DIF.se - Lundquist: God Jul alla Djurgårdare (2007-12-19)
Sajtkarta
Nyheter
Klubbfakta
Match och lag
Ungdom
Medlem
Biljetter
Souvenirer
Fanzone
För företag
Senaste Arkiv 1997-2007 Webbtv Medlemstidning Matchprogram Djurgårdsandan Infobrevet
Klubbfakta Kontakt Press Historia Övriga DIF Hemsidan Styrelse Årsmöten Ekonomi
Matcher 2008 A-lagstruppen Tabell Statistik Matchbilder Infodatabas Europaresultat
www.difungdom.se
Bli medlem Medlemsförmåner Member Area Klocktornet
Arenaguider Lösbiljetter 2008 Säsongsbiljetter Boka säsongsbiljett Sålda biljetter
Köp på nätet - ny butik! Butiken i Klocktornet Derby-butiken
Debatt Resor Nedladdningar Mobilt Minikaminerna Länkar Autografer Rösta Bilder
Huvudsponsorer Stockholms Stolthet DIF-poolen ICA-poolen Blå/blå sidorna 1891-klubben Evenemang
  Fredagen den 28 December Antal medlemmar: 12244
Till startsidan Till startsidan DIF.se på svenska DIF.se in English DIF.se på WAP
God Jul och Gott Nytt År

  Nyheter  
SENASTE
ARKIV 1997-2007
WEBBTV
MEDLEMSTIDNING
MATCHPROGRAM
DJURGÅRDSANDAN
INFOBREVET


  Webbshopen  
Tillfälligt fel. Souvenirer kan inte visas.


  Ämnen  
Arenan
Biljetter
Inför match
Krönika
Marknad/sponsorer
Matchrapport
Medlemmar
Nyförvärv och förluster
Royal league
Socialt engagemang
Souvenirer
Ungdom


  Arkiv  
07JFMAMJJASOND
06JFMAMJJASOND
05JFMAMJJASOND
04JFMAMJJASOND
03JFMAMJJASOND
02JFMAMJJASOND
01JFMAMJJASOND
00JFMAMJJASOND
99JFMAMJJASOND
98JFMAMJJASOND
97ASOND
 
  Lundquist: God Jul alla Djurgårdare  

Det är med stor glädje vi kan se tillbaka på ytterligare ett framgångsrikt år för Djurgården Fotboll. Trea i Allsvenskan, mot alla tips, Europaspel 2008, final i PSM P16, framgångar för de flesta projekt vi driver. En suverän supporterförening och supportrar, medlemmar och en publik som på ett fantastiskt sätt stöttat spelarna, tränarna och laget (och gjort att vi fått beröm från många håll, domare, funktionärer och allmänhet ). Vad mer kan man önska? Givetvis ett beslut om en ny arena och nya träningsanläggningar säger säkert många. Med rätta, men vi ger inte upp i det avseendet heller och vi har goda signaler från Stockholms Stad och från olika samarbetspartners.

Jag skall inte ge mig in på att analysera exakt vad som ledde till framgångarna på fotbollsplanen för vårt A-lag, men tror att alla håller med mig om att det i första hand beror på en mycket stark lagkänsla som frammanats och utvecklats av tränar- och ledarteamet och som spelarna ställt upp på till hundra procent. Det lovar mycket gott inför 2008, speciellt som vi kommer att få behålla truppen i stort sett intakt. Visserligen lämnar några spelare med Johan Arneng i spetsen (tack Johan för vad du har betytt för Djurgården under din tid här – lycka till tillsammans med Sören Åkeby i Ålesund !), men i stort är stommen kvar. Till detta skall läggas några mycket viktiga nyförvärv. Och Siggi, Pålle, Kjelle Frisk och de andra ledarna har blivit varma i kläderna och lärt känna varandra.

Men mycket annat har hänt i vår fina förening under året. Djurgårdsandan har gått in på sitt andra verksamhetsår och skördat många framgångar efter ett gediget arbete. Redan nu börjar denna satsning att uppmärksammas av många på både nationell och internationell nivå. 2008 tas ytterligare banbrytande steg.

Vi har arbetat fram ett helt nytt koncept för en ungdomselitsatsning, som främst är avsedd för spelare över 15 år, men som även skall stärka den breda ungdomsverksamheten. Och vi har finansierat satsningen under en period av fem år framåt. Detta är helt nödvändigt eftersom vi av erfarenhet vet att för att lyckas med ett sådant här projekt måste man vara långsiktig. Liksom för att överhuvudtaget lyckas med elitfotboll.

Vi har arbetat intensivt med arenaprojekten. Dessa innefattar förutom en elitarena även planer på träningshallar (gärna en fullstor hall) samt träningsplaner med både konst- och naturgräs. Ett genombrott i frågan fick vi under året i samarbetet med Riksidrottsförbundet på Bosön (användandet av multihallen under försäsongen var med säkerhet en av orsakerna till framgångarna för A-laget), ett samarbete som vi vill fortsätta att utveckla under kommande år. Och vi har fått beslut på konstgräsplaner på Östermalms Idrottsplats, något som förbättrar vår situation inom ungdomsfotbollen väsentligt.

Beträffande elitarenan så arbetade vi tillsammans med Staden på att undersöka möjligheter för en ny arena så nära Stadion som möjligt. Det första alternativet var Östermalms Idrottsplats, det andra Storängsbotten. Båda dessa är belägna på Djurgårdsförvaltningens mark, men som bekant visade det sig inte vara förenligt att kombinera en Elitarena med Djurgårdsförvaltningens övriga krav på hur området skall utvecklas. Vi går nu vidare genom att successivt undersöka lämpliga områden i ett nästa steg ,närmare bestämt områden norr och öster om Storängsbotten.

Om jag lite kortfattat ser tillbaka på den senaste tioårsperioden i Djurgården Fotbolls historia så har vi faktiskt lyckats med de flesta saker vi föresatte oss . Vi sade redan från början att:
* Vår vision var att etablera oss om ett topplag i Allsvenskan och därmed bereda plats för Europaspel. Med tre SM-guld och 3 segrar i Svenska Cupen har vi hittills blivit detta årtiondes bästa förening i Sverige
* Vi skulle uppföra en egen Elitarena och moderna träningsanläggningar för all vår verksamhet. Detta arbete återstår.
* Vi skall bedriva en aktiv talangutvecklingsverksamhet efter internationella förebilder. Vi har nu tagit beslut på detta.
* Vi skall arbeta aktivt såväl med förebyggande åtgärder mot våld, skadegörelse, rasism etc. på våra matcher som med en effektiv säkerhets- och publikvärdsorganisation. Årets resultat talar för sig själva.
* Vi skall ta ett steg ut i Europa. Spelmässigt har vi ännu inte lyckats fullt ut med detta, men organisatoriskt har vi nått framgång eftersom vi tillsammans med Helsingborg under nästa 3-årsperiod representerar Sverige i UEFA:s European Club Forum i Genève.

Det finns alltså mycket att glädjas åt. Men vi kan inte bygga framtiden på historiska segrar - ännu återstår (lyckligtvis!) mycket hårt arbete för att nå ända fram.

God Jul, Gott Nytt År och väl mött 2008.

Bosse Lundquist


2007-12-19 11:32  

Jonas Riedel © DIF Fotboll

E-posta denna nyhet till en vän
Skriv ut denna nyhet
Lägg till bland favoriter

  Kommentera nyheten  
För att kunna skriva kommentarer till nyheterna måste du vara medlem och vara inloggad.
Om du misslyckas med inloggningen - kontrollera att du varit noga med små/STORA bokstäver.

Medlemsnummer:
Lösenord:
Autologin:Info/varning
Bli medlem du också och få tillgång till hela dif.se!

  Kommentarer till nyheten  
Inga kommentarer är ännu gjorda till denna nyhet

  NYHETER     Alla     RSS   

  BLOGGEN     RSS   

  DJURGÅRDSANDAN     Om  

  KLOCKTORNET     Hemsida  


  MATCH     Databas     Sök  


  ÖVRIGT  
adidas DHL ICA Quesada Stadium Volvo
Matchtröja 100 kr

Butiken i Klocktornet

Souvenirer månadserbjudande

Stockholm City

SEB Kort

Burger King

CityMail

Malmö aviation

Expressen - ta en tröja

Svenska Spel DIF

Radiosporten

Säsongskortet
Webshop Djurgårdsandan Klocktornet Djurgården ungdom WebbTV och radio DIF.se in English Blå/blå sidorna Minikaminerna