Datum 2008-02-28 19:00
Omgång 51
3-2 OT
Säkrad serieseger och klubbrekord

HV71 kvitterade till 2-2 med 71 sekunder kvar av tredje perioden, fixade en poäng och såg till att definitivt säkra seriesegern 07/08. I förlängningen satte man 3-2 och passade på att slå nytt klubbrekord på 103 poäng.

Det var HV71 mot Karol Krizan inledningsvis. Av HV71:s 13 skott i första perioden avlossades nio innan första halvan av perioden var spelad. MODO-målvakten tvingades göra flera räddningar när HV71 pressade på som värst.

MODO kom tillbaka och spelade upp sig i power play, men HV71 klarade av spelet med en man mindre. Bästa chansen hade Jari Tolsa på kontring. Oscar Steen och Tolsa kom två mot en, men Stefan Liv gjorde en idioträddning när han hann man sidledsförflyttningen för att täcka sin bortre stolpe.

HV71 hade två power play i den första perioden, utan att lyckas skapa något riktigt bra. HV:s fjärdekedja var riktigt vassa och skapade en hel del framför mål. Trots 0-0 var det bra fart och en underhållande period.

Turligt mål gav MODO ledningen
HV71 klarade av två numerära underlägen i andra perioden. Sedan fick Andreas Jämtin HV71:s bästa chans i mittperioden när han styrde pucken i ribban.

MODO tog ledningen i matchen på ett turskott. Jens Westin sköt ett högt skott in i trafiken och en skymd Stefan Liv såg inte pucken när den passerade hans högra axel. 0-1 till MODO.

Domaren Niklas Persson hittade två billiga HV-utvisningar på Jan Hrdina och Jämtin vilket gav MODO fem mot tre-spel i två minuter. HV71 klarade av det här underläget också och skapade till och med en kontring, trots två spelare färre.

Åkerman fixade seriesegern
Ett gyllene läge för HV71 att kvittera när man fick spela fem mot tre i en minut. Johan Åkerman skottfintade och passade Martin Thörnberg, men fick tillbaka pucken och direktsköt in 1-1. HV71 hade därefter ytterligare några chanser i power play som kunde resulterat i mål, men Krizan gjorde en bra match.

I power play tog MODO tillbaka ledningen. Tolsa styrde in Andreas Salomonssons passning till 2-1 med nio minuter kvar av tredje perioden.

I HV71:s power play hade Steen ett jätteläge att punktera matchen, men Liv räddade. Med tre minuter kvar fick HV71 ett nytt power play och en ny chans att kvittera. Och en ful tackling av Viktor Hedman på Martin Thörnberg gav ännu en MODO-utvisning. En minut och 14 sekunder fem mot tre för HV71, som satsade offensivt. Man plockade ut Liv och spelade med fem forwards och en back. Och det var just backen som kvitterade. På nytt skickade Åkerman in pucken i mål från backplats och ordnade en poäng och serieseger för HV71.

Matchen till förlängning. Friläge för Hrdina, gruff mellan Skröder och Ledin och ett avgörande i power play för HV71! Jan Hrdina satte 3-2 och därmed slog HV71 nytt klubbrekord på flest poäng på en säsong. Det gamla rekordet på 102 poäng (från 05/06) är passerat med en poäng. 103 poäng, med fyra omgångar kvar.