Cristian Pătrăşconiu

Am scris critic despre Doamna Doina Cornea

27 Septembrie, 2007 (11:12) | Rever | de Cristian Pătrăşconiu

Am scris in “Cotidianul” de astazi. Aici!

Am spus-o si in text: am stat mult pe ginduri daca sa scriu sau nu. Pina la urma, am spus DA.

Am facut-o, inainte de orice, in numele respectului pe care il nutresc pentru aceasta extraordinara Doamna. Am facut-o insa si pentru ca eu cred ca presa de calitate a viitorului trebuie sa fie facuta nu la modul idolatru, ci cu argumente. Tocmai pentru ca o respect enorm pe Doina Cornea, mi-am permis sa formulez citeva argumente contra atitudinii publice din ultima vreme a Domniei Sale.

Poate ca am gresit - unii m-au si acuzat vehement in aceasta directie. Lor nu am sa le spun decit atit: sint VINDUT ARGUMENTELOR, nu prejudecatilor, nu fanatismului!

Eu insa, nu cred ca am gresit.

ALTCEVA. Aici veti putea vedea un adorabil meci de fotbal intre filosofi. Realmente adorabil.

185 Comentarii la “Am scris critic despre Doamna Doina Cornea”

  1. skorpion:

    Nobody here?

    Eu am scris si la articolul dlui Patrasconiu.
    Exista 2 doamne Doina Cornea.

    Cea curajoasa, revolutionara dinainte de 1989, cind ceilalti taceau din gura de frica, lasitate sau cei carora nu le pasa (din oportunism si pentru ca le mergea bine)

    si cea de acum.

    Doina Cornea nu mai intelege ce se intimpla in Romania!

    N-o condamn. Exista oameni cu 10, 20, 30 si chiar 40 de ani mai tineri ca dinsa si nu stiu ce se intimpla, ce trebuie sa inteleaga din haosul politic.

    Nu cred ca Doina Cornea a procedat ca Octavian Paler, este doar incremenita in proiect!

  2. CP_away:

    Si eu mi-am zis parerea pe forum, dar ma autocenzurez pe blog :D . Nu de alta, pe blogul asta, e ca in Star Trek: undeva, pe o planeta indepartata, traieste un fel de populatie…inocenta :D , pazita de “o entitate”. Daca vreun “inocent” de asta se trezeste vorbind aiurea si tu-i explici ca nu e cazu’, entitatea nervoasa incepe sa arunce cu laseru’ dupa tine, ca vorba aia, ramane fara ofrande de la credinciosi apoi…

    Cat despre Doina Cornea, ca sa ramanem la subiect, e simplu: face parte din categoria “forma primeaza in fatza fondului”. Adica snobism; in cazul de fata, cred ca putem vorbi si de faptul ca e grefat pe o gandire osificata. Evident, spre deosebire de altii, d-na Cornea beneficiaza de prezumtia de nevinovatie(adica nu poti spune ca e mercenariat..) si merita respectul pt perioada de dizident. Desi…nu erau f multi dizidenti care sa aiba ginerele care sa lucreze in Ministerul Francez de Externe. Erau riscuri, detentie fortata, etc, dar nu-si puteau permite s-o ucida, asa cum au facut cu inginerul Ursu, de exemplu.

  3. Alexandru:

    Mie articolul dlui Patrasconiu din Cotidianul de azi mi se pare foarte la obiect si este scris sine ira et studio.

    E foarte greu sa critici personalitati transformate, in unele cercuri, in adevarati idoli. Iata insa ca si oameni inteligenti cum este Doina Cornea se pot insela si pot face aprecieri mai putin corecte.

    Ce este haios este ca doamna Cornea vorbeste despre tendintele dictatoriale si tiranice ale lui Basescu, ziarele ii preiau declaratia si…. viata merge mai departe. Nu sunt inchise redactiile ziarelor iar doamna Cornea nu este ridicata noaptea de la domiciliu pentru aceste declaratii. Ceea ce pana la urma demonstreaza ca Traian Basescu nu e nici tiran, nici dictator, asa cum crede doamna Cornea.

  4. aleks:

    Ce spune doamna Doinea Cornea intr-adevar poate fi contestat din mai multe puncte de vedere. Si dv. aveti dreptul si constiinta civica potrivita sa o faceti. Mai exista insa si un revers al medaliei. Doamna Doinea Cornea este posibil sa fi dezvoltat o sensibilitate mai speciala in ceea ce-i priveste pe politicienii cu personalitate dominatoare, carora in mod evident le place puterea si care se simt bine cand o detin.

    Fara nici un fel de conotatie negativa, putem sa admitem ca lui Basescu ii place puterea si se simte bine cand o detine. Un lider nu poate fi decat asa. Din acest punct de vedere, faptul ca exista oameni ca Doina Cornea, cu alergie la persoane cu manifestari de mascul alfa, nu este decat un semn de sanatate al societatii.

    In cazul de fata, sunt de acord, sa-l sustii pe Tariceanu sau cabinetul sau este cel putin un semn de naivitate. La fel, sa spui ca raul in momentul asta vine de la Basescu. Dar societatea civila trebuie sa stie sa puna presiune pe toti actorii politici indiferent de rolul jucat in sistem. Nu cred ca-i dauneaza prea tare lui Basescu sa afle ca suntem ingrijorati de individualismul lui desi suntem de acord deocamdata ca e singurul tip de personalitate potrivit sa loveasca in establishmentul politic actual.

    Oamenii ca Doinea Cornea reactioneaza potrivit sensibilitatilor lor, care pana la urma sunt de extractie democratica. Eu unul as fi dezamagit daca nu ar exista.

  5. Cristian Pătrăşconiu:

    @aleks: foarte bune observatii. multumesc.

  6. axll:

    Basescu loveste in establishment-ul actual? Lasa ca vedeti voi cand o fi guvern PD 100%. Cred ca Nastase va avea de luat lectii.

  7. CP_away:

    felicitari aleks.

  8. aleks:

    @Cristian Patrasconiu & CP_away,

    multumesc de aprecieri

  9. OliviaMan:

    Aleks,
    interesanta observatia ta si plauzibila. Asta presupune ca DC are si o vulnerabilitate la manipulare numai potrivita pentru cei care-i cunosc tiparul psihologic si o pot folosi.De pilda in perioada dinaintea referendumului din mai, in ziarele locale(sibiu) aparuse un fel de declaratie manifest semnata de DC, Radu Campeanu si inca o persoana, in care se facea apel la
    datoria cominitatii de a salva ultimul partid istoric si pe seful Tariceanu, de distrugatorul Basescu…(asta era ideea!)Cum bine se stie, efectul a fost invers!Cel putin la Sibiu…

  10. karenin:

    cu siguranta doamna Cornea avea si are o cu totul alta reprezentare a modului in care ar fi trebuit sa evolueze viata politica si institutiile democratice in Romania de dupa ‘89. Probabil spera la un parlamentarism autentic in care “partidele isorice” romanesti sa preia, in timp, initiativa modernizarii vietii politice.
    neindoielnic, ele au esuat, “ajutate” si din interior de incompetenta si lipsa de viziune. in asta consta marea frustrare a doamnei Cornea si de aici modul disperat, oarecum bizart in care se agata de pnl, ca singurul pastrator al valorilor democratiei autentice. din pacate se insala amarnic si nu-i inteleg patima si orbirea in partizanatul pe care-l face.
    pe de alta parte, sunt complet debusolat de “oferta” de posibili europarlamentari, PD se inseala cred mergand pe ideea votului politic venind cu propuneri submediocre, iar PNL desi are o lista mai frecventabila sufera la capitolul omogenitate, cat despre restul, Dumnezeu cu mila.

  11. OliviaMan:

    E totusi de mirare ca “perlele” semnate DC,stanjenitor de puerile,isi faceau loc intre analizele profesioniste, bine argumentate semnate de Emil Hurezeanu,Tom Galagher, Andreea Pora, chiar si in Romania Libera.
    Cred ca in situatii de acest fel,aceia din anturajul dumneaei care o pretuiesc(nu cei care se folosesc de prestigiul ei si-i
    canta-n struna precum se prelingeau peremistii si pesedistii mai acu’ vreo trei-patru luni pe langa tariceanu)ar trebui sa
    o…consilieze.Dar poate ca e prea tarziu.

  12. nicole:

    @aleks (4): cred ca e cea mai buna postare pe care ti-am citit-o vreodata pe blog. E clar ca ai anticorpii necesari pentru o societate moderna. Felicitari!

  13. cristi.s:

    @aleks

    Toata lumea te felicita, nu pot sa stau deoparte…Vreau sa spun ca nu stiu daca e cea mai buna postare a ta, dar sigur esti unul dintre cei mai echilibrati de pe blogurile astea de la Cotidianul…Eu, unul mai coleric, iti multumesc.

  14. Loda:

    Sincera sa fiu, in locul dumneavoastra eu nu as fi scris acest articol,dle.Patrasconiu.M-as fi gandit la problema, as fi ajuns la o concluzie, DAR NU AS FI SCRIS ARTICOLUL.Am, sa va spun si de ce nu l-as fi scris eu daca eram in locul dumneavoastra;cred ca ,oricat de convinsa as fi fost ca asa este cum gandesc eu, undeva m-as fi cutremurat un pic la intrebarea: dar daca, totusi, are dreptate, dar daca tosusi simte ca ceva nu este in regula?Uneori noi femeile, chiar daca nu avea gandirea analitica a barbatilor,avem un instinct care ne face ca, in ciuda argumentelor logice , sa o ,,pleznim” 100% spre mirarea ,,masculilor” alfa.In fine, spun si eu, nu dau cu parul, in fond a fost decizia dumneavoastra.

  15. Lulutza:

    La articolul cu pricina, apreciez doar faptul ca a fost sters “mesajul de prietenie si fidelitate” al lui Thor. Un mare pas inainte! :shock:

    Cit despre panseurile postate cu privire la relatia unor bieti indivizi cadorisiti de soarta cu puterea, chiar nu mai are nici o importanta… Trebuie sa muncim, nu sa gindim… :roll:

  16. Costica:

    Dupa parerea mea inperioada dictaturii au existat trei feluri de dezidenti:
    1)Dezidenti creiati de regim,care aveau rolul de a convinge lumea libera ca in Romania exista democratie
    2)Dezidenti care au fost trecuti cu vederea si chiar stimulati prin diverse canale pentru faptul ca aduceau aceleasi servicii ca cei dela pct.1
    (Foarte probabil cei din aceasta categorie nu aveau cunostinta de utilitatea lor.)
    3)Dezidenti adevarati,care nu au scapat represiunii comuniste .
    Imediat dupa 1989 cei din primele doua categorii au fost utilizati in toate felurile.
    Primul meu semn de intrebare referitor la sinceritatea regimului Iliescu,a fost determinat de faptul ca nu au fost utilizati dezidentii care au suferit represiuni.(Ma refer la cei care au avut consecinte foarte grave )Nu cunosc prea multi,nici nu au fost prea multi,dar nu a fost reabilitat niciunul dintre cei pe care i-am cunoscut.
    De aceea mi se pare ca incadrarea in una din cele trei categorii poate sa fie facuta prin analiza faptelor de dupa 1990.Cu regret,dar n-am crezut nici odata in dezidentii carora li se facea popularitate prin mijloace media,fara ca acestia sa sufere consecinte,ma refer la peroada de dinainte de 89,si nici la cei care au crescut ca Fat Frumos din Lacrima dupa.Sigur,ma refer la consecinte grave si foarte grave.
    Nu o mitizez pe D-na Doina Cornea,nici nu o acuz,pentru-ca, intr-o buna traditie a basmelor romanesti,va fi nevoie oricand de o Zana Buna,sau o Sfanta Vineri,care sa dea sfaturi lui Harap Alb

  17. Simion:

    Si aici, la fel ca si in comentariile facute la articol, va felicit pentru curaj, domnule Patrasconiu. Cat despre Doina Cornea, sunt sigur ca etatea + tratamentul post “revolutionarilor” sunt elemente care o “ajuta” sa vada lucrurile asa cum le vede.
    Cat despre postarea la #4 a lui alex, sunt de acord 100%.

  18. nicole:

    @Costica: desi te referi la “dezidenti” si nu la “disidenti”, logica ta m-a lasat masca. Felul in care ai sistematizat “cartelul dezidentilor” din Romania arata ca nici tu nu esti mai prejos decat @aleks.

    Noroc ca, la sfarsit, ne lamuresti cu rolul miturilor pe lumea aceasta. In felul asta, ne dumirim ca dezidentii erau de fapt rai, si doar unii, putini, defilau cu aer de Zana buna. Chiar ca!

