HLN.be: belgie - CD&V; denkt niet aan tripartite (655031)
-
Je bent hier: home » Kanaal Nieuws » BelgiŽ
lettertype vergroten  lettertype verkleinen

CD&V; denkt niet aan tripartite

De partij van Leterme en Van Rompuy wil niet weten van een tripartite als oplossing voor de politieke impasse.
De Vlaamse christendemocraten ontkennen dat ze aan een tripartite denken als uitweg uit de politieke impasse, zegt partijwoordvoerder Peter Poulussen. "Pure speculatie", luidt zijn commentaar.

De Concentra-kranten schreven dat formateur Yves Leterme en CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen tegen eind deze week willen weten of oranje-blauw met een staatshervorming mogelijk is. Indien dat niet het geval is, willen ze volgens de krantengroep nagaan of een tripartite geen mogelijkheid is.

Open Vld tegen
De liberalen lieten ondertussen al weten dat voor hen geen sprake kan zijn van een tripartite. Een krachtig sociaal-economisch beleid is met een tripartite niet mogelijk, herhaalde Open Vld dinsdag. Bij zusterpartij MR luidde het kort dat een tripartite geen mogelijkheid is. Het cdH wou niet reageren op het bericht. "Net zoals dit weekend tijdens de televisiedebatten houden wij ons zoals gevraagd op de vlakte", klonk het.

Onderhandelingen geblokkeerd
De regeringsonderhandelingen zitten momenteel opnieuw vast. CD&V/N-VA wil van de Franstaligen de garantie dat er een staatshervorming komt, de Franstaligen vragen dat de Vlaamse partijen een verzoenend gebaar stellen. Koning Albert II ontvangt de oranje-blauwe delegatieleiders op het kasteel van Laken. Gisteren zag hij al de socialistische en groene partijleiders. (belga/vsv)
13/11/07 15u06
Jouw mening telt

Auteur
13 reactie(s)
Basil Fawlty
Kanegem (8700)
Alle mogelijkheden zijn nu uitgeput, inclusief herverkiezingen dus. Inclusief afscheiding van N-VA. Inclusief tripartite. Inclusief Griekse kalendertoestanden. En toch weigeren nagenoeg alle commentatoren scenario's te schetsen met de splitsing van Belgie. Hun voorspellingen, commentaar en analyses waren er meer dan 90 percent naast tot vandaag. Uit uw protest zoals ik. Ik denk dat ze gemanipuleerd worden.
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
eberhard leclerc
Kraainem (1950)
De enige uitweg is voor Leterme zijn eigen ambitie om premier te worden in de ijskast zetten, en Reynders MP te maken. De walen hebben dan hun signaal van vertrouwen. Tegenprestatie is: BHV/splitsing soc zekerheid/rationalisering bestuur/etc. Leterme zou dan zelf als een superwaakhond in het parlement kunnen blijven zitten. Hij bespaart zich hiermee de vernedering om onder Reynders als minister te hoeven dienen, maar heeft wel de macht om het kabinet op te blazen als het ontspoort.
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Patat Friet
Laakdal (2430)
't was weer een proefbalonneke zoals verleden week,te veel protest dan hebben ze het niet gezegd ofwel zo niet bedoeld!
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Herman Maes
Werchter (3118)
Wat een kans voor een nieuw programma op ťťn: "Het leven zoals het is: regeringsvorming"
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Guytje 4ever
Brussel (1000)
Christian Van Den Broeck@ De kiezer was duidelijk,geen socialisten meer in een regering.Daarbij vijvendertig procent van de kiezers wordt genegeerd.Van democratie gesproken...Maar de afstraffing volgt wel in 2009.Met als hoogtepunt dat de Socialisten de kiesdrempel niet halen.
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Bart Claeys
Heusden (9070)
Enige oplossing zal zijn,tot spijt van wie het benijdt,vastleggen wat op federaal niveau blijft, al de rest is dan voor de deelstaten. De Vlamingen hebben dan hun ruime staatshervorming, de Walen hun garantie dat BelgiŽ blijft. Dit schept een kader voor de volgende 20/30 jaar en vermijdt dat we binnen een paar jaar weer dezelfde patstelling hebben.Vraag is of NVA dit wil aanvaarden want het bevestigt,ondanks ruime bevoegdheidsoverdrachten, wel BelgiŽ. Indien niet zal CD&V; kleur moeten bekennen.
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
frank anckaert
langemark
en zo zal het nog 150 duren....
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Achiro katana
Leopoldsburg (3970)
Maar terug kiezing , ja of neen !!!!
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
christiaan Van den Broeck
Dendermonde (9200)
Waarom geen tripartiete? Waarom heeft de VLD zoveel schrik? Of spelen ze soms onder een hoedje met MR? En willen ze daarom geen tripartiete. Laat ons opnieuw stemmen en de partij steunen die zich kost wat kost vasthoud aan wat hij de kiezer heeft beloofd. (En daar ook niet van afwijkt) Het getuigt van veel moed om ook als het slecht gaat blijven door te gaan met het verdedigen van de kiezer. Het was ooit anders. Toegeven om premier te kunnen worden is het niet heren van de VLD
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
JP Vega
Blankenberge
Wie gelooft die mensen nog? Tiende bedrijf.
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Luc Bulckaert
Wervik
Ik stel voor dat de CD&V; LDD en VB uitnodigt in de formatie. Deze partijen zullen zeker bereid zijn om een staatshervorming te steunen. Als de Walen niet willen, moet Leterme de fakkel doorgeven aan Reynders. Zo is er een signaal aan de Franstaligen, die de premier krijgen. Eens zien wat de grootste familie (de liberale) er van terecht brengt, met hun grote bek. En zowel de MR als de Open-Vld zijn als de dood voor een tripartite (met PS en Sp-a). Zo staat de CD&V-N-VA; terug in sterke schoenen
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Miss Ty
Belsele
Wat de andere partijen doen is gewoon een PAT-stelling uitoefenen. Ze willen geen staatshervorming, ze willen geen tripartite. Allemaal goed en wel. CD&V; trek uw conclusie.Laat de grootste politieke familie van het land dit eens oplossen en aan ieders veto voldoen.Zelfs paling Verhofstadt kan dat niet.Uit deze situatie kan je nooit eer halen. Geef terug die formateursrol.
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Dominique Dierick
Gent (9000)
mens mens mens ... ja/nee/ja/nee/ja/nee... is er nog iemand ernstig daar op het CD&V; hoofdkwartier ? Dit is de zoveelste kwakkel op rij :(
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
» BelgiŽ: meer artikels
  1 van 14  volgende
14/11/07 10u20
14/11/07 09u41
14/11/07 09u05
14/11/07 10u20 Marcourt plant nieuw voorstel in Airbusconflict
14/11/07 09u41 Huisvuil weer opgehaald in Antwerpen
14/11/07 09u05 Twintigtal personen geŽvacueerd na gaslek in Ecaussinnes
14/11/07 08u27 Meeste leerlingen hebben dagelijks met geweld te maken
14/11/07 08u24 Onderzoek naar parachutemoord muurvast
14/11/07 07u39 E411 in Wellin opnieuw open na ongeval met vrachtwagen
14/11/07 07u33 Vlaanderen houdt zich niet aan afspraken over boscompensatie
14/11/07 07u04 Vriendendiensten leger onder vuur
14/11/07 06u57 Geriater De Cock krijgt fikse schadevergoeding na ontslag
14/11/07 06u51 Broeder licht Achelse Kluis op
14/11/07 06u46 Fonds medische fouten uitgesteld bij gebrek aan regering
14/11/07 06u39 Knelpuntpremie doet niet werken
14/11/07 00u51 Gekantelde vrachtwagen blokkeert E411
13/11/07 23u05 Quick overvallen in Sint-Stevens-Woluwe
13/11/07 22u26 Man slacht vriendin af met bijl en springt van brug in Remouchamps
ZOEK OP HLN.BE
Zoek in alle online artikels
HANDIG
 
RSS-feed
Copyright © 2005-2006 de Persgroep Publishing NV. Alle rechten voorbehouden. Klik hier voor de gebruiksvoorwaarden.