CLUB KONTAKTE

Højttalerforeningen af 2006Dansk Laptop Festival

Lør. d. 27.01.07 kl. 20
Søn. d. 28.01.07 kl. 20

PLEX - musikteater, Kronprinsensgade 7

entré 50,- pr. aften

Over en 2-dages minifestival præsenterer Club Kontakte en håndfuld danske laptop-kunstnere der har fokus på laptoppen som live-instrument.

Laptoppens indtog på musik-scenen har i løbet af de sidste 10 år radikalt ændret både selve musikken, den måde musik skabes og fremføres på, og den måde vi lytter til musik på. Ud af støvskyerne fra 90'ernes technobølge er der dukket en hel ny scene op med elektronisk lyttemusik, der har både udøvere og tilhørere fra både den rytmiske scene og fra klassisk musik. Denne enestående grænsenedbrydende bevægelse som laptopperne står som eksponent for, giver grobund for en masse eksperimenter på tværs af genrerne.

Samtidig er laptoppen så nyt et instrument, at det stadig udvikler sig i nye retninger. Dette sker i kombination med at software og hardware udvikler sig, og at musikerne opdage nye anvendelsesmuligheder. Club Kontakte vil gerne med denne festival støtte denne udvikling og har derfor samlet en række danske kunstnere, der eksperimenterer med udtrykket, og har fokus på liveoptræden og sammenspil.

Program for lør. d. 27:

Minijacks (Jakob Brandt-Pedersen, Jakob Riis, Jakob Draminsky Højmark, Rasmus B. Lunding)
Det danske laptop-band Minijacks har eksisteret siden 2002 og har hele tiden haft sammenspil i fokus. Samtidig har deres 4kanals opsætning særlig relevans for vores gode gamle højttalerforening.