  19. Freedom:

    Eu nu pot s-o respect pe Doinea Cornea pentru ca nu pot respecta un om rupt de realitate , un om care exagereaza fie voit fie din nestiinta.Dar nu am respectat-o nici inainte , am considerat asa zisa ei desidenta una de catifea.Nu pot deasemenea sa o respect pentru ca a fost si este membru PNTCD, a supravietuit lui Coposu si PNTCD este unde este acum si datorita ei , in perioada 1996-2000 nu am auzit-o luand atitudine impotriva nonvalorilor promovate de taranisti(la fel ca cele promovate de pnl-isti acum), care au distrs partidul si au dezamagit milioanele de alegatori care-si pusesera speranta in ei in 1996.Cred ca a fost inconstienta ca si acum sa nu zic de rea intentie.Deci Doinea Cornea isi are contributia ei substantiala la distrugerea partidului lui Coposu si dezamagirea electoratului.Deasemenea PNTCD nu se relanseaza cu Milut si Pavelescu si iar are o vina morala si aici.
    Doinea Cornea n-a avut simt politic si emite judecati cu pretentie de valoare si adevar absolut din postura unei batrane senile. Doinea Cornea moare urat, asa cum a murit si Paler. Coposu si Ratiu au fost singurii care au murit frumos. Doinea Cornea va muri ca Paler, Iliescu,Constantinescu,Felix…Vadim, urat, groaznic.
    Poate asa trebuie sa moara comunistii, securistii , inchipuitii …. oamenii care lasa in urma lor crime,minciuni,dezamagire desertaciune…

  20. Loda:

    skorpion:
    ce vrei sa spui cand afirmi,,nu cred ca dna.Cornea a procedat ca Paler”?

  21. Costica:

    Nicole ! Multumesc pentru observatii si aprecieri.
    Multa stima si o zi frumoasa !

  22. val:

    Domnule Patrasconiu,
    Ati facut foarte bine ca nu ati ocolit o problema atat de delicata, pe care ati tratat-o perfect.

    Doamna Doina Cornea nu trebuie si nici nu cred ca isi doreste sa inhibe orice incercare de a exista alte pareri. Ba, cred ca i-ar face bine sa priveasca cu mai multa atentie in jur. Probabil, este cultivata si sufocata de cateva persoane care vor sa beneficieze de prestigiul dumneaei, obligand-o sa privesca realitatea prin lentila lor. Cred ca ar fi necesar sa i se prezinte si alte fatete ale realitatii. Poate ca ar fi foarte interesant sa stim daca si-ar schimba unele pareri.
    Sunt de acord cu aleks in ce priveste existenta unui anumit tip de sensibilitate. Dar aceasta sensibilitate nu a functionat intotdeauna, fara gres. Eu, daca as fi in locul presedintelui Basescu, i-as cere doamnei Cornea favoarea unor intrevederi.

  23. nicole:

    @Freedom: Cata vreme Doinei Cornea nici nu-i pasa ca nu o respecti, pentru ca pentru ea nici nu existi, ai dreptul de a nu o respecta! Insa afla ca daca o mai faci “batrana senila”, vin pana in Coreea dupa tine si praf te fac!

  24. gabhry_el:

    @Freedom
    PNŢ a fost distrus, din păcate, de însuşi cel care l-a reînviat: Corneliu Coposu. Moştenitorii pe care i-a lăsat EL l-au aneantizat.
    Pentru suferinţele sale, Coposu merită, totuşi, respectul nostru inalterabil.

  25. val:

    @Freedom,
    Nu cunosc bine situatia la care te referi, dar nu stiu ce putea face Doina Cornea pentru a impiedica decaderea PNTCD. Este mult mai usor sa faci un gest eroic infruntand dictatura, decat sa te opui invaziei de oportunisti si de profitori care a infestat PNTCD si infesteaza orice s-ar construi. Cu ei nu te poti lupta, ei sunt adevaratii majoritari si invingatorii acestei epoci.

  26. Loda:

    nicole:
    Normal ,cum sa respecti un om care a fost dat cu capul de pereti de ofiterii de securitate? probabil ca si acesia au facut nebuna ,reprosandu-i ca ,,e rupta de realitate” si asa si era;cand noi romanii normalii ne vedeam de treaba noastra si injuram in gand, ce om nornal se apuca ,nu o mana de femeie, sa se lupte cu tot sistemul lui ceausescu?Ce crezi, lovitul cu capul de pereti la ancheta o fi facand parte din ,,sistemul de stimulare” a dizidentilor?

  27. Shadow:

    Cristian

    Citez:

    “Poate ca am gresit - unii m-au si acuzat vehement in aceasta directie. Lor nu am sa le spun decit atit: sint VINDUT ARGUMENTELOR, nu prejudecatilor, nu fanatismului!”

    Esti sigur ca esti “vandut argumentelor”?. Pai o “acuzi” pe doamna Doina Cornea careia ii accepti numarul redus de iesiri publice de “obsesii cu basescu” in timp ce obsesia contrara nu iti pune nici o problema atat dtale cat si colegilor dtale mult mai iesiti public. Prejudecati? Argumente? Alea umplu cel mult fraza dtale dar raman termeni fara continut.

    Mai esti si sigur ca nu ai gresit. De sigur ce esti o “acuzi” pe blog de data asta si de o eventuala sustinere occidentala speciala pe motiv de ginere francez (asta i-ar mai scadea din nivelul de dizidenta probabil, din curaj si merite).

    Despre snobism nu cred ca mai are rost sa discutam cat despre gandirea osificata ma scuzi dar gasesc adepti perfecti printre colegii dtale de la Cotidianul zi de zi(dta printre ei).
    Uite un citat perfect al dtale:

    >Am avut o tresarire mirata acum citeva luni, cind Doina >Cornea vorbea despre demonul care il chinuieste pe Traian >Basescu, fara sa observe ca exista, cu siguranta, si alte >personaje, citeva chiar dintre cele pe care Doamna le >simpatizeaza, care au probleme mult mai grave.

    Nu-i asa ca “sunt si altii cu probleme mai grave” e un adevarat argument? Nu-i asa ca datorita acestui argument dai masura snobismului si gandiri osificate a dnei Cornea?

    Tresarirea mirata era urmarea faptului ca dna Cornea nu are opinia dtale nu? De aici si concluzia respectiva (obsesia dnei Cornea). Nu e mai degraba “ipocrizie”? Cu I mare?

    Asta e jurnalism? Poate pt dta in nici un caz pt mine.

  28. Gabi Dumitru:

    Cita naivitate!Ati uitat ca si iliescu,in felul sau,a fost un disident al regimului ceausescu?

    @Freedom - Nu cred ca,in cazul doinei cornea,e vorba de senilitate sau de antipatie fata de Basescu,ci pur si simplu de interese.Acelasi lucru e valabil si pentru p.m.bacanu.Probabil ca totul se invirte in jurul lui patriciu.

  29. David:

    ALTCEVA: geniala includerea lui Beckenbauer in echipa filosofilor germani

  30. Cristian Pătrăşconiu:

    @shadow: va respect punctul de vedere diferit de al meu.
    dar pun mesajul dvs pe seama faptului ca nu sinteti de tot vindut argumentelor. din acest motiv - si va inteleg - imi puneti in circa excese pe care nu le-am practicat (de genul acesta -”De sigur ce esti o “acuzi” pe blog de data asta si de o eventuala sustinere occidentala speciala pe motiv de ginere francez (asta i-ar mai scadea din nivelul de dizidenta probabil, din curaj si merite).”).

    in alta ordine de idei, nu vreau sa va retin daca tipul de jurnalism pe care il practic eu va displace. incercati in alta parte.

    a, da, si inca ceva: continui sa fiu sigur ca nu am gresit.

  31. nicole:

    @David: asta am remarcat-o si eu. De unde se vede ca geniile fac echipa in oricare “sporturi” s-ar afla…

  32. nicole:

    @Loda,

    Eu cred ca “lovitul cu capul de pereti la ancheta” te ajuta sa nu uiti niciodata, desi, poate, ai iertat.

    Daca asta inseamna, cu cinism spus, “stimulare a disidentilor”, atunci ar rezulta ca in tara asta sunt foarte putini senili si ca singurii ramasi sanatosi si lucizi sunt mariile lor, vechii securisti.

    Stii ce n-a evaluat nimeni? Ce se intampla cu sufletele in cazul asta.

  33. cristi.s:

    Sa spun si eu cateva cuvinte…Intr-un fel de completare la ceea ce a spus @aleks, care, foarte abil, i-a dibuit foarte repede unele slabiciuni…Cred ca Doina Cornea este inca(si probabil va fi asa forever) prizioniera unei idei mai mult destructiva decat constructiva, prezenta in viata politica si sociala din RO de dupa 1989: idolatrizarea vietii politice romanesti de dinainte celui de-al II-lea razboi mondial…Doina Cornea se afla printre aceia care credeau(cred inca) ca sistemul politic de dinainte de razboi ar fi putut cumva sa-si reia firul dupa 89…Altfel nu se explica obsesia ei pentru partidele istorice…Cred ca si laudele indreptate catre Tariceanu au aceeasi radacina…Sunt doua probleme aici: una, ce se intampla inainte de razboi in RO era o democratie in crestere, care nu iesise nici macar din “copilarie”, plina de orientalisme si cu rezultate discutabile in planul guvernarii…Sa nu uitam cum se “roteau” guvernele in RO interbelica, mai mult pe baza de troc politic decat pe baza alegerilor libere(mult discutata era chiar corectitudinea alegerilor)…A doua problema, mult mai importanta decat prima, cel putin pentru adeptii tinerii in viata a partidelor “istorice” dupa 89, este ca aceste partide s-au oprit din functionat si din crestere in anii ‘40…Ideea ca ele putau fi revitalizate dupa 89 a fost, parerea mea, o idee gresita, pentru ca se baza pe reluarea “jocului” din 44…Jucatorii trebuiau schimbati, celor vechi nu le trebuiau masaje si respiratie gura la gura, ci doar rol de “politie morala”…PNTCD si PNL murisera in anii 40, ca mecanism(asa imperfect cum era)…Din pacate, oricat de cinic pare, cativa jucatori traiau, si au facut totul sa ramana pe o scena din care iesisera de fapt…Cu orice pret…Cred ca Doina Cornea isi inchipuie ca poate sa salveze PNT-ul…Nu are ce, din pacate…Trebuie lasat sa moara, trebuia sa moara odata cu Corneliu Coposu, demn, asa cum a luat el in groapa amintirea unei vieti politice romanesti interbelice foarte framantate si marcata si de uriase greseli, asa cum o doamna ca Doina Cornea nu poate, din pacate, sa recunoasca…Nu spun ca Corneliu Coposu sau Doina Cornea sau Ion Ratiu n-au avut un impact major, mai ales moral, in ceea ce s-a intamplat in RO de dupa 89 - mai ales Coposu - dar gruparile lor nu erau partide, si nu din vina lor…Erau organizatori de mitinguri…In privinta dizidentei si luarilor de pozitie de pe margine(din afara luptei politice), tin sa-i reamintesc d-lui Patrasconiu ca Doina Cornea a vazut bine si-n 1990, si mai inainte, poate ca ar fi cazul sa ascultam ce spune si acum…Nu de alta, dar tin minte ca prin anii 90 se intampla un lucru gretos: multi dintre cei care nu-l sustineau pe Iliescu, multi dintre anticomunistii/dizidentii de dupa 89(o categorie pe care indraznesc sa sugerez ca d-nul Costica a uitat-o) n-o mai scoteau din “baba”, “senila”, “sa se duca dracu la sanatoriu” si asa mai departe…Cred ca baba asta a avut totusi ceva care le lipseste multor ziaristi si cetateni obisnuiti…Luciditatea alergatorului de cursa lunga…Respect pentru asta…Chiar daca, parerea mea, o sa moara neimpacata, dintr-o eroare de apreciere a istoriei…PNTCD nu se intoarce!

  34. nicole:

    @Loda: PS: am vazut eu la un moment dat un film exceptional: “The notebook”. L-ai vazut?

  35. Shadow:

    Desi-ul ala dle Cristian urmat de “…” ce reprezenta daca nu va suparati? (excesele pe care nu le-ati practicat?).
    Multumesc.

    Deci va deranjeaza referinta la “jurnalism”. Asta e bine. Mai e o sansa pt dvs. As “servi” cu placere un alt tip de jurnalism daca as avea de unde alege si daca “non jurnalistii” nu ar scrie in ziare. Nu se poate ei sunt majoritatea. Cum “ma obligati” sa va citesc “la ziar” (blogul e personal) pt ca sunteti un “formator de opinie”(asa sunt ziaristii) referirile la “nu va retin” si “incercati in alta parte” sunt si ele tot pura ipocrizie. De voie de nevoie trebuie si eu sa ma informez.

