Startsida Ishockey Säsongen 2008-09 Läsvärt Artiklar och nyheter

Bång förlänger, Korduner flyttas upp

AIK har förlängt kontraktet med Daniel Bång. Den snart 21-årige forwarden står inför sin tredje säsong i A-laget sedan han 2006 flyttades upp från juniorerna. Samma kliv uppåt tar Fredric Korduner efter en poängrik säsong med A-juniorerna.

192 cm Daniel Bång fyller 21 år den 19 april. Säsongen 2005-06 spelade han med AIK:s A-juniorer i Superelit men hann även med en allsvensk match. Säsongen därefter kom genombrottet i A-truppen, 44 matcher i näst högsta serien. Han var ordinarie också senast även om antalet matcher blev något färre (37) på grund av småskador.

- Daniel är en talangfull forward som har mycket spel i sig, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi. Vi hoppas att han utvecklas ytterligare ett steg mot den elitseriespelare vi tror att han kan bli.

Fredric Korduner fick ihop 49 poäng med A-juniorerna den gångna säsongen. Inte minst under andra halvan blev det poäng i mängder, 15 mål och elva målgivande passningar på 15 matcher i Superelit Norra Vår gav Fredric slutseger i hela seriens poängliga. Dessutom hann 19-åringen med tre AIK-matcher i Hockeyallsvenskan. Och där är det tänkt att han skall spela i höst.

- Fredric är en väldigt skridskoskicklig spelare som jobbar åt båda håll, säger Gozzi.

Text: Tommy Bäckman
Foto: Magnus Neck
[080414]

 

 

Läs även

Allt om säsongen

Patrik Bergström och Fredrik Carlsson fortsätter
Rasmus Ericsson och Mikael Österberg kvar i AIK
Nytt kontrakt för Christian Sandberg
Piteås Stefan Johansson till AIK
Andreas Jungbeck tillbaka i Gnaget

Avskiljare