Nyheter

Keegan ferdig med fotballen

Liverpool-legenden Kevin Keegan sier han er ferdig med fotballen for godt. 36 000 vil ha Sir Bob. Manchester United fordømmer Hillsborough-klipp på internett.

Av Einar Kvande

Den tidligere Liverpool-stjernen Kevin Keegan sier til PFA sin nettside at han ikke har noen planer om å returnere til fotballen. Etter en lang karriere både som spiller og manager har Keegan snudd ryggen til fotballen en gang for alle.

Keegan spilte som kjent aktivt både for Liverpool og Hamburger SV, samt det engelske landslaget. Som manager huskes han nok best fra tiden i Fulham, Newcastle og som Englands landslagssjef. Det er nå to år siden han forlot Manchester City, og etter den tid har Keegan bodd i utkanten av Glasgow i Skottland. Denne sesongen har han ikke sett en eneste fotballkamp.

- Livet er mer enn fotball. Dette er ikke første gangen jeg har vendt ryggen til fotballen. Jeg la jo opp som spiller i en alder av 33 år, og var ikke tilstede på en eneste kamp de neste sju årene. Trives du ikke med det, må du bare komme deg bort fra geskjeften, sier mannen som i Liverpool gikk under tilnavnet ”The Mighty Mouse”.

Keegans eneste involvering i fotballen nå er et interaktivt fotballprosjekt i Skottland, der folk betaler for å teste sine fotballferdigheter.

- Jeg kom til et punkt der jeg tenkte; Hva ønsker jeg å gjøre med resten av mitt liv? Noen folk forblir lykkelige i den samme jobben hele livet, men dersom jeg ikke trives med noe, så gjør jeg det ikke. Problemet med fotballen nå til dags er at alle jakter den neste England-stjernen, mens de som spiller for moro skyld har dårlige vilkår, legger 56-åringen til.

- Premier League er ikke interessant mer.
Shaun Wright-Phillips var Manchester Citys beste spiller. Så kjøpte Chelsea han for £21M, og de bruker han ikke engang. De store klubbene bygger sin egen fremtid, samtidig som de ødelegger alle andres. Jeg ser Premier League for hva det er nå, en pengemaskin, der alle gevinstene går til toppklubbene. De neste ti årene av mitt liv vil bli mer spennende enn de ti foregående, avslutter han.

Siste sjanse for Sir Bob
Kampanjen for å få Bob Paisley adlet går mot slutten. Fristen for å gi sin støtte til manager-legenden går ut om noen få timer. Så langt har 36 000 mennesker skrevet under på at de mener at Paisley fortjener å bli adlet post mortem. Statsminister Tony Blair har allerede lovet å se på saken, selv om det av formelle årsaker kan synes vanskelig å adle en person etter sin død. Regjeringen har nemlig avslått et lignende forslag tidligere, på det grunnlag at Bob Paisley fikk en MBE mens han ennå var i live.

Manchester United reagerer på Hillsborough-video
Manchester United krever nå at den usmakelige internett-videoen som harselerer med Liverpool-fans som dør på Hillsborough blir fjernet fra nettet. Personen som postet videoen på nettstedet YouTube hevder å være Manchester United-supporter, og dette har fått Old Trafford-klubben til å ta affære.

- Vi har sett videoen og er sjokkerte. Vi vil legge press på YouTube for å få den fjernet, sier en talsmann for Manchester United til Liverpool Echo.

United vurderer også å nekte adgang til Old Trafford for supporteren som la ut det usmakelige klippet på nettet, om de klarer å identifisere vedkommende.

12.03.2007 15:24

Liverpool FC Supporters Club Scandinavian Branch Postboks 43, 4551 Farsund. Telefon: 38 39 22 80.
Epost: post@liverpool.no. Webmaster: webmaster@liverpool.no.
Utviklet av Abile AS - basert på Ability.NET