    Nici nu ma indoiam ca sunteti sigur ca nu ati gresit. E “moda” actuala. A spune “am gresit” e echivalent cu a purta titulatura de loser. Asta e scara valorilor in Romania si unul din motivele greselilor in ciclu. Continuati.

  36. aleks:

    aveti dreptate sa credeti ca nu ati gresit d-le Patrasconiu. Orice pozitie publica trebuie discutata si cu atat mai mult cea a Doinei Cornea. Felul in care tratati subiectul mi se pare ca indica clar preocuparea spre contraargumentarea unei pozitii publice mai degraba decat demontarea unei persoane sau luarea ei in derizoriu. Ma bucur de fiecare data cand citesc articole din categoria asta.

    @nicole & cristi.s

    va multumesc pentru cuvinte. cred ca stiti deja cat de mult imi place sa stau de vorba cu oameni ca voi. Cred ca a avut dreptate dl. Patrasconiu cand a luat de-a lungul timpului anumite masuri pentru a mentine pe blog o atmosfera favorabila schimbului de idei si defavorabila ciocnirii de personalitati.

  37. Cristian Pătrăşconiu:

    @shadow: nu va oblig deloc!
    fantastic: ce concluzii puteti trage! ca ma deranjeaza referirea la jurnalism! deloc! pentru mine - inainte de orice-sinteti un om liber. puteti discuta inclusiv despre jurnalism.

    argumente, va rog argumente. ca sa nu ma acuzati si de autoritarism tin sa va precizez ca, desigur, nu e obligatoriu. e doar o rugaminte.

  38. gabhry_el:

    Gata. Am aflat.

    Constituţia României:

    ARTICOLUL 110
    Încetarea mandatului

    (2) Guvernul este demis la data retragerii de catre Parlament a încrederii acordate
    (4) Guvernul al carui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) si (2) îndeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, pâna la depunerea juramântului de membrii noului Guvern.

    Deci Guvernul nu-şi va putea asuma răspunderea pentru legea votului uninominal după căderea lui.

    E clar că prin votarea moţiunii de cenzură PSD urmăreşte, de fapt, ocolirea votului uninominal prin alegeri anticipate.

  39. gabhry_el:

    Scuze, am nimerit altundeva.

  40. nicole:

    @cristi s.: daca partidele istorice n-ar fi existat ar fi trebuit inventate. Chiar daca Doina Cornea este prizoniera prin “idolatrizarea vietii politice romanesti de dinainte celui de-al II-lea razboi mondial”, faptul ca niste “facatori de mitinguri” au putut crea curente de opinie REALE catre o altfel de existenta a Romaniei mi se pare fundamental. Cum ar fi putut ei, acei “facatori de mitinguri” sa dezvolte si alte optiuni decat opinia cvasimajoritara a FSN-ului de atunci? Noroc ca tara asta a avut totusi o istorie pe care sa se sprijine un viitor! In sensul asta, daca nu “idolatrizarea” (uneori benefica), atunci MODELELE pot sa modifice fundamental destinele oamenilor, pana cand acestia pot merge pe propriile lor picioare. Pana cand ei insisi devin - daca devin - niste modele. Nasterea nu pleaca din nimic, ci pleaca dintr-o iluzia ca viata e posibila. Iar iluzia asta trebuie sa existe deja, undeva, intr-o memorie sau intr-o scanteie initiala, deci trecuta.

  41. cristi.s:

    Nicole

    Pot sa nu fiu de acord cu tine…Da-mi exemplu de un partid modern in RO, de dupa 89…

  42. cristi.s:

    Nicole

    Judecam cu inima, d-aia nu suntem Anglia sau Germania(politic)…Un partid modern se construieste ca un mecanism, nu sta in figuri trecatoare, oricat de charismatice ar fi ele…Stii de ce nu mai “exista” PNTCD?

  43. val:

    @Shadow
    Nu are rost sa mai pomeniti despre argumente atunci cand sunteti atat de pornit si nici macar nu ati citit textul cu atentie. Ati vazut lucruri care nu exista, cum se intampla cand punem prea multa pasiune.
    Nu ati inteles ca in articolul sau d-l Patrasconiu pledeaza pentru o Doina Cornea situata deaspra unor pozitii partizane insuficient aprofundate? Doar tineti mai mult la prestigiul doamnei Cornea si nu la aceste pozitii partinitoare.

  44. Cristian Pătrăşconiu:

    @cristi.s: cu anumite ezitari, dau eu un exemplu: UDMR, pina cind a ajuns la putere.

  45. cristi.s:

    @Patrasconiu

    Corect! Singurul…Eu as zice si PD-ul…Dar nu PNTCD-ul sau PNL-ul aniilor 90…Corneliu Coposu sau Ion Ratiu nu au fost partide, au fost niste figuri deosebite, carora le-a lipsit exact ceea ce-i trebuia Romaniei: capacitatea de a infiinta un partid…de a identifica interese si a pune la punct mecanisme care sa le serveasca…UDMR a fost unul dintre ele, singurul, si stim cu totii ce l-a stricat: testul final, guvernarea…

  46. Cristian Pătrăşconiu:

    @PD - dupa mine, inca NU. un partid modern nu sta atit de mult agatat si, cum sa zic, atit de vital de lider, indiferent ca e PRoman sau TBasescu.

  47. nicole:

    @cristi s.
    1. cine sa gandeasca “un partid modern” in romania dupa ‘89?
    raspuns posibil: cine ar fi putut sa faca nu s-au implicat sau au plecat in anglia sau germania, sictiriti la inima de canalele partinice ocupate de fostii securisti si de macelul est-vest.

    2. cine putea sa gandeasca asa ceva au fost ciomagiti de minerii lui ilici ca sa li se arate noua modernitate cu hata hidoasa umana.

    3. nu stiu daca judecam doar cu inima, dar diferenta dintre noi si anglia/germania o face Muzeul Satului din Romania comparing with Buckingham or Westminster Cathedral.

    in datele astea, am preferat un timp sa gandesc cu inima.

  48. nicole:

    @cristi s. CE NE LIPSESTE AZI sa cream partide moderne, cei cu viziune si stiinta de a face asta?

  49. Loda:

    nicole:
    Nu ,nu am vazut filmul, nu stiu de ce dar nu mai am rabdare sa ma uit la filme artistice, in schimb ,,devorez” filmele documentare.Stii la ce ma gandeam?De ce noi(si nu ma refer la tine si la mine, ci la oameni in general) suntem inclinati sa-i privim ca ,,ciudati” pe cei care sunt altfel decat noi, care actioneaza altfel decat ne-am astepta?Ia gandeste-te ce ar fi putut fi Doina Cornea in ‘90 cu autoritatea ei morala? Ce functie nu i-ar fi dat Iliescu, numai sa-i aiba numele alaturi de el?Si in loc de asta ce a facut aceastas fiinta ciudata?S-a retras la Cluj si a continuat sa traiasca modest, ca orice alt om din tara, nu tu avere, nu tu cerfitifcat de revolutionar., nu tu o firma acolo sau macar un post de sef intr-o institutie de cultura bugetara, caci competenta avea totusi.In acest timp altii, care au fost, vorba unui forumist de mai sus, ,,dizidenti” pe categorii au ajuns sus de tot sau cu averi bunisoare, altii care nu au fost dizidenti, au devenit dupa 1990 si,culmea, toata lumea ii percepe asa,pentru ca asa e ,,normal” nu? pe cand aceasta doamna Cornea si-a rezervat un singur mare avantaj: dreptul de a-si exprima opinia din cand in cand.Ciudat, nu,ce pretentii ,,isi permite” sa aiba?

  50. cristi.s:

    @Nicole

    O sa zic, dar n-o sa-ti placa: o ruptura masiva cu trecutul…Ne petrecem anii aia de care vorbea Brucan incremeniti in trecut(comunism + perioada interbelica)…Trebuie sa iesim din Muzeul Satului…Eu pot sa-ti spun ceva…Sunt foarte hotarat sa nu ma intorc in RO pana nu se termina Dosariada…S-ar putea sa mor aici, ce zici?

  51. nicole:

    @Cristian patrasconiu: Apropo de UDMR: aparenta de partid modern a UDMR n-a venit din realitatea ca ar fi un partid modern, ci din comparatia cu celelalte partide existente in acea perioada. Mai degraba noutatea si consecventa UDMR i-au dat modernitate, nu si raportarea la datele unui adevarat partid modern din europa, cu care ar fi putut fi comparat.

  52. nicole:

    “pragmatismul si consecventa UDMR”, nu “noutatea si consecventa UDMR” am vrut sa spun.

  53. Cristian Pătrăşconiu:

    @nicole: eu am zis ca UDMR a fost, cu citeva exceptii, un partid modern mai ales pina in 1996. dupa 1996, e o alta discutie.

  54. nicole:

    @Cristi s.: “ruptura masiva de trecut” nu se intampla - in cazul societatilor - cu viteza pe care ne-o dorim noi. Inertia in acest sens este obiectiva, iar pe asta s-au bazat si acaparatorii puterii de dupa ‘89. Modernitatea presupune si un proces de invatare, de comparare. Cand esti tinut in intuneric foarte mult timp, iti ia ceva vreme sa te obisnuiesti cu lumina.

  55. OliviaMan:

    Rezistenta fragilei doamnei Cornea de dinainte,isi avea explicatia in spiritualitatea ei de crestina dedicata pe care a marturisit-o, in diverse ocazii, cu forta smereniei si a valorilor credintei autentice.
    Numai ca dupa ce a respins cu demnitate avansurile iliescene,dupa ce a refuzat sa legitimeze parsivenia FSN-ului, a ales sa devina…bun politic al unui trecut de fatada,reconditionat de valorile comuniste…Naivitate? Orgoliu inconstient?Un trecut tragic,o mostenire valoroasa, devenita accesibila gratie lui Coposu,de care s-a ales praful…Care si-a compromis meschin si iresponsabil sansa de a deveni viitor,chiar cu sprijinul,acordat cu buna credinta de doamna Cornea unor personaje duplicitare,ca sa nu zic “demonice”…

  56. nicole:

    @Cristian Patrasconiu: ati putea sa spuneti prin ce a fost modern UDMR?

  57. Cristian Pătrăşconiu:

    @Nicole: partid care nu depinde ft mult de lider. care nu are in fruntea lui un “erou” sau un “mesia”. partid care militeaza pentru program. partid care e beneficiar al unei democratii interne reale. partid care digera bine pluralismul intern (a se vedea in acest sens “platformele” din UDMR). partid care tine o legatura strinsa cu electoratul si care distileaza bine semnalele electotratului; a se vedea sistemul de “alegeri interne” din UDMR.
    sint citeva date care fac diferenta. asta, desigur, pina in 1996.

  58. Shadow:

    @Val

    Inteleg ca nu am argumente de nici un fel. E posibil. Obsesia dnei Cornea este o inventie personala a mea asa cum obsesii tot personale(si tot ale mele ca sa nu existe dubii) sunt si snobismul sau gandirea osificata.

    Sunt sigur ca in articol dl. Patrascoiu militeaza pt o doamna Cornea fara optiune politica(”pozitii partizane insuficient aprofundate” reprezinta o forma fara fond pt mine) atata timp cat aceasta optiune nu seamana cu cea personala a autorului. Ciudata rau pozitia dvs. Dvs. sunteti sigur ca ati citit articolul cu atentie?

    In plus nu tin la “prestigiul” dnei Cornea. Acel prestigiu si l-a construit singura singurica. Si tot singura si-l apara. In cazul ei nu e nevoie de un domn fanica oarecare(eu de exemplu) reparator de “morale nereperate”.
    Tin insa la argumentatie sau asa cum vedeti dvs la “lipsa de argumentatie”.

    ————————————————————
    @Cristian Pătrăşconiu:

    Lasand la o parte lipsa de argumente de care dau dovada si pe care o pot asuma fara probleme imi puteti raspunde la intrebarea mea de mai sus?

    “Desi-ul ala dle Cristian urmat de “…” ce reprezenta daca nu va suparati? (excesele pe care nu le-ati practicat)?”

    Multumesc.

  59. Cristian Pătrăşconiu:

    @Shadow: nu va inteleg intrebarea. v-as ruga sa o reformulati si, eventual, sa o detaliati.

