Välkommen till Naprapathögskolan!

Naprapathögskolan är den största skolan i Norden inom avancerad manuell medicin och har utbildat naprapater sen 1970. I Sverige är naprapaterna den största gruppen utövare inom manuell medicin, cirka 900 naprapater utför varje år 1,5 miljoner behandlingar.

Som naprapat blir du specialiserad på att behandla människor med smärttillstånd och funktionella besvär i rygg, leder och muskler – ett klart växande problem i vårt samhälle i dag. Under de fyra åren som utbildningen sträcker sig över varvas teori och praktik och du läser ämnen som anatomi, fysiologi, neurologi, ortopedi, naprapati, idrottsmedicin och massage. Alla lärare på Naprapathögskolan är specialister inom sina respektive områden och kollegiet består av ett tiotal fast anställda lärare och cirka sextio ämneslärare. Bland dem återfinns docenter, forskare, läkare, naprapater och sjukgymnaster.

Efter fyra års studier blir du examinerad naprapat och efter ytterligare ett års praktiktjänstgöring kan du ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. Efter utbildningen väljer de flesta att starta privat mottagning och allt fler landsting tecknar i dag avtal med naprapater. Naprapati som behandlingsmetod är fortsatt på frammarsch och naprapatyrket är ett bra val för dig som vill arbeta med människor – för dig som vill forma din egen framtid.

Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Välkommen med din ansökan.
Anders Mattsson-Coll, rektor.