virtuaalitalli - a sim-game stable

CALIBER DE POEMÉ


klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

rotu: oldenburg
sukupuoli: ori
syntynyt: 25.03.2006 VHKR
säkäkorkeus: 171cm
väri: mustanruunikko
merkit: ti mtj psk mstpl
omistaja: Kerppa, Poem's Warmbloods
kasvattaja: Poem's Warmbloods
koulutus: Ko Grand Prix, Re 100

LUONNE

Calle on perusluonteeltaan varsin rauhallinen, se ei yleensä hötky turhasta, vaan ottaa asiat sellaisinaan. Poika on kyllä kiinnostunut kaikesta, mitä ympärillään tapahtuu, mutta harvemmin jaksaa puuttua asioihin, ellei nyt sitten ohita jotain hemaisevan nättiä tammaa, jolloin tottakai täytyy vähän esiintyä ja huudellakin. Muille oreille Calle harvemmin sanoo mitään, näyttää vain hapanta naamaa niitä ohittaessaan ja katsoo paheksuvasti toisten remuamista. Poika on ollut varsasta asti kovin yhteistyökykyinen ja sen kanssa onkin ollut varsin helppoa harjoitella hevosena elämisen perusteita ja ennenkaikkea käyttäytymisen aakkosia. Vaikka kyseessä onkin melko suurikokoinen ori, on se silti käsiteltävissä normaalisti puetun riimun ja tavallisen narun kanssa - komennukset ovat ne, joita tämä herra kuuntelee, ei sitä rautaa suussa.

Hoitaessa Calle seisoo yleensä paikoillaan hyvin sivistyneesti, kuitenkin kokoajan paikkoja silmälläpitäen ja välillä huutaen tervehdyksen lähistöllä kulkevalle tammalle. Callen voi hoitaa ihan oman mieltymyksensä mukaan joko karsinassa pojan seistessä vapaana, tai sitten pesupaikalla kaksin puolin kiinni ollessa. Se ei kuitenkaan pyöri ja hyöri, joten kiinnilaittaminen ei sen kanssa ole välttämättömyys. Pojan kanssa toimiessa täytyy vain olla rauhallisen topakka, tehdä selväksi aina se, mitä seuraavaksi on luvassa ja kun poika tietää missä mennään, käyttäytyy se hyvin ja hoitaminen sujuu nopeasti. Calle harvemmin pitkästyy edes pesupaikalla seisomiseen, eikä sitä ole montaa kertaa tarvinnut komentaa kuopsuttamisen tai heilumisen takia. Poika tykkää yhteiselosta ihmisten kanssa ja antaa tehdä itselleen käytännössä kaiken, mitä vain tulee mieleen tehdä - siistimiset, klippaamiset, rokotukset ja kengittämiset sun muut sujuvat helposti ja tehokkaasti. Ainut missä poika vähän hangoittelee, on kuolainten suuhun ottaminen, mutta siinäkään hommassa se ei onneksi heitä päätä ylös, vaan pitää yksinkertaisen päättäväisesti hampaansa yhdessä..

Ratsuna Calle on aivan mahtava kokemus, sen kouluttaminen oli nopeaa ja vaivatonta, se hyväksyi ratsastajan ja erilaiset avut erittäin nopeasti ja sen kanssa päästiinkin etenemään kouluratsastuksen puolella niin nopeasti kun vain uskalsi. Jätkä ei tuntunut tarvitsevan montaakaan kertausta jokaisen uuden asian kohdalla, mutta tietenkin sitä piti jonkinverran myös harrastaa kertaamistakin. Calle on kyllä niin kouluhevonen liikkeiltään kuin vain voi olla - sillä on erittäin ilmava, lennokas ja venyvä askel, hyvin tahdikkaat askellajit ja sen kanssa on helppo työstää niin kokoavia liikkeitä kuin äärimmäisiä lisäyksiäkin. Callen ehdotonta vahvuutta edustaakin mahdollisuudet askellajien suhteen.

Calle on melko herkkä hevonen ratsastaa, se ei tarvitse suuhunsa paljoa rautaa, eikä kylkiinsä monen sentin mittaisia kannuksia kulkeakseen pyöreänä takaosa alla työntäen koko kropan työskentelemään. Callen kanssa valttia on istunta ja painoavut, niillä pääsee jo pitkälle, kun taas ohjat ovat lähinnä koristeena, joista myödätään tai pidätetään vain tarpeen tullen, muutoin Calle vaatii varsin vakaan käden ratsastajaltaan pysyäkseen peräänannossa. Vaikka pojalla riittääkin energiaa työskentelyyn, on se silti enemmän hoputettava kuin pidätettävä hevonen ja aina täytyykin olla tarkkana, että Calle pyrkii tarpeeksi eteenpäin, jotta liikkeistä saataisiin kaikki näyttävyys irti. Kouluradalla Calle ei paljoa stressaa yleisön kohinasta ja muiden hevosten joukosta lähtemisestä, vaan se tuntuu nauttivan saamastaan huomiosta, onhan se varsin näyttävä paketti isokokoisena tummana hurmurina.

JÄLKIKASVU
>> 18.03.2007 tamma Regina de Poemé, e. Naomi de Poemé
>> 28.03.2007 ori Callisto de Poemé, e. Naomi de Poemé

KILPAILUMENESTYS
>> 30.09.2006 Nelda, Intermediaire I, 10/15
>> 05.10.2006 Nelda, Intermediaire II, 1/22
>> 09.10.2006 Ionic, Grand Prix, 12/17
>> 07.11.2006 KRJ Cecilié Stud, Grand Prix, 3/37
>> 22.03.2007 Kilpatalli Anio, Grand Prix, 1/13klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

SUKUTAULU

isä:
CA's Follón
ii. Götterdämmenrung iii. Roggen IV
iie. Tremse
ie. Dollarin Feeniks iei. Osier
iee. Feinsliebchen
emä:
Elbereth OD
ei. Färber Kauf eii. Maximilian
eie. Mainhild Kauf
ee. Lady Maryann eei. Glönn's Glocke
eee. Lady Marpple


© ulkoasu & tekstit >> Kerppa, kuvat >> Marianne Lovskov