http://www.caixapopular.es

Inici Botiga
samarretes
LLibres, Revistes i Materials
<
Maig 
>
dlldmdcdjdvdsdg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Notícia: FAUBEL, PALOP I NÚRIA ROCA PROTAGONITZEN LA CAMPANYA DE MATRICULACIÓ
Notícies

CARTELL / VÍDEOS / FALQUES /BANNERS /NOTA DE PREMSA / TRíPTIC

 

La promoció de l’ensenyament en valencià és el punt central d’acció d’Escola Valenciana, per això l’entitat ha presentat hui dimarts 6 de maig a Castelló, València i Alacant al col·legi públic Cervantes de València la campanya “Matricula en futur, Matricula en valencià”,  dirigida principalment als pares i mares que han de matricular els seus fills en educació Infantil i Primària.La campanya coincideix amb l’obertura del període de matriculació del 7 al 15 de maig i compta  de nou amb el suport comunicatiu de la presentadora valenciana Núria Roca i se sumen dos valencians més de renom. Un és porter de futbol Andreu Palop i l’altre, el pilot de motos Hèctor Faubel. Escola Valenciana ha qualificat com “molt important” comptar amb el recolzament a la campanya de Núria Roca, Hèctor Faubel i Andreu Palop , ja que són valencianoparlants i són un referent important i reconegut a la societat valenciana.

 

Vídeo promocional Matricula en Futur, Matricula en valencià

Vídeo roda de premsa



Les dades de la campanya

 

30.000 cartells i tríptics repartits a tots els centres valencians, ajuntaments, espais públics i escoles infantils

 

150.000 encartaments a la premsa

 

750 falques radiofòniques

 

Vídeo promocional

 

Insercions publicitàries

 

30.000 euros de pressupost

 

Impacte a totes les comarques valencianes, amb la previsió d’influència a 400.000 famílies valencianes

 

Escola Valenciana ha explicat que tant l’IVAQE (Institut Valencià d’Avaluació i Qualitat Educativa), la comunitat educativa, les universitats i altres entitats coincideixen en afirmar que els programes d’educació bilingüe òptims són els d’Ensenyament en Valencià i els d’Immersió lingüística.

 

La campanya destaca de forma resumida i senzilla cincs punts bàsics de l’ensenyament en valencià: Educació de Qualitat, Millor atenció a l’alumne, Major comprensió d’altres idiomes, Compromís amb la Cultura i Més Possibilitats de Futur. Escola Valenciana ha editat aquesta informació en 5 llengües: valencià, castellà, anglés, romanés i àrab. En aquest sentit, l’entitat ha destacat que la campanya va també especialment adreçada a les famílies nouvingudes, ja que en els darrers cinc anys han arribat 600.000 persones nouvingudes, i prop del 12% dels alumnes escolaritzats són immigrants. Escola Valenciana ha insistit que “les línies en valencià són les úniques que garanteixen una correcta integració en la nostra cultura”

 

En la presentació, el president d’Escola Valenciana ha explicat que “totes les teories i institucions senyalen l’ensenyament en valencià com el que capacita millor lingüísticament els alumnes”. Gómez, que ha recordat la importància de desenvolupar al 100% la Llei d’Ús i Ensenyament en Valencià en el seu 25 aniversari, ha recorregut al teòric Cummins per exposar les avantatges de l’ensenyament en valencià, i ha ressaltat el següents punts:

 

·         L’ensenyament en valencià é l’únic que assegura el domini efectiu de les dues llengües oficials. Estudis de la Conselleria. Vacunació.

·         Als programes d’ensenyament en valencià també s’estudia castellà.

·         Una bona educació bilingüe facilita l’adquisició d’altres idiomes (anglés,...)

·         El domini de les dues llengües facilita la preparació i la incorporació al món laboral.

·         Estudiar en valencià suposa l’acollida i la integració dels nouvinguts a la nostra cultura i a la nostra idiosincràsia com a poble.

·         El bilingüisme porta una major comprensió del fet de la diferència, es