  60. nicole:

    @Cristian Patrasconiu: in principiu sunt de acord cu ceea ce spuneti. “Modernitatea” UDMR la acea data se datora insa eterogenitatii unei populatii pe care o unea in fapt un singur lucru: statutul de minoritate maghiara puternic motivata de accesul la putere in “noul” stat.

    De indata ce asta s-a intamplat, UDMR si-a pierdut obiectivul esential al liderilor lor, care au ramas, aceiasi, la puterea statului.

    De aici si pierderea modernitatii, de aici si pierderea legaturii stranse cu electoratul, de aici si secesionarea interna…

  61. nicole:

    Iar liderii au ramas aceiasi de 17 ani, voiam sa spun.

  62. Bogdan:

    Voi astia care o tot “stimati” de pe doamna Cornea plnagandu’i de mila senilitatii, oare nu e chiar nici unul printre voi sa’si puna macar si ipotetic intrebarea, daca Doamna Dornea are dreptate? Asa ca exercitiu. Si fara sa va napustiti sa’i anulati ingrijorarea. Ori sa demonstrat ca si’n aceasta situatie sustinerea 100% pentru Basel e varianta optima.

    La fel ca si in articolul despre interviul lui Emil Constantinescu, autorul nu precupeteste sa’si demonstreze deontologia in cheie idolatra la adresa Baselului.

    La fel precum noul pupin Cartarescu care n’a descoperit nici o catime de adevar si dreptate la adversarii lui Basel. Nici una. Le’a numarat el. Catimile.

    Dar daca EC are dreptate? Daca DC are dreptate?

  63. skorpion:

    A nu se pierde din vedere

    ca partidele istorice - PNL + PNTcd - au fost INFILTRATE destul de masiv de securisti tocmai in ideea desfiintarii lor.

    Pentru ca ambele partide nu au avut lideri puternici

    (Ion Ratiu descrie undeva aceasta drama a lipsei de lideri in PNTcd)

    securistii si-au facut treaba cu succes,
    in curind terminind si cu PNL-ul.

    Un singur exemplu voi da:
    melescanu,
    fost pcerist, fost ofiter die, fost pdsrist, fost aprist, mare liberal..
    (numai si afirmatia din asta vara legata de rusia pune la mare indoiala buna lui credinta politica, ca doar nu poate fi vorba de iresponsabilitate )…

  64. skorpion:

    http://www.hotnews.ro/articol_85248-Cazul-Daianu-Unicat-sau-farsa-de-Dan-Tapalaga.htm

  65. liviuts:

    cred ca skorpion are dreptate cand o imparte pe doina cornea in doua. prima a iesit din scena cam pe la inceputul anului 1990. cea de a doua seamana cu prima dar are in mod evident interese politice. nu stiu daca mai este membra pntcd dar in mod sigur pastreaza puternice simpatii fata de acest partid.
    cine este in opinia taranistilor personajul odios care le-a distrus partidul, trimitandu-l sub pragul electoral? traian basescu. sa fie clar, taranistii se cred perfecti, caderea lor o pun exclusiv pe seama uneltirilor perfide ale marinarului. pe langa asta, tocmai s-a nascut polul de dreapta, adus pe lume cu forcepsul de tariceanu, milut (adica pntcd) si emil constantinescu. in consecinta doina cornea incearca (constient sau impinsa un pic din spate) pe de o parte sa plateasca ceva polite inamicului nr 1, iar pe de alta parte sa sufle un pic in panzele noii corabii de dreapta.
    probabil ca o sa-mi cam iau castane de la multi de pe blog, dar eu nu o mai vad demult pe doina cornea cu ochii de dinainte de 1989.

  66. aleks:

    @OliviaMan #9 si 55

    M-am gandit un pic la ce-ai scris tu. In fond orice persoana care-si declara deschis si fara rezerve convingerile este vulnerabila la manipulare. Si aici ar fi foarte mult de discutat. Deocamdata m-as limita la a spune ca ii prefer pe oamenii care sunt ridicoli in convingerile lor sincere si exprimate clar celor care ori prefera sa nu aiba convingeri ori si le schimba ca sa dea bine in societate.

    Cu cei sinceri poti discuta, ii poti combate, un dialog poate porni de la niste premise clare si cei care asista isi pot trage singuri concluziile. Asa e, tot ei pot fi manipulati, pot fi prea naivi si chiar orgoliosi in sinceritatea si naivitatea lor. Nu gasesc nici un argument sa atenuez ce spui tu. Poate doar o preferinta personala spre o dezbatere publica incluzand mai degraba asemenea persoane decat retori versati, oameni cu prea multe fete sau sforari camuflati in cuvinte gri. Cumva greselile de rationament ies mai usor la iveala, sunt mai la indemana atunci cand si sufletul e intins pe tava.

  67. OliviaMan:

    Aleks,
    sunt una din persoanele care prefera sa fie ridicola…in sensul in care spui.M-am si simtit, nu odata si am mers mai departe.Dar despre asta altadata…

  68. skorpion:

    @aleks,

    Cam de astfel de oameni este plina Romania:

    “care ori prefera sa nu aiba convingeri ori si le schimba ca sa dea bine in societate”

    si asa era si “pe vremuri” adica inainte de 1989….

    “erau comunisti” convinsi,
    se preocupau de bunul mers al societatii comuniste multilateral dezvoltate,
    se uitau cu dispret la cei care nu se inregimentau in PCR din varii motive,

    iar dupa 1989

    multi din ei au devenit taranisti si liberali din mosi stramosi….

    :)

    exista si exceptii ca intotdeauna.

  69. Moderatul:

    Voi astia care o tot “stimati” de pe doamna Cornea plnagandu’i de mila senilitatii, oare nu e chiar nici unul printre voi sa’si puna macar si ipotetic intrebarea, daca Doamna Dornea are dreptate? Asa ca exercitiu. Si fara sa va napustiti sa’i anulati ingrijorarea. Ori sa demonstrat ca si’n aceasta situatie sustinerea 100% pentru Basel e varianta optima.

    La fel ca si in articolul despre interviul lui Emil Constantinescu, autorul nu precupeteste sa’si demonstreze deontologia in cheie idolatra la adresa Baselului.

    La fel precum noul pupin Cartarescu care n’a descoperit nici o catime de adevar si dreptate la adversarii lui Basel. Nici una. Le’a numarat el. Catimile.

    Dar daca EC are dreptate? Daca DC are dreptate?

    PS: Acum puteti scoate mesajul pe motiv de delict de opinie.

  70. viq:

    @CP_away (2),

    Am trecut si io prin padurea libera. Cu talhari nepriponiti.
    :) :)
    Da’ daca faci o trecere-n revista cu ce-i scris p’acolo si ce-i scris p’acilea… e de alta categorie.

  71. viq:

    @aleks (4)

    Am ramas ţuţ.
    Esti tare frate.
    Sincere felicitari.

  72. Moderatul:

    Si padurea asta e libera(dupa cum se vede), numai ca extrem de putini oameni liberi sunt interesati sa mai intre in ea.

    Aici e loc doar pentru idolatrii Baselului. Meniul zilei: loc de scuipat: Doinea Cornea, Emil Constantinescu.
    Maiastru bucataru….

  73. Cristian Patrasconiu:

    @Moderatul: poate ca, in adincul dvs, v-ar place sa va scot mesajul. nu vreau sa va dau un motiv inutil sa va autovictimizati.

    autovictimizarea si infantilismul sint boli grele. cititi, va rog, daca aveti timp, “Tentatia inocentei”. Pascal Brucnker va explica de ce, mai bine si mai elegant decit o pot face eu.

  74. Cristian Pătrăşconiu:

    @moderatul: chiar nu puteti trece de chestia asta lipsita de orice imaginatie - “pupinul”? pacat! am vazut ca expresia asta s-a lipit ca timbrul de scrisoare de mintea mai multora. eu zic ca se poate si mai mult :)

  75. Banatul:

    @c. patrasconiu

    Incercati sa pozati in democrat dupa ce ati “moderat” banand mesajele care nu se inscriu in corul trompetilor.

    Am pus o intrebare, atat la articol cat si aici, DACA Doamna Cornea ARE DREPTATE?

    Daca Emil Constantinescu are dreptate?

    Este capabil vreun pupin sa continue?

    PS: Cred ca pot mai mult: o sa va aveansez la titlul de pupin-idolatru.

  76. Banatul:

    Nu va obositi sa ma mai banati, stiti prea bine ca NU functioneaza.

    O sa ma retrag, e evident ca nu e cale de dialog ci doar de pupinbasire.

    Spre gloria lui.

  77. viq:

    @cristi.s (33)

    Ti-as da nota 10 daca nu mi-ar fi sutit-o deja @aleks la (4)

    @gabhry_el (38-39)

    :) :) :)
    Frate, m-ai facut sa rad cu lacrimi. Parca esti io…
    Crede-ma, sa realizezi in circumstantele astea comic de situatie, e o mare performanta…

  78. nicole:

    @Loda (40): nu te contrazic cu nimic. ai perfecta dreptate. insa aceea a fost alegerea doamnei Cornea. Fiecare in viata aceasta face niste alegeri, pe care si le asuma.
    Asta nu implica neaparat ca toate opiniile pe care le exprima acea persoana sunt si incarcate de adevar absolut. Poate fi, cel mult, un adevar contextualizat. In raport cu asta, doamna Cornea intelege astazi intr-un mod personal prioritatile Romaniei.

    PS: iti recomand acel film. Cred ca o sa-ti placa.

  79. alexandru petria:

    Jalnic, Cristian Pătrăşconiu. Şi trist. Nu vă puneţi problema că vă înşelaţi dumneavoastră şi nu Doina Cornea?

  80. Lilick:

    V-ati pregatit sa mergeti sambata la intalnirea cu Baselu? Se pare ca va fi prima promisiune pe care si-o tine, asa ca… :) Cine merge?

  81. cristi.s:

    @viq

    Cred ca Aleks are totusi mai multa dreptate decat mine… in sensul ca-i mai aproape de motivele reale ale d-nei Cornea pentru “iesirile” din ultima vreme…Cineva spunea aici, si cred ca are mare dreptate, ca Doina Cornea, ca si Dinescu, au fost foarte “iubiti” de unii ca Iliescu pentru ca erau dizidentii buni de aratat la lume - bibelou de portelan!?…Mai tii minte cum au incercat sa-i atraga in FSN imediat in Ianuarie 90? Erau buni, erau “eroi”, n-au mai fost buni daca au inceput sa realizeze ce mare magarie li se pregatea romanilor…Ciudat e ca acum, intr-adevar, se vrea de la celalat capat al esichierului politic acelasi lucru: ori cu noi, ori mai bine inchideti gura si stati pe margine…NU va implicati, ati “luptat” destul, ati fost buni cand noi(in mare majoritate) am tacut…Rusinea(si pericolul) RO sunt cei care si-au tras certificat de revolutionar prin anii 90, nu Doinea Cornea…Putem sa fim seriosi?

  82. liviuts:

    @lilick
    despre ce intalnire vorbesti?

  83. Lilick:

    Stie cineva de ce seful CIA i-a chemat saptamana asta la ordine pe Baselu si Taricelu? :)

  84. Lilick:

    @Liviuts

    Base a anuntat acum cateva minute la TVR ca se va intalni sambata in Piata cu POPORUL.

  85. nicole:

    @Lilick: hai, nu zi! juruieste-te ca nu ne fraieresti!

  86. liviuts:

    multumesc.

  87. nicole:

    @Lilick: nu de alta, dar as vrea sa-i fac niste clatite cu inghetata si capsuni. Sa nu se topeasca daca nu vine.

  88. Lilick:

    @nicole

    Voi nu l-ati vazut pe Base acum cateva minute in direct la tvr?

  89. skorpion:

    Exact acum citeam si eu stirea sefCIA-intilnire in Romania.

    Iata ce spune un forumist de pe hotnews:

    2. seful cia in romania
    ion haiducu (27 sep 2007 20:37)

    seful cia a venit in romania cu 2 probleme;1 rezolvarea cazurilor hakerilor si a altor infractori din romania care au prejudiciat sua de mari sume de bani si 2 coloaborarea cu sri ,procuratura si politia din ro privind teroristii[arabi ] care au baze in ro[ activitati economice prin care trimit sume de bani celulelor teroriste]

  90. liviuts:

    nu eram pe tvr.

  91. Lilick:

    @Nicole

    Acum, ce sa zic…daca sunt ministra la dezinformare..Ce dezinformeaza Base, dezinformez si eu.

  92. nicole:

    @Lilick: nu. ca faceam orez cu lapte.

  93. nicole:

    @Lilick: esti sigura ca ai redat cuvant cu cuvant ce a zis el?

