entree


het koor


de dirigent


op het programma


de CD’s


boeken


word lid!


links


e-mail
  English

Another Site

leen uw stem of geef uw steun

Houdt u van Liszt?

Koormuziek uit Midden- en Oost-Europa op hoog niveau vertolkt.

Ziedaar de ambitieuze doelstelling van het Nederlandse Liszt Ferenc chorus, een twintig zangeressen en zangers tellend semiprofessioneel kamerkoor dat de Hongaarse naam draagt van Franz Liszt. Want al kent het grote publiek hem vooral als legendarisch pianocomponist, hij schreef wel degelijk ook voor koor. En zijn werk wordt door het Liszt Ferenc chorus in binnen- en buitenland veelvuldig uitgevoerd, tot in nota bene Hongarije toe. Ook Liszts landgenoten Zoltán Kodály, Béla Bartók en Géza Frid zijn bij het koor in vertrouwde handen.

En de uit Hongarije afkomstige dirigent en artistiek leider Peter Scholcz is een verbeten schatgraver: door hem in Boedapest teruggevonden composities van Mihály Mosonyi en Johann Michael Haydn (broer van) staan eveneens op het repertoire - en op de compact disc. Want het koor heeft inmiddels tien cd’s (zeven oorspronkelijke opnames) op zijn naam, onder meer voor het wereldwijd uitgebrachte Hungaroton-label.

U houdt van Liszt? En ook van zingen? U beschikt zelfs over een geschoolde stem? En u bent ook nog bereid stevig te studeren en trouw te repeteren? We horen dan graag van u want we hebben plaats voor enige nieuwe leden.

Maar wat zegt u? Geen zangstem? Treed dan toe tot de vriendenkring die het koor financieel steunt. Bronnenonderzoek, concerten en cd-opnamen zijn duur. Meld u in elk geval, als zanger of als vriend, bij:

Secretariaat Liszt Ferenc chorus
Prins Bernhardlaan 11
3645 DD Vinkeveen
telefoon 0297 26 30 44
fax 0297 26 34 98
e-mail info@lisztferencchorus.nl