CLUB KONTAKTE

Højttalerforeningen af 2006Keiji Haino

Toshiyuki Kobayashi

Family Underground

Stengade 30.
18.10.06 kl. 21.00

Japanske Keiji Haino har været en af de ledende aktører i den japanske musikundergrund siden halvfjerdserne, hvor han har været indblandet i alt, der er foregået fra free-jazz over acid-folk og psych til noise og drone. Han er i vesten mest kendt som leder af det legendariske heavy-psych-band Fushitsusha, der spillede en uforglemmelig koncert på Roskilde Festival i 2003. Siden det internationale gennembrud i 1989 har han udgivet knap 100 plader, enten med Fushitsusha eller solo, som leder af fem andre bands eller i samarbejde med legender som Derek Bailey, Peter Brötzmann, Kan Mikami eller Tatsuya Yoshida (Ruins). Uanset hans imponerende pladekatalog, er det rette forum at opleve i Haino absolut til hans koncerter, hvor han ifølge eget udsagn "bliver Gud". Hans solo-koncerter er yderst mangefacetterede, ikke mindst pga. at han spiller over 100 forskellige instrumenter. For tiden arbejder han meget med live-sampling og elektroniske drones, men han er også kendt for sit mesterskab af det europæiske middelalderinstrument hurdy-gurdyen, og for sine percussion-koncerter, som lægger sig tæt op ad en shamanistisk tradition. Nåja, og så er han ifølge Thurston Moore (Sonic Youth) "verdens bedste guitarist".

fansites:
http://poisonpie.com/sounds/haino/

http://en.wikipedia.org/wiki/Keiji_Haino

portræt/essay om KH fra perfect sound forever:
http://www.furious.com/Perfect/haino.html

Toshiyuki Kobayashi bor i London og designer 3D hunde. Han arbejder med minimalistiske kompositioner der konsekvent afsøger og transfigurerer enkle auditive moduler. Har udgivet en cd, Drawing Speed, Colored Time.

http://www.luckykitchen.com/newcds/lk018.html

http://www.luckykitchen.com/mp3/tosh4.mp3

 

Family Underground (DK) er Danmarks bedste new weird drone band med en række udgivelser bag sig. FU kommer lige fra en succesfuld USA turne og er netop blev håndplukket af Thurston Moore til dette års ATP-festival. Hvis du inhalerer vil du opleve en ny tyngdekraft og et dybt sug ind i sjælen.

Tak til Goodiepal og Escho ifb med Toshiyuki Kobayashi.