  94. cristi.s:

    Stiu eu: lupta necontenita si infinita impotriva terorismului mondial…Stie cineva de s-a facut de kko asa de repede Sarkozy la ONU, dupa ce predecesorul lui la presedintia Frantei si daca il picai cu ceara n-ar fi batut campii in halul ala in public? Sarkozy bate campii de cateva luni cu war on terror…ciudat…:))) A disparut Blair doggy-doggy, a aparut Sarkozy…Cum noi suntem francofili si vedem si luminite la capatul tunelului in fiecare cincinal, probabil the head of CIA a venit la Bucuresti sa ne informeze ca “the mother of all coalitions” mai are un membru:Franta…Asta dupa Papua-Noua Guinee si Togo…Nu stiu, Lilick…

  95. Lilick:

    @nicole

    Si eu eram la bucatarie. Dar a zis de sambata, de intalnirea trimestriala..Cred ca a zis si ceva de ora dar nu am auzit.

  96. liviuts:

    sarkozy o fi speriat ca dupa new york, londra, madrid sa nu urmeze paris.

  97. Lilick:

    @nicole

    am postat ceva dar nu a aparut. Si eu eram la bucatarie dar am auzit de sambata, de intalnirea trimestriala, si am mai auzit ca si moderatorul parea mirat. Nu am auzit de ora nimic. Poate a zis.

  98. cristi.s:

    skorpion

    Stii ce mi-a spus mie un american de rand(pe bune)…”Not all the arabs are terrorists, but all the terrorists are arabs”…Inclusiv iranienii:)))) Nu, asta am bagat-o io la misto!! Si nu era head-ul CIA-ului…Era un american de rand, consilier economic la o firma de import-export…Probabil exporta gogosi si importa minciunele…

  99. viq:

    @bogdan (62),

    Inteleg ca ai un fix.
    Cineva trebuie sa-ti raspunda, altfel o sa te foiesti toata noaptea.

    Raspunsul priveste strict propria mea persoana.
    In cazul in care doamna Doina Cornea are dreptate, INSEAMNA CA EU GRESESC !!!
    Mai simplu de-atat nu am gasit ca sa poti intelege pana si domnia ta.

    Privind un picut la cele ce afirma domnia sa, adica :

    - “Demonul de la Cotroceni - „impins de o sete de putere discretionara“ - bruiaza actiunea Executivului, mergind pina acolo incit, setos de razbunare, a indus in eroare institutii europene.” - demonul, Scaraotchi, Talpa Iadului, fiind adica Basescu (sa n-avem dubii)

    …pe de o parte, si :

    - ” actualul guvern Tariceanu - „incontestabil cel mai bun de 17 ani incoace“ -” - acesta fiind format din celebrii Chiuariu, Adomnitei, &co cu Tariceanu-n frunte,

    ….pe de alta parte, dupa tine, care sunt sansele ca ea sa aibe dreptate si eu sa ma insel ???
    In procente !

    A.
    Si inca un aspect : …@moderatul (69)…@banatul (75)
    Observ ca faci din schimbarea cameleonica a ip-ului (o mare idiotenie , daca e sa ma-ntrebi pe mine, care sper sa nu te caracterizeze), un titlu de glorie. Interesanta conceptie.
    Parerea mea este ca operatiile estetice nu te ajuta sa-ti schimbi comportamentul. Daca reusesti, ai dat lovitura in psihologia sociala.

  100. IULI:

    ptr.aleks:ai putea sa-ti pui urmatoarea intrebare:de ce sunt eu atit de ingaduitor cu ceea ce spune doina cornea (DESI AR TREBUI SA SPUNA CE SPUNE LOGICA PREZENTULUI NOSTRU).. adica inversul…de ce acest basescu(urit,badaran,respingator,etc.)are atita sustinere…de ce sunt atit de disperati oameni super-lucizi de tipul lui liiceanu-patapievici….Ceea ce cred eu este ca Doina C ornea nu a avut o opozitie DE SUBSTANTA vizavi de COMUNISM ci mai degraba o repulsie exclusiv umorala fata de agresivitatea unor toarasi conjuncturali care au indraznit sa-i tulbure finetea frantuzita(fara nici o ironie afirm aceasta).parerea mea este ca nu poate exista un anticomunism temporar..daca devii anticomunist nu poti muri decit astfel..cel mai mic semn ca ideologia rosie nu a murit trebuie sa te aduca in stare sa o critici pina si pe o Doina C ornea.. ori ideologia nu a murit..priviti-l pe iliescu,privi tinerii si batrinii peremisti priviti turmele de liberali rosii …doina cornea nu e capabila sa nu uite…incremenirea intrun superficial stereotip anticomunist nu ne ajuta astazi deloc(ba dimpotriva)..cert este ca se comporta natural si sincer..insa sinceritatea dumneaei nu este dloc oportuna acum..acum se da razboiul final cu hibridul bolsevic metamorfozat in partide si partidulete cu reprezentanti in parlamentul european..hidra comunista se insinueaza sub epiderma oamenilor de bun simt de genul doinei cornea..sunt sigura ca basescu e cel care se lupta cu aceasta ramasita rosie…acum nu stiu daca razboiul lui se vrea total,profund,irevocabil..sau este doar o reduta tehnica pe tatrul unui razboi nedecisiv…parerea mea.

  101. cristi.s:

    liviuts

    Da, e adevarat, mai ales ca datorita luptei pe toate fronturile impotriva terorismului, UK a fost ferita de atacuri. NOOOOOOOOOOT!!! Cum bine zicea Borat…Si eu cred ca datorita lui Bush n-au mai fost atacuri in US din 2001…Mai cred in martieni, in reincarnare si in ceea ce spunea Einstein(asta pe bune):”There are only two truly infinite things, the universe and stupidity. And I am unsure about the universe”.

  102. dora:

    Am fost deja admonestata pe acest subiect.Nu ma pot abtine insa si trebuie sa-i dau dreptate d-lui Patrasconiu.Am iubit-o si o iubim pe distinsa d-na Doina Cornea,eu o cunosc personal si am admirat imbinarea extrem de reusita de curaj,responsabilitate si modestie.Dansa nu e politician in adevaratul sens al cuvantului,ci ramane o fidela aparatoare al unui ideal:libertatea individului in societate.Dar,cum “errare humanum est”,cand intervii in declaratii politice se intampla negresit.Sa ne consolam cu ideea ca,prin greseli gasim drumul spre adevar;si d-na D.Cornea este constienta de asta.

  103. liviuts:

    @cristi.s
    :) :) :)
    e inca la mare moda “razboiul impotriva terorismului”. de ce sa n-o faca si el pe luptatorul, ca inca da bine pentru multi.
    culmea este ca tocmai atitudinea lui belicoasa s-ar putea sa determine includerea parisului pe lista de tinte. :)

  104. nicole:

    IULI (98): asta e seara in care ma bucur sa felicit oamenii. Bravo, @IULI! Dupa cum gandesti, imi pare rau ca te-am contrat la un moment dat. Felicitari!

  105. Lilick:

    @nicole

    Nu merge sambata in piata ci duminica: http://www.tvr.ro/?play=18239

  106. Bogdan:

    99.viq:

    Ca sa poti emite judecati despre “schimbarea cameleonica a ip’urilor”, ar fi trebuit sa’ti apara o urma de mirare, oare de ce as fi trebuit sa fiu banat. Pentru ca, nu’i asa, n’as fi schimbat ip’urile daca primul care’l foloseam nu era banat. Insa intr’adevar, ar fi prea mult sa te fi intrebat asta, caci, nu’i asa, “opiniile ciudate” care nu fac parte din corul general pro-Adulatul, cel mai bine este sa fie reduse la tacere.

  107. Cristian Pătrăşconiu:

    @Banatul: dupa cum reactionati, ma indoiesc ca puteti mai mult. micsorati tot mai mult cercul in care va invirtiti. nu ametiti niciodata?

    @alexandru.petria: v-as ruga sa va pastrati calmul. m-as bucura, dar asta e optional in ce va priveste, daca ati iesi putin din registrul idolatru in care v-ati plasat in chestiunea in discutie. repet insa: nu e obligatoriu.
    obligatoriu e insa altceva: sa nu aveti cumva nici cea mai mica impresie ca va permit sa va trageti de sireturi cu mine!

  108. Lilick:

    astia de la TVR spun ca duminica desi l-am auzit cu urechile mele ca a zis sambata. Ma rog.

  109. Cristian Pătrăşconiu:

    @Bogdan: nu opiniile diferite sint banate aici, ci nesimtirea. nu ideile formulate civilizat, ci mirlania. e pacat ca nu puteti intelege nici macar atita lucru.
    vedeti ca nu puteti intelege mai mult decit…puteti intelege!

  110. aleks:

    pai, Iuli, cred ca Doina Cornea e sincera. Mai cred ca si tu s-ar putea sa ai dreptate cel putin partial in ce priveste motivele opozitiei fata de comunism ale dumneaei. Ii deranjau felul de-a fi. Mai adaug ca pe toti ar fi trebuit sa ne deranjeze. Si daca numai din deranjul asta iesea si la noi o Charta 77 ca in Cehia zau daca isi punea cineva problema substantei.

    Eu cred ca Doinea Cornea are o viziune (sau parere) despre cum ar trebui sa fie societatea noastra astfel incat si dumneaei sa-i placa sa traiasca in ea. E posibil ca in aceasta viziune tipul frust al lui Basescu sa-si gaseasca mai greu locul decat tipul gol frumos camuflat al lui Tariceanu. Dar in angrenajul societatii, da-mi voie sa cred ca Doinea Cornea, in acest moment, este mai importanta decat Basescu sau Tariceanu.

    Cred ca pentru noi, ca membri ai societatii, este mai important sa stim cum sa convietuim noi intre noi decat noi cu politicienii. Politicienilor trebuie sa stim ce sa le cerem iar ei se vor supune daca vom sti sa le vorbim pe inteles. Ba chiar vor zice ca ce le-am cerut a fost idealul lor de-o viata. Ei au arta datului dupa bataia vantului (Basescu a carmit-o de cateva ori iar Tariceanu a devenit girueta cu anticipatele).

    Noua, pe blog si in discutii publice, ne e de folos mai degraba sa gasim acea formula comuna care sa ne uneasca. Sa creeze curente de opinie care sa intoarca girueta politica. Eh, si aici vroiam sa ajung, nu se pune problema sa fii ingaduitor cu Doina Cornea ci sa-i intelegi mecanismele de gandire astfel incat societatea pe care o ceri politicienilor sa o administreze sa o includa si pe ea. Pentru ca reprezinta un tip uman sincer si naiv pe care il prefer alaturi de mine. Pentru ca, spre deosebire de politicieni, este un partener de dialog onest si previzibil.

    Suna cam abstract, stiu. Daca vrei o sa incerc sa vin mai la concret.

  111. nicole:

    @Bogdan (optional zis si “69″): zilele trecute spuneam pe un topic ca ai disparut (probabil ramas in 69) si ca ce trista e lumea fara odele tale. Ia fii atent aici, o dedicatie de la o idolatra probasel:

    http://www.youtube.com/watch?v=f9LBakWBQaQ

    Please, enjoy!

    (@Lulutza o sa spuna ca sunt fana unor bucurii nemaintalnite.)

  112. nicole:

    @aleks: astazi chiar te intreci pe tine insuti. Este o mare bucurie sa te citesc. Vorbesti pe inteles, nu te sfii.

  113. Lulutza:

    @Nicole - eh, fir-ar sa fie, cine a facut ca oda bucuriei sa arate asa in Romania dupa 1 ianuarie 2007? Un iepuras care are drept unica doctrina “Zi ca ei si fa ca tine!”… :( sau “Abureste-i si imbrobodeste-i”

    Din pacate si pentru el, intotdeauna poate aparea un iepuras mai mare si mai bine inarmat… sau o iepuroaica…

  114. cristi.s:

    pentru fanii jocurilor de cuvinte, sau mai bine zis al misinterpretarilor(aici,in engleza)…Cred ca l-am mai postat…
    http://www.youtube.com/watch?v=F7w_5HZodUM

  115. Lilick:

    Basescu la TVR: “Nu pot spune ca imi doresc sa treaca motiunea.Din punctul de vedere al actiunii politice nu pot critica motiunea, pentru ca e un drept constitutional. Dar nu pot sa nu spun ca in opinia mea altele sunt prioritatile tarii.” ” E discutabil daca trece”
    “Guvernul Nastase, cu toate probleme lui, a fost mult mai coerent decat actualul guvern.”

  116. aleks:

    nicole, multumesc, dar o sa mi se urce la cap, :) . Si ma bucur ca gasim cai sa ne intelegem.

  117. Lilick:

    SRI despre vizita Sefului CIA: http://www.sri.ro/index.php?nav=birou&subnav=comunicate&dnav=detalii&id=206

  118. skorpion:

    @aleks,

    da-mi voie sa te contrazic sau sa iti spun ca nu sint de acord cu:

    ” cred ca Doinea Cornea, in acest moment, este mai importanta decat Basescu sau Tariceanu”

    Din pacate epoca dnei Doina Cornea a apus…

    si parerea mea:

    acum basescu + reforma politica sint probleme mai importante decit doina cornea.. de fapt basescu a declansat criza politica din 2004 care probabil va asana in final cit de cit politica romaneasca…

    + este importanta si “convietuirea” noastra cu politicienii,

    de fapt pina acum NU am convietuit:

    ei traiau/traiesc doar pentru ei cu sprijinul nostru total (voturile bagate in urna cu bunacredinta + lejeritatea cu care i-am lasat sa ne prade = 60/70 miliarde de euroi in buzunarele lor incepind cu 1990 )

    poate de-acum incolo sa incercam sa si convietuim,
    adica in interesul ambelor parti: politicieni + electorat.

    p.s.

    dupa ce am citit mai multe comentarii
    nu mai bag mina in foc ca doina cornea este doar naiva

    si nu este instrumentul (inconstient sau constient) al lui emil constantinesscu
    si alianta creata: PNL-PNTcd/Milut si partidul lui E.C…..
    dubii, dubii…

  119. IULI:

    aleks,iata ce cred eu:lumea moderna nu a inceput.traim intr-o istorie viscerala,instinctuala…topografia fina a relatiilor dintre noi pe care tu le propui sustinind oameni de genul doinei cornea nu poate fi viabila atita timp cit traim in singeroasa nerezolvare a citorva probleme milenare vitale…o unealta primitiva si noduroasa de genul basescu ne repugna multora..dar sintem in proximitatea erei in care oameni omoara oameni de dragul unei ideologii..din pacate trebuie (INCA) sa folosim astfel de unelte..unii zic ca le folosim ca sa ne razbunam..altii spun ca le folosim ca sa supravietuim..cert este ca in acest punct ROSUL se confunda si cu placenta unui inceput de civilizatie…si am uitat sa-i multumesc lui nicole pentru apreciere.

  120. cristi.s:

    @Lilick

    “SRI despre vizita Sefului CIA…” Am vazut link-ul…Ce diplomatic…Sau ce limba de lemn!

  121. viq:

    @Bogdan, @banatul, @moderatul, @scrie opinia ta,…si sub ce palarii oi mai fi fiind,

    Am o idee care te-ar putea ajuta.
    Incepe de la lucrurile simple. Ia-o de la zero.
    Fii om civilizat, sustine-ti ideile cu un limbaj de om normal si educat, da greutate numelui tau.
    Astfel incat atunci cand el apare, sa insemne cineva remarcabil , cineva de calitate pentru cei din jur, cineva a carui opinie merita a fi luata in considerare.
    Nu ceva de care sa se fereasca toata lumea inclusiv propriul propietar.
    Asa poti fi in cele din urma “cineva”.
    Altminteri ramai in stadiul de “ceva”.

    In alta ordine de idei.
    Eu ti-am raspuns la intrebarea existentiala care te măcina adineaori.
    Dar tu mi-ai raspuns la …ceva ce nu te intrebasem, deci nu ma interesa pe mine ci pe tine.
    Ma rog. Ai considerat important s-o stiu. Am luat act. Ti-am raspuns si la asta.

    Dar intrebarea mea se referea la sansele procentuale ca dretatea mea sa fie mai dreapta decat a doamnei Cornea.
    Revezi (99).

  122. Lilick:

    @cristi.s

    Deci ai inteles totul :)

  123. nicole:

    @skorpion: Doina Cornea este mai importanta decat Basescu sau Tariceanu&Co in masura in care ea simbolizeaza parerea, pozitia CETATEANULUI. Suspiciunile care planeaza asupra ei provin din faptul ca ea a intruchipat SIMBOLUL, STATUIA pe care o vedem asociata cu idealurile celor mai multi dintre noi, ideal care azi este intruchipat de o alta statuie - Basescu. De exemplu, pentru mine, Basescu este o cale atata vreme cat CETATEANUL roman isi poate rezolva problemele in natiunea in care se afla, aici - Romania. Doina Cornea s-a aflat in varful percutant al optiunilor mele atata vreme cat mi-a reprezentat si a luptat pe aceeasi “baricada” cu a mea.

    Ce vreau sa spun? Ca instrainarea unui lider de optiunile majore (nu majoritare, atentie!) ale societatii ma face sa am o pozitie nuantata si fata de Doina Cornea si fata de, la o adica, de Basescu. Asta nu ma face insa sa anulez dreptul cetateanului Doina Cornea ori Traian Basescu de a avea o opinie. Ceea ce ma intristeaza in ultima instanta este sa constat instrainarea aceasta.
    Pe de alta parte, cand miza “jocului” este atat de mare, o opinie exprimata precum cea a Doinei Cornea de astazi, poate conta destul de mult in crearea unui curent de opinie. Pentru ca statuile nu pot fi doar daramate, ele de cele mai multe ori misca oamenii chiar si fiind incremenite pe soclu.

    Cand lucrurile in Romania sunt atat de disputate, ma intereseaza o opinie a Doinei Cornea, pentru ca trebuie sa le explic unora care au crezut in ea, daca ea are dreptate.

  124. Cristian Pătrăşconiu:

    @bodgan: pareti irecuperabil. dati-mi voie sa va ajut putin - va banez cit pot de multe IP-uri.

    de fapt, sa stiti ca va inteleg si, intr-un fel, va si compatimesc: va stringe cercul ideilor fixe.

    nu ar fi mai bine sa ma ocoliti totusi?

  125. cristi.s:

    Lilick

    Oh, da…I got it! Cum imi zicea cineva mai ieri pe-aici: you don’t get it! Ba da, monser! Nu-nteleeeeeegi…Nu-nteleeeeegi, care va sa zica!

  126. nicole:

    @Lulutza (113): “din pacate”?

    Imi doresc sa fie 1 ianuarie si sa ofer iepurasilor trifoi cu patru foi sa manance si sa asculte pe fundal, ca bonus, adevarata Oda Bucuriei. Am auzit ca ar face bine plantelor si animalelor, se zice ca cresc armonios.

    PS: Imi plac iepurasii de fapt. Doar pe aia care devin carnivori de la nastere nu-i suport.

  127. nicole:

    Brrrrr

  128. gheorghe cucu:

    T.Ungureanu:
    “Acestea sint faptele si acesta e statul in care faptele penale trec drept acte ale Parlamentului si ale Guvernului. Cine se mai indoieste ca Romania post ’89 e altceva decit ospiciul in care a fost internata justitia nu stie in ce tara traieste. Justitia e singura tema. Solutia: incetarea discriminarii. Accesul demnitarilor la ocna romana de stat trebuie garantat.”

    UUUUAAAUUUUUUUUUU
    Excelentisssiiiimuuuuuuus.

  129. nicole:

    @Lulutza: Uite si Oda Bucuriei de-adevaratelea:

    http://www.youtube.com/watch?v=Wod-MudLNPA

  130. IULI:

    ptr. nicole:iata ce idee mi-ai dat:cetateanul doina cornea are dreptul la opinie..corect..observam ca opinia cetateanului doina cornea coincide aproape intru totul cu opinia fostului dizident..deci pe fond doina cornea ar fi de o corectitudine exemplara fata de ea insasi..ce vreau sa te intreb este urmatorul lucru:ce ne face pe noi sa avem pretentii de la dumneaei mai mari decit propria-i corectitudine?

  131. skorpion:

    @Bgodan,
    cel care a intrat realmente in fibrilatii esti chiar mata…
    medicul psihiatru ti-ar recomanda in prima etapa: un pahar cu apa! apoi urmeaza celelalte etape… pe care le stii si tu…

    @Nicole,

    nimeni nu contesta DREPTUL LA OPINIE
    nici al doinei cornea, nici al lui basescu,
    nici tie, nici altora…
    Vreau sa cred ca avem libertatea deplina sa ne pronuntam asa cum crede fiecare de cuviinta.

    Doina Cornea nu reprezinta parerea Cetateanului,
    ci in cel mai bun caz reprezinta parerea UNOR cetateni,
    dar nu si parerea mea….

    ce a intruchipat doina cornea ramine vesnic in istorie si probabil ca va fi mentionata si in cartile de istorie, daca in sfirsit copiii vor invata ca lumea istoria comunismului (odios, asta o pun de la mine :) ….)

    STATUIA Doina Cornea ramine

    pentru perioada
    ………. pina la evenimentele din decembrie 1989
    + iesirea din CFSN, parca asa i se spunea….

    Azi Doina Cornea este cealalta Doina Cornea
    de care spuneam in postarea nr. 1

  132. Cristian Pătrăşconiu:

    @skorpion: dati-mi voie mie, totusi. va rog frumos!

  133. nicole:

    @IULI: Nu sunt de acord cu “opinia cetateanului doina cornea coincide aproape intru totul cu opinia fostului dizident”. Unde coincide?

  134. skorpion:

    @C.Patrasconiu.

    ce ma rugati? nu inteleg.

  135. nicole:

    @skorpion: Doina Cornea reprezinta opinia cetateanului Doina Cornea in primul rand. In clipa in care opinia ei reprezinta parerea mai multor cetateni (ceea ce nu e interzis in Romania) si treaba asta este publica, “baricada” invizibila de care spuneam (hai sa zicem mai degraba “fileul” daca vrei) imi da voie sa o dau jos de pe soclu si sa-i spun ce cred. Ea, totusi, are acelasi drept ca si noi sa-si exprime parerea. Traim o lume in miscare si in invatare. Ca sa fiu de acord cu @IULI, acestia sunt zorii modernitatii unui stat democrat.

  136. Cristian Pătrăşconiu:

    @skorpion: nu il jigniti pe Bogdan! vedeti (131)

  137. skorpion:

    @Nicole

    am spus altceva decit ce ai spus tu in ultima postare?
    :)

  138. IULI:

    ptr.nicole:coincidenta sta tocmai in faptul ca ea crede sincer asta..ca basescu e un fel de ceausescu..ca tariceanu se trage din stirpea nobila a interbelicilor etc.tind sa cred ca doina cornea are oroare mai mult de persoana decit de sistem..este o dizidenta de o anvergura domestica,nepretentioasa si in consecinta banuita ca ar avea pretentia sa nu i se ceara ceva mai mult decit corectitudinea ei cu ea insasi.

  139. Lulutza:

    @gheorghe cucu - iti atrag atentia ca TRU a cam exagerat cu fantasmele lui robinhoodiene. In grupul ala al “demnitarilor”, incolonat de TRU si minat spre puscarie, intra si preacuratii Videanu, Blaga etc si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Basescu insusi :lol:

    Pai chiar asa, ramin pe afara sponsorii si sponsoritele, asfaltagii, mogulii presei, tzulushii, oligarhii?

  140. nicole:

    @IULI:
    1. Nu avem de unde sti ce crede ea sincer.
    2. Daca ar fi asa cum spui, singurul lucru care da valoare pozitiei publice pe care si-a asumat-o este “simbolul” pe care-l reprezinta si pe care il utilizeaza public. Faptul ca il foloseste astfel, o scoate din zona “domestica” de care spui.

  141. IULI:

    ptr. nicole:in ce relatie crezi ca s-ar afla dreptul unui cetatean(fost dizident)la opinie,cu acelasi drept al unui cetatean anonim?

  142. Lulutza:

    Asa o fi in democratie, unii cetateni sint mai cetateni decit ceilalti… :roll:

  143. IULI:

    nicole vreau sa te intreb ceva: crezi ca noi ne-am simti mai putin liberi daca am accepta-o pe doina cornea asa cum este astazi?

  144. nicole:

    @skorpion: am incercat sa fac niste niste nuante in postarea mea pentru tine. Daca citesti si raspunsul pentru @IULI cred ca am completat. In plus, adaug ca omul este acelasi. Nu exista un om “diferit” in doua perioade diferite, in chestiunile esentiale. Iar “chestiunea” de care vorbim este esentiala. Romania.

  145. skorpion:

    @Nicole,

    crede-ma ca nici tu nu mai esti cea care erai in urma cu 15-20 de ani,

    a trecut timpul peste tine, evenimente (mai ales cele din Romania care nu se pot compara cu nici o tara din UE),

    experiente multe…., locuri noi, oameni noi..

    si toate astea greveaza asupra sufletui, caracterului, atitudinii

    si te-ai schimbat, ai evoluat, ai devenit mai complexa…

    asa si restul oamenilor… ramine o structura de baza intiparita in fiecare de la nastere, dar pe parcurs unii

    evoluam, altii involuam…

    nu neg ca doina cornea vrea binele tarii…

    putem fi diferiti in perioade diferite!

    (exemplu: IPS Corneanu, care mie ACUM imi inspira multa multa onestitate, buna credinta si suflet bun…nu am auzit de el inainte de 1989, dar am citit ce a facut̷ ;)

  146. nicole:

    @IULI (141): in relatie de egalitate, cata vreme raman amandoi anonimi. In clipa in care unul dintre ei, oricare, isi asuma o conditie publica, trebuie sa afirme ce grup, curent de opinie, pe cine reprezinta. Ma reprezinta pe mine - subiectul dizidentei sale anterioare ori pe altcineva? Pe cine? Din momentul in care inteleg asta, o sa pricep daca pozitia publica a acestuia poate sa serveasca optiunilor mele. Daca doreste sa serveasca (si) optiunile mele, atunci el trebuie sa fie subordonat acestora in mod deschis.

  147. nicole:

    @Skorpion: oamenii raman aceiasi in datele ,lor fundamentale si genetice. Evolutia de care vorbesti se greveaza pe aceste date, le dezvolta, le rafineata, le intelepteste.

  148. nicole:

    @Cristian Patrasconiu: am un mesaj la moderare. Please release it. Thanks.

  149. Lilick:

    Baselul la TVR a pomenit cativa pedisti curati, despre care a spus ca nu crede ca au furat, dar printre ei nu se afla si celebrul Videanu. Oare de ce? Pentru ca Tulus tocmai i-a daruit un NUP. Sa-i fi fost si lui jena sa-l numeasca pe Videanu printre pedistii curati? :)
    Culmea ca nici Boc nu se numara printre pedistii pentru care presedintele baga mana in foc.

    Daca Doina Cornea si-a asumat si in trecut si acum opiniile, cred ca si-a asumat si faptul ca a fost si va fi mereu contestata. Cand o sa vad ca e contestata in Romania de personalitati marcante, reale, cu sanse de a ramane in istoria luptei impotriva comunismului, sau chiar in istoria mai recenta a Romaniei, o sa-mi pun intrebari daca ea mai este sau nu un simbol, drept pe care nu i-l pot lua eu printr-o simpla postare. Dar pana atunci, toate articolele care o ridica in slavi sau o contesta nu vor ramane decat maxim in CV-uri de ziaristi. Iar discutiile noastre despre ea, pe bloguri sau forumuri, se vor pierde in eter.

  150. aleks:

    @Iuli,

    Aproape ca ma provoci la raspuns. Si imi pare bine pentru ca parte din studiile mele de-acuma se refera si la modernitate si la ce inseamna ea in Vest si in lume. O opinie foarte interesanta am gasit-o la unul: Bjorn Wittrock. Pe scurt: daca ar fi sa definim modernitatea in esenta ei (regim democratic parlamentar, societate angrenata in intregul ei, rationalizarea sferei publice, emancipare, egalitate de sanse samd) vom descoperi ca foarte putine tari si numai de data foarte recenta pot fi numite moderne. Nici macar toate tarile Europei de Vest de dupa WWII nu pot fi incadrate ca fiind moderne. Si totusi sunt o gramada de oameni care vorbesc pe drept cuvant despre modernitate, ba de la Revolutia Franceza ba de la Descartes sau Bacon daca nu chiar de la inceputul Renasterii. Deci Bjorn Wittrock asta conchide ca modernitatea este in primul rand o promisiune incet incet indeplinita.

    Ce spui tu la 119, ca lumea moderna nu a inceput inca pe la noi si ca trebuie mai intai sa rezolvam niste treburi murdare iar Basescu e o unealta primitiva, folosita acuma dar de neacceptat mai tarziu, mie imi suna doar partial in regula. Nu cred ca va exista vreodata un moment in care noi sa putem zice: am iesit la lumina, uf! s-a terminat, de-acuma putem sa fim asa cum vrem noi, sa ne-ntelegem in pace si armonie.

    Promisiunile modernitatii noastre trebuie sa ni le tinem treptat, incepand chiar de ieri. Relatiile din societate au inceput sa se acordeze inca din 89 incoace, de cand am putut sa vorbim (mai) liber. Tine doar de noi sa parcurgem etapele de recuperare ale parcursului modernizator cat mai repede. Nu cred intr-o ultima “lovitura”, un ultim lucru rau care trebuie facut inainte sa putem fi buni. Ori decidem sa ne gasim scuze tot timpul pentru handicapurile societatii noastre, ori le dam naibii de scuze si ne comportam ca si cand acele handicapuri trebuie sa dispara cat mai repede.

  151. nicole:

    @IULI (143): ne-am simti si mai liberi acceptand-o asa cum este. asta inseamna ca putem sa-i spunem: doamna, va iubim, dar nu suntem de acord cu dumneavoastra.

  152. aleks:

    @Iuli #143

    nu, nu ne-am simti in mod sigur mai liberi, pentru ca ar trebui sa acceptam o constrangere suplimentara. Dar ne-am simti mai solidari unii cu altii.

  153. nicole:

    @IULI: ar fi o dovada de normalitate sa facem asta. si dezarmanta in acelasi timp pentru orice intentie absconsa ar fi avut-o pozitia ei publica.

  154. aleks:

    :) bun, nicole, sa stii ca si tu ai dreptate, dar doar intr-un fel

  155. nicole:

    @aleks: care ar fi acea constrangere?

  156. aleks:

    pai, asa cred eu, ca atunci cand doi oameni se silesc sa se accepte unul pe celalalt, amandoi ar trebui (la modul ideal) sa renunta la ceva. Si chiar daca ar putea fi gasiti doi oameni care sa se potriveasca perfect, un al treilea ma indoiesc ca ar mai putea fi adaugat.

    De exemplu Doina Cornea zice ca Basescu e sursa raului. Eu zic ca, daca e sa personalizam, Hrebenciuc ar fi. Noi doi, impreuna, ar trebui sa stabilim care-i mai rau decat celalalt. Trebuie sa ne punem de acord si unul trebuie sa renunte. Deci sa accepte o constrangere, chiar daca numai de moment. Dar negocieri din-astea sunt continui si pe zeci de subiecte intr-o societate. Asa ca, pe rand, o parte din membri trebuie sa accepte insatisfactia ca dorintele lor nu au prioritate.

    samd

  157. nicole:

    @aleks: ar fi valabil din punctul meu de vedere ceea ce spui tu daca ai schimba expresia “se silesc”. Cata vreme ei fac asta, adica “se silesc”, nici o valoare nu poate avea noima. Daca se silesc acestia doi de care spui, pot veni atunci oricati, ca nu mai conteaza.

    samd.

  158. nicole:

    @aleks: daca ar fi sa ne punem de acord, poate ar fi mai bine sa stabilim ce e aceea “sursa raului”. Apoi, sigur, puteam sa agream de comun acord care rau e mai mare.

  159. aleks:

    pe de alta parte, nicole, sunt de acord ca ne-am putea simti intr-un fel eliberati daca am accepta-o pe Doina Cornea asa cum este. Da, dar ar fi doar un sentiment temporar si in relatie doar cu recuperarea unei normalitati a functionarii societatii.

    Pe urma ar trebui, pentru ca acceptarea sa continue, sa vina constrangerile

  160. aleks:

    @nicole 156

    da, asa este, si poate chiar am si reusi. Insa asta nu e intotdeauna posibil. Suntem oameni diferiti, cu probleme diferite. Sentimentul eliberarii ar veni din lepadarea poverii izolarii si strigatului in pustiu. Insa tot trebuie acceptata constrangerea ca parerea altuia poate fi mai convingatoare pentru majoritate decat a ta.

  161. nicole:

    @aleks: ai dreptate cu constrangerile. acum am priceput. pe de alta parte insa, orice alegere am face pe lumea asta ne da masura libertatii noastre si respectul pentru libertatea celorlalti. nu e simplu de ales. cred trebuie sa fii profund motivat atunci cand faci constient o alegere/constrangere. e o masura corecta a libertatii.

    hai, ca din labirintul asta e greu de iesit cu doamna Cornea.

  162. nicole:

    aleks (160): fara indoiala ca oamenii sunt diferiti si izolati. Poate ca doamna Cornea asta si-a dorit; sa iasa din pustiul ei cu un strigat. Insa orice strigat are sens atunci cand el nu e in pustiu, ca altfel fiecare am urla la luna. Tocmai asta si spun cand o judec pe Doina Cornea: a uitat ea culorile comunismului, s-a instrainat ea de idealurile ei si ale noastre de atunci? pe cine reprezinta doamna Cornea astazi?

  163. aleks:

    :)
    noapte buna nicole! Mai cautam maine iesirea din labirint

  164. nicole:

    @aleks: noapte buna si tie.

  165. canadianul:

    Daca Bogdan e Bogdan cel din Windsor-Ontario , atunci va spun eu ce-i cu Windsor — oraselul cu multa , multa antipatie fata de vecinii din Detroit si mai ales fata de muncitorii de culoare care vin la munca in Canada… a nu se uita ca dolarul canadian este la paritate cu cel american….Frustrarea lui Bogdanel este data si de mediul in care se scalda….nu numai de lipsa de “full contact” cu politichia romaneasca prezenta…
    Eu , Canadinaul moldovean de la Est de Toronto ma abtin …de a critica pe batrana Doamna… pentru ca nu am avut si eu curajul ei atunci cand Ceautronu ne obliga sa stam la coada la lapte de la ora 2 de dimineata…
    Femeia asta a avut taria sa vorbeasca….Pentru asta tot respectul….
    Pentru ce a declarat mai adineauzi …. exista mai multe explicatii : medicale, fizico-mechanice, frustarea celui batran , pierderea echilibrului ideologic…..si probabil ca or mai fi …

  166. Trahanache:

    Despre subiect: perfect de acord cu skorpion #1! Nu mai am nimic de adaugat!

    @alexandru petria #79
    “Dormiti linistiti! Nu va fi nici o motiune!”

    Jalnic, alexandru petria. Şi trist. Nu vă puneţi problema că vă înşelaţi dumneavoastră şi nu ceilalti?

  167. dora:

    Revin.D-le Patrasconiu,n-ati gresit cu nimic abordand acest subiect.Multi ne-am intrebat:de ce d-na D.Cornea nu vede limpede realitatea sau numai jumatate din ea,?de unde rezida atacul vehement contra presedintelui,intr-un moment cand acesta nu detine rolul principal in conflictul politic?Ca e obsesie,ca e partizanat,ca e inconstienta,o manipulare ori un simt instinctiv al pericolului pentru democratie-in orice situatie,jurnalistii,opinia publica are dreptul sa se pronunte………….Alekx,o postare de nota 10.Sa stii ca,se poate gresi si din prea multa sensibilitate si buna-intentie.—————————— ——- -Freedom,De data aceasta ,am simtit un profund disconfort citindu-te.M-a surprins opinia cu privire la “disidenta de catifea”a d-ei D.Cornea.Nu cred ca are vreo legatura cu revolutia de la Praga.Pentru multi,f.multi,curajul ei de a lupta contra unui sistem anacronic si dictatorial,le-a micsorat teama,le-a usurat suferinta,le-a dat o speranta,Nimic n-a oprit-o,nici anchetele,nici paza securistilor la poarta,nici celula pe care o impartia cu condamnate de drept comun(aceste lucruri mi le-a impartasit personal).Deci este nedrept,s-o incluzi in categoria comunistilor,securistilor,mincinosilor,inchipuitilor si nici s-o compari cu vehementul Paler.D.Cornea este cu siguranta prinzoniera unui trecut antebelic,cu bune si rele,care nu mai poate fi reinviat si este credincioasa partidului ei de suflet pntcd.In acest climat de simtaminte actioneaza,avand convingerea ca mai poate fi de folos.

  168. Freedom:

    Draga Dora,
    Relativ la ‘disidenta’ doinei Cornea e mult de discutat.A fost o disidenta pe placul lui Ceausescu sa arate lumii internationale ca nu este un dictator asa cum se afirma, ca nu este un Stalin.O disidenta controlata si benrfica Ceausescului. Ce l-ar fi oprit sa nu o lichideze? Nu mai putea el de faptul ca avea Doina Cornea un ginere nu stiu prin ce ambasada straina, mare branza pt ceausescu? ce l-ar fi impiedicat sa o iradieze de exemplu,asa cum l-a iradiat stalin pe Dej? Sau cum isi iradia Leana victimele in cabinetul 2? Adevaratii disidenti au fost lichidati. Cei de categoria II-a au facut puscarie si ca sa scape cu viata au acceptat compromisul de colaborare cu securitatea, sa dea note informative despre prieteni, vecini, colegi.Coposu a dat sute de note informative la Securitate.Doinea Cornea a facut disidenta planificata .planificare pe cincinal.Ultimul cincinal al PCR a fost cel mai bogat in disidenta si productie stiuletzi la hectar. Si Ion Iliescu se considera un disident.In orice caz Doinea Cornea a ajuns pe aceiasi baricada cu ‘disidentu’liliescu si doineste in gradina lui Felix.Probabil o fi facut ceva disidenta la Ceausescu ca si paler nu la comunism.Credinta intr-un partid, in oameni are si ea niste limite rationale ,nu este o credinta caineasca.Dubla masura nu face casa cu moralitatea, iar a sustine nonvalorile pentru ca sunt de-ai casei si li se iarta ca-s de-ai nostri este ipocrizie si chiar prostie. ‘Fiecare tigan (cioara) isi lauda puiul’ zpune un proverb romanesc. Eu credeam ca Doinea Cornea e romanca nu romm.

  169. val:

    Am observat ca aproape fiecare are o Doina Cornea a lui. O analizam, o interpretam ii adaugam defecte si calitati. Cred ca avem nevoie de ea pentruca in noi nu gasim destul curaj, destule idei.
    Este un abuz (si eu l-am comis)sa-i cerem Doinei Cornea sa devina personajul de care noi avem nevoie, sa fie constiinta si vocea care sa suplineasca neputinta noastra, asa cum a facut candva.

    Doina Cornea are nostalgia acelei Romanii in care o clasa de “boieri” respectabili, responsabili aveau grija de tara si de popor. Spera ca acest model sa reinvie si se lasa inselata de aparentele aristocratice ale unor politicieni-ciocoi, carora le ia apararea cu binecunoscutul ei curaj.

    Nu au dreptul sa greseasca presedintele, premierul, ministrii, parlamentarii, functionarii mai mari sau mai mici… adica toti cei care au solicitat si au obtinut posturi de care depinde bunul mers al societatii, care sunt platiti din bani publici.
    Doina Cornea nu a solicitat functii importante, deci si-a pastrat dreptul de a si gresi

  170. Freedom:

    nicole,
    Ce m-ai speriat! Mor de frica! Sa nu viiii! ca te duc in Cimitirul regilor , sa vezi acolo morminte! Fiecare mormant este un adevarat deal. Al regelui un deal mare, al reginei un deal ceva mai mic iar al printisorului daca a murit copil un deal mititel.Si sa vezi cum erau inmormantati , cu tot ce au iubit si le-a placut in viata, aur, arme, bijuterii, animalele pe care le-au iubit, unii cu caii,care intregi de arme si bijuterii insa nu cu amantelee si nici reginele cu amantii.Si cu cat regele a fost mai important si a domnit mai mult cu atat e mormantul un deal mai mare, de-ti trebuie 15 minute sa-l escaladezi.Da , dar acestia nu faceau anticamera la Antenele lui felix.
    Si oare cum s-o impaca Doina Cornea cea ‘data de securisti cu capul de pereti’ cu sustinerea acordata PNL care are pe lista pt PE un Ofiter de Securitate? Cum a ajuns ‘cea data de securisti cu capul de pereti’ sa sustina un Ofiter de Securitate? Oare sarmanul Coposu nu se rasuceste in mormant? Cum a fost ‘victima’ cand isi sustine calaul? Inseamna ca daca nu-i senila atunci e securista, sau vanduta.Curat mishelesc coana mare! Razvan Theodorescu a avut drieptate mare cand a spus ca politicienii arborigeni sunt ca femeile (lui Orban).

  171. karenin:

    daca trece motiunea, sa faca Doina Cornea guvernul… fara mishto.

  172. nicole:

    @Freedom:
    1. Daca vin, nu vin ca sa faci tu traseul! O sa aleg eu ce cimitire sau maternitati vizitez!!!

    2. E treaba ei ce calau sustine si pana nu te dai tu singur cu capul de pereti ca sa vezi cum e, pana ajungi la senilitate, o sa cred si despre tine ca esti securist sau vandut, nu-i asa? Deocamdata Doina Cornea nu este un om cu o functie publica in stat si poate sustine pe cine rea muschii ei!

    3. “Razvan Theodorescu a avut drieptate mare cand a spus ca politicienii arborigeni sunt ca femeile (lui Orban).” ???

    Stii ceva? La asta nu pot decat sa spun: imi bag picioarele parerea de arborigen a lui Razvan Theodorescu! Este cumva politicianul tau favorit?

  173. val:

    Nu cred ca Doina Cornea a fost o disidenta de vitrina, intr-o vitrina confectionata de securitate sau de Ceausescu Este o interpretatre exagerata si rauvoitoare. Nici nu a fost singura care s-a opus. A avut, pe langa un mare curaj, si avantajul ca, avand o fiica in Franta, nu puteau sa actioneze asupra ei ca in cazul unui anonim.

    Daca cu erai o personalitate cunoscuta, daca nu aveai legaturi in strainatate capabile sa declanseze un protest eficient, riscai sa fii declarat nebun sau chiar sa ajungi nebun, daca nu cumva sa cedezi si sa devii tunator. Cel putin asta a fost perceptia multora dintre cei care am trait in acel timp, si scuza lasitatii noastre.

  174. Shadow:

    @Cristian patrascoiu

    Citez din mesajul dvs (CP_Away cred ca sunteti dvs daca ma insel imi cer scuze).

    “Desi…nu erau f multi dizidenti care sa aiba ginerele care sa lucreze in Ministerul Francez de Externe.”

    Si intrebarea mea:
    “Desi-ul ala dle Cristian urmat de “…” ce reprezenta daca nu va suparati? (excesele pe care nu le-ati practicat)?”

    Multumesc.

  175. skorpion:

    http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-09-28&id=227210

    interesant..

  176. skorpion:

    http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-09-28&id=227210

  177. *Thor:

    Mama , mama ………. cita ofuscare , cit patetism , cite analize filosofice la subiect !!! …. a devenit biata bunicuta (scuze de asemanarea cu alt personaj celebru, in viatza si erou pt. cealalta Romanie ) adevarata statuie in viatza !! :): :)
    S-canonizam , s-o canonizam , striga riul , ramul !!!!!!!
    Da ce bre , numai DOAMNA (ca vad ca ati inceput sa-i scrieti numele cu litere mari si nu cred ca i-ar place distinsei anti-dictatoare :):):)!!) merita tratamentul asta ? Dar prietena buna a dinsei ,Simina Mezincescu , cu care a preluat controlul Televiziunii ???? :):): :)
    De ce sunteti nedrepti si ati uitat-o ??

    Saracu popor roman ,liber si democratic , ce rau este sa nu fii avut dizidenti adevarati …… ii creaza si EL, din ce se gaseste ……..
    Tare sunt curios , ………hai , ca Doina Cornea mai treaca-mearga , ca lucra pe mina cu serviciul francez ………. eu am alta viziune tembela :
    Daca Dinescu avea acum 70 de ani , tot cu litere mari i-am fii scris numele ?? :):):): :)

    Doina, pardon ………Mircea ,fa-te ca dizidesti !!! :):):

  178. *Thor:

    Si , pentru a nu retine gazda noastra , ca vad ca are probleme cu IP-urile unuia !!!~ :):): :) va anunt ca NE VEDEM MIINE , SIMBATA ,LA ORA 4 , LA UNIVERSITATE !!
    TARE MI-AS DORII SA MA “VAD” , MAI ALES CU CEI CARE MA INJURA PE FORUMURI !!!!!!

  179. Cristian Pătrăşconiu:

    @shadow: nu sint eu. fara exceptie, eu semnez cu numele meu real.

    de altfel, nici nu impartasesc perspectiva lui C_P away. E, dupa mine, o speculatie gratuita si inutila.

  180. *Thor:

    Na , ca ma maninca limba !!!!!!!!

    CINE STIE , CE PENSIE AVEA TARANCA ELISABETA RIZEA , INAINTE DE A MURII ?
    DAR STITI IN CE AN A MURIT ?

  181. PRISTANDA:

    Cred ca toata lumea de pe blog isi da seama ca si eu ii dau dreptate d-nei Doina Cornea pe jumatate ,adica cea referitoare la marinar . Cind ai trait atitia ani INGRADIT si cu unul care NUMAI EL AVEA DREPTATE si iti mai da si “indicatii” pretioase , nu stiu cum ai reactiona la al doile cu aceleasi indicatii si sforarii trase .

  182. OliviaMan:

    Vazandu-ne pe noi, prin prisma subiectului Doina Cornea(si nu numai)dati-mi voie sa remarc o anume nevoie pentru ridicarea de statui cu scopul inconstient, poate, de a avea ce sa daramam.In loc de concetateni pe care sa-i respectam/admiram in limitele bunului simt pentru ce au facut la un moment dat,ne grabim sa transformam in “chipuri cioplite” niste fiinte demne de tot respectul dar care pot avea traiectorii din cele mai sinuoase… Uneori inaltam prea sus niste persoane, chiar mai mult decat le face bine, chiar mai sus decat suporta psihicul lor fara sa se deformeze…Urmarea?…
    Ganditi-va numai cate statui zac in praful celor 17, 18 ani, in special din mediul cultural! Unele vor fi redescoperite dupa o vreme,reevaluate,realizarile lor vor fi obiecte de studiu si de restaurare pentru alti aspiranti la titlul de statui…
    Dincolo de omenescul acestor valuri poate ar fi bine sa luam aminte la puterea lor nu numai anti/creativa dar si distructiva!… Precum si la destinul nostru, cam pagubos, ca neam degraba facator de statui…

    PS.Sunt si statui, AUTENTICE, de care avem nevoie si care nu pot fi daramate.De pilda Elisabeta Rizea.

  183. cristi.s:

    D-le Patrasconiu

    Inca o chestie specifica fabulospiritului romanesc: dizidentii “buni” sunt aia care au mierlit-o, se pare…Aia care mai traiesc si, doamne fereste, nu merg cu valul(desi nu-i o regula), au fost agenti KGB, CIA, MI6 etc. Restul, adica “majoritatea poporului roman”, aia au fost dizidentii adevarati si luptatorii pentru libertate iesiti in strada in Decembrie…In Decembrie 92 sau 99 sau 2002…de Revelion! Cu cata nonsalanta afirma unii ca Doina Cornea era un dizident “acoperit” de regim, stau si ma intreb, poate unii au fost si ei acolo, la filaj!

  184. dora:

    Draga Freedom,pare coerent ceea ce sustii,adica disidenta planificata si acceptata tacit de Ceausu,ca dictatorul nu mai putea de disidenta doamnei Cornea si oricand o putea lichida.Crede-ma ,am dubii.Tocmai, pentru ca revolta ei devenise cunoscuta in mediile internationale si devenise o emblema a luptei pentru libertatea individului,l-a facut mai circumspect,iar persoana mai putin importanta(o profesorasa,…acolo,cu fumuri̷ ;) putea fi utilizata in scopuri propagandistice.Sunt de acord cu afirmatie,credinta intr-un partid,intr-un lider,….poate deveni o credinta caineasca.Pacatuim multi de acest sindrom,cu dezamagirile aferente.Eu eram gata sa ma bat pentru PNTCD si ce dezamagire!Asta nu inseamna ca,am renuntat la valorile moral-crestine,din contra m-am recambrat.Dar sunt moderna si ma adaptez noului si nu ma osific.Sa concluzionez totus :D .Cornea reprezinta mult mai mult pentru viitor,decat realizam noi in prezent.Ratacirea de acum….sa fie doar pacatul Evei.

  185. dora:

    Pristanda,in post.167,afirmam si eu ca,d-na Cornea poate are dreptate 50%.Numai ca eu nu cred ca se aplica pozitiei fata de presedinte.Ideatic vorbind,respingand dictatura si cu tot ce implica,sigur are dreptate.Numai ca , personajul incriminat nu este cel potrivit.Instinctul politic al presedintelui T.Basescu nu poate fi pus la indoiala.Guvernul actual,nu arata ca un SRL?Solutia nu este un guvern al Aliantei,care nu si-a incheiat treaba?Sa-i dam dreptate lui S.Nicolae care sugereaza retragerea presedintelui din functie?Nu vezi cum toti returneaza sensul declaratiilor prezidentiale in favoarea lor?Deplaseaza din nou criza politica,declansata de motiunea psd.in curtea Cotrocenilor.

Adauga comentariu