WebServer Explorer
- De væi tu kønnekt tu jør særver vittøtt FTP

Sist oppdatert

23.09.2007 - 18:43:47

Utgaver

Last ned WebServer Explorer

Hva er dette?

WebServer Explorer er et verktøy for å lese alt av mapper og filer hos en nettjener. WSE kan også skrive, flytte, slette osv hvis tjeneren har skrivetilgang. Dette gjør den uten å bruke FTP-tjener. Navnet er opprinnelig en parodi på Microsofts «Explorer».

Skriptet som kan lastes ned her, er en kopi av det som i øyeblikket brukes her hos Nerdvar. Skriptet bruker noen programmer som må installeres (eventuelt fjerne forespørslene) (se systemkrav). Det er lagt ned lite arbeid for at man skal kunne laste ned WSE. Det finnes ingen dokumentasjon om hvordan det virker. Denne nedlastingen er for spesielt interesserte, og det anbefales at man kan litt PHP fra før av.

Lisens

Hvem som helst skal kunne laste ned, bruke, redigere og distrubuere WebServer Explorer gratis. Man trenger på ingen som helst måte å fortelle om hvem som har laget WSE, men det er ikke tillat å utgi seg for å ha laget det selv. Man kan imidlertid opplyse om at man har laget en videreutvikling. Det er ikke tillat å ta seg betalt for WSE eller koder som har utgangspunkt i WSE.

Anbefalte programmer

Det kreves en PC med Linux som operativsystem og en nettjener (f.eks. Apache). WebServer Explorer bruker kommandolinja med kommandoer skrevet for Linux. PHP må også være installert på tjeneren, for at WSE i det hele tatt blir kompilert. GD brukes for å lage et bilde som viser plassforbruk. Følgende kommandoer brukes av WSE: tar, zip, unzip, rar, cd og pdftohtml. Disse er ikke helt nødvendige, men det anbefales at man har dem tilgjengelige.

Et lite sikkerhetstips

WebServer Explorer lagrer logg i fila wse.log. Brukernavn og passord for underbrukere lagres også i wse.brk. Disse filene, spesielt wse.brk, bør ikke kunne leses av hvem som helst. Her er et forslag til hvordan du hindrer dette ved hjelp av en .htaccess-fil:

RewriteEngine On
RewriteRule ^(wse.brk|wse.log) /403.html

Banner

For de som vil lenke til denne sida, kan denne banneren i 88x31 pikslers oppløsning brukes:

<a href="http://nerdvar.com/wse/">
<img src="http://nerdvar.com/bilder/wsetag.jpg" style="width: 88px; height: 31px;" alt="WebServer Explorer" /></a>
WebServer Explorer er skrevet av Martin Nordal. | Nerdvar
-->