Nog 3 dagen tot de aftrap!
Login om deze site aan te passen aan uw voorkeuren. Nieuwe gebruiker? Start hier.

OM onderzoekt verklaring ontvoeringsplan De Hond

anp | Gepubliceerd op 08 februari 2007, 13:37
Laatst bijgewerkt op 08 februari 2007, 13:47

ROTTERDAM -  Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt een verklaring waarin wordt gesteld dat opiniepeiler Maurice de Hond plannen had om de vriendin van klusjesman Michael de J. te ontvoeren. Dat zegt een woordvoerder van het OM donderdag.

Volgens De Hond is De J. de dader van de zogenoemde Deventer moordzaak en niet fiscalist Ernest Louwes die voor het misdrijf is veroordeeld. De zaak draait om de gewelddadige dood van de weduwe Jacqueline Wittenberg. Zij werd in september 1999 in haar woning in Deventer vermoord.

Louwes werd aanvankelijk vrijgesproken maar in latere instantie alsnog veroordeeld tot twaalf jaar cel. Een eerdere herziening van zijn strafzaak leidde eveneens tot een veroordeling, zij het op andere gronden. De opgelegde celstraf van twaalf jaar bleef gehandhaafd.

Smaad

De Hond voert al sinds december 2005 actie ten gunste van Louwes. Het OM in Amsterdam vervolgt hem wegens smaad dan wel laster jegens de klusjesman. De civiele rechter heeft hem verboden de klusjesman nog langer publiekelijk als dader aan te wijzen.

In de verklaring die justitie bekijkt, staat dat de getuige opdracht van De Hond kreeg om de vriendin van J. desnoods tegen haar wil mee te nemen naar een afgelegen plek. Daar moest zij aan de tand worden gevoeld.

Maurice de Hond wilde donderdag niet inhoudelijk reageren op het bericht. ,,Wie dit serieus neemt, neem ik niet serieus.''

Reacties
Filter permanent instellen | Huidig filter:
Volgens mij bijt de Hond binnenkort in zijn eigen staart.
Beoordeel deze reactie: 
Het is voor De Hond te hopen dat de beschuldiging niet waargemaakt kan worden. Anders is gedaan met 'opiniepeilen'.
Beoordeel deze reactie: 
In dit proces liggen een aantal feiten met betrekking tot het gedrag van de J. , los, zo los dat een verdachtmaking over zijn betrokkenheid terecht is. De bewijsvoering met betrekking tot de schuld van Louwes is gericht op DNA materiaal op de blouse van het slachtoffer. DNA kan een aanwijzing zijn, maar is geen bewijs voor schuld.
Beoordeel deze reactie: 
Als dit waar is lijkt er sprake van hondsdolheid.
Beoordeel deze reactie: 

U bent niet ingelogd. U moet geregistreerd zijn om te kunnen reageren op deze site. Lees eerst de spelregels voor reacties op artikelen.

Stelling

Verdwijnen bio industrie is mij 85 eurocent per kilo vlees extra waard (uitleg)

eens   oneens  

eens (47%)
oneens (53%)
Totaal aantal stemmen: 2818
Lettergrootte
A | A | A
Advertenties
Circusverhalenwedstrijd

Vind je schrijven leuk en wil je kans maken op mooie prijzen? Doe dan mee met de circusverhalenwedstrijd! Lees meer.

Leven van twee tientjes

Groningen heeft met het Armoedepact de strijd aangebonden tegen armoede in de stad. Hoe is het om te leven op het minimum? Maaike Borst leeft deze week van twee tientjes en doet verslag. Lees meer.

Kraak de code en win gratis kaartjes!

Kraak de code en win vrijkaartjes voor de nog geheime openingsvoorstelling van Oktobermaand Kindermaand. Lees meer.

Laatste reacties
Zoek in alle nieuwsrubrieken
RSS
 
Wat is RSS?