U bevindt zich hier: sport - topsport - Andere Atleten - Erik Wymeersch
Andere Atleten
Erik Wymeersch
ledenfiche
Foto: Marc VAN PUT
Erik Wymeersch
Geboortedatum: 23 januari 1970
Geboorteplaats: Sint-Niklaas
Gestalte: 1m86
Gewicht: 80kg
Beroep: Atletiek Vlaanderen vanaf 2001 tot 2002

contact
Mail:
ew-sprintingbeauty@hotmail.com
Website:
club
Vereniging:
Ac Waasland, daarvoor RC Gent en AC Waasland
Trainer:
Patrick Himschoot tot 2005

resultaten
+ Zomer 07
+ Zomer 06
+ Zomer 05
+ Zomer 04
+ Zomer 03
internationaal palmares top
jaar meeting locatie resultaat
1995 WKI Barcelona/Esp,200m halve finale: 5de in 21"94
1995 WK Göteboteborg/Swe, 200m eerste ronde: 5de in 21"01
1996 EKI Stockholm/Swe, 200m finale: goud in 21"04
1996 OS Atlanta/Usa, 200m tweede ronde: 4de in 20"59
1996 OS Atlanta/Usa, 100m tweede ronde: 5de in 10"37
1997 WKI Bercy/Fra, 200m halve finale: 4de in 21"33
1997 WK Athene/Gre, 100m kwartfinale: 6de in 10"34
1997 WK Athene/Gre, 200m kwartfinale: 5de in 20"73
1998 EK Budapest/Hun, 200m halve finale: Disq
1999 WKI Maebashi/Jpn, 200m reeks: 3de in 21"74
1999 WK Sevilla/Esp, 100m reeks: 5de in 10"56
1999 WK Sevilla/Esp, 200m reeks: 4de in 20"89
2001 WKI Lissabon/Por, 60m halve finale: 8ste in 6"78
2001 WK Edmonton/Can, 200m reeks 6: 5de in 21"17
2001 WK Edmonton/Can, 4x100m reeks 2v3: 5de in 39"22 (BR)
2006 EK Göteborg/Swe, 100m Halve finale: 7de in 10"47 (15v44)

nationaal palmares top
jaar meeting locatie resultaat
2001 BKAC Ind Gent, 60m 1ste in 6"70
2001 BKAC Ind Gent, 200m 1ste in 21"21
2001 BKAC Out Brussel, 200m 1ste in 20"60
2002 BKAC Out Brussel, 100m 1ste in 10"44

Belgische records top
jaar meeting locatie resultaat
1996 300m Merksem/Bel, 14 juli 32.83
1996 300m Oordegem/Bel, 31 augustus 32.73
1996 300m Aalst/Bel, 01 september 32.60
1997 200m Ind Gent/Bel, 12 februari 20.66
1997 300m Oordegem/Bel, 19 mei 32.52
1998 4x100m Malmoe/Swe, 06 juni 39.71
1999 4x100m Lahti/Fin, 05 juni 39.48
2001 4x100m Edmonton/Can, 11augustus 39.22

prestatie-ontwikkeling top
200m 100m
1992 21.39 10.90
1993 21.54 10.89
1994 21.36 10.80
1995 20,80 10.41
1996 20.42 10.23
1997 20.69/20.66i 10.17
1998 20.49 10.31
1999 20.55 10.24
2000 - 10.56
2001 20.60 10.37
2002 21.06 10.44
2003 - 10.61
2004 21.63 10.56
2005 21.72 10.65
2006 21.55 10.25

zomer 2007 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang
Prestatie
Opmerking
09 jun Genève/Sui EAP-meeting 100m 6de
10.53 (+1.1)
serie
09 jun Genève/Sui EAP-meeting 100m 3de
10.48 (+1.5)
finale
10 jun Oudenaarde BVV Masters 100m 1ste
10.82 (+1.0)
23 jun Munchen/Ger EuropaCup 100m BW 5de 10.46 (+0.9)
23 jun Munchen/Ger EuropaCup 4x100m 8ste 39.69
28 jun Oordegem Regionaal 100m 1ste 10.52 (+1.1)
30 jun Nijvel Internationaal 100m 2de 10.81 (-1.3) serie
30 jun Nijvel Internatioonaal 100m 5de 10.80 (-1.6) finale
06 Jul Budapest/Hun Internationaal 100m 3de 10.60 (+1.8) serie
06 Jul Budapest/Hun Internationaal 100m 5de 10.75 (+0.2) finale
04 aug Brussel BK 100m 1ste 10.66 (+0.6)
05 aug Brussel BK 100m 3de 10.58 (-1.7)

zomer 2006 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
21 mei Oordegem KVV 100m 1ste 10.46 (0.0) serie
21 mei Oordegem KVV 100m 1ste 10.37 (+0.6) finale
04 juni Aalst Regionaal 100m 1ste 10.41 (+0.6) serie
04 juni Aalst Regionaal 100m 1ste 10.39 (+3.0) finale
05 juni Naimette Regionaal 100m 1ste 10.37 (+1.5) serie
05 juni Naimette Regionaal 100m 1ste 10.65 (-) finale
11 juni Geneve/Sui Internationaal 100m 1ste 10.32 (+0.7) serie
11 juni Geneve/Sui Internationaal 100m 1ste 10.25 (0.0) finale=EK-min!
11 juni Geneve/Sui Internationaal 4x100m 2de 39.65
17 juni Praag/Cze EuroCup 100m 1ste 10.36 (+1.9)
17 juni Praag/Cze EuroCup 4x100m 1ste 39.44 EK-minimum
18 juni Praag/Cze EuroCup 100m 1ste 10.74 Nevenwedstrijd
21 juli Burcht Regionaal 100m 1ste 10.61 (+2.5)
26 juli Beveren Regionaal 100m 1ste 10.55 (+1.1)
29 juli Ninove Flanders Cup 100m 2de 10.55 (+0.4) serie
29 juli Ninove Flanders Cup 100m 7de 13.72 (+0.3) gestopt
07 aug Göteborg/Swe EK 100m 4de 10.55Q (+0.7) Reeks
07 aug Göteborg/Swe EK 100m 3de 10.49Q (-0.5) Kwartfin
08 aug Göteborg/Swe EK 100m 7de 10.47 (+1.0) Halve finale
12 aug Lier Regionaal 200m 1ste 21.55 (-0.7)
12 aug Lier Regionaal 100m 1ste 10.62 (1.6)
17 aug Nieuwpoort Regionaal 200m DQ
26 aug Merksem Flanders Cup 100m 3de 10.62 (-0.1)

zomer 2005 top
Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
05 mei Sint-Niklaas Flanders Cup 100m 1ste 10.69
15 mei Kortrijk BVV 100m 1ste 10.71 (2,4)
15 mei Kortrijk BVV 4x100m 1ste 42.05
28 mei Zwevegem Nationaal 100m 1ste 10.68 (3.0)
28 mei Duffel Nationaal 100m 1ste 10.72 (0.6)
...

zomer 2003 top
Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
25 mei Duffel Flanders Cup 100 meter 1ste 10.61 (0.4) serie
25 mei Duffel Flanders Cup 100 meter 4de 10.70 (1.0) finale

zomer 2002 top
Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
09 mei Sint-Niklaas Flanders Cup 100 meter 5de 10.82 (0.0)
09 mei Sint-Niklaas Flanders Cup 200 meter 4de 21.87 (1.6)
12 mei Izegem Interclub 100 meter 2de 10.74 (0.1)
12 mei Izegem Interclub 200 meter 2de 21.56 (-0.8)
18 mei Tunis/Tun Internationaal 100 meter 3de 10.80 (3.0)
25 mei Brussel Nationaal 100 meter 2de 10.65 (1.3)
02 jun Vilvoorde KVV 100 meter 1ste 10.74 (-0.3) serie
02 jun Vilvoorde KVV 100 meter 1ste 10.77 (-1.6) finale
08 jun Izegem Flanders Cup 100 meter 5de 10.95 (0.6) serie
22 jun Banska Byst./Svk Europa Cup 200 meter 4de 21.12
22 jun Banska Byst./Svk Europa Cup 4x100 meter opg. Kwetsuur Delhaye
06 jul Brussel BK 100 meter 1ste 10.51 (0.8) Reeks
06 jul Brussel BK 200 meter 1ste 21.58 (-1.7) Reeks
07 jul Brussel BK 100 meter 1ste 10.44 (0.3) Finale
07 jul Brussel BK 200 meter 2de 21.06 (1.9) Finale
13 jul Oordegem FC 100 meter 3de 10.99 (-0.2)
13 jul Oordegem FC 4x100 meter 1ste 40.24
20 jul Heusden Nacht 100 meter 8ste 11.03 (-1.2)
24 jul Gent Flanders Cup 100 meter 2de 10.58 (0.0) Reeks
24 jul Gent Flanders Cup 100 meter 4de 10.69 (0.2) Finale
24 jul Gent Flanders Cup 200 meter 4de 21.72 (0.0)

 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel