Logg inn Registrer
Hovedsiden > Atlas > Satellittbilder > Beijing Utskriftsvennlig sideUtskriftsvennlig side

Beijing

Beijing er Kinas nest største by, og hadde 13 millioner innbyggere i 2000.


Beijing er hovedstaden i Folkerepublikken Kina. Byen har gjennomgått enorme forandringer og har hatt eksplosiv vekst siden de økonomiske reformene ble igangsatt i 1979.

Satelittbildet fra 1978 viser Beijing rett før reformene. Det lyse blågrå området sentralt i bildet er byens urbane landskap. Åssidene i vest er dekket av grønn løvskog. Jordbrukslandet rundt byen er dempet rødt, oransje og gyllengult, avhengig av avlingen (ris, hvete eller grønnsaker), og hvilket stadium de forskjellige vekstene er i. Beijings eksplosive vekst blir veldig tydelig hvis man ser på satellittbildet fra 2000. Byen har ekspandert i alle retninger fra det opprinnelige senteret. Land som tidligere ble brukt til jordbruk, og som lå utenfor byen, er nå gjort om til bolig- og industriområder. I 2000 var Beijings innbyggertall 13 millioner.

Beijing ligger på den nordlige tuppen av det som kan kalles Nord-Kina-sletta, og som også strekker seg ut sør og øst for byen. Fjellene som ligger i nord, nordvest og vest skjermer byen og Kinas hovedjordbruksområde fra ørkensteppene. Foto: UNEP/Flickr.com

Beijing er Kinas nest største by etter Shanghai i forhold til innbyggertall. Foto: UNEP/Flickr.com

Gatebilde fra Beijing. Foto: UNEP/Flickr.com

Kilde: Atlas of Our Changing Environment


Beijing
Vis på Google Earth

Land

Globalis på norsk Globalis på svensk Globalis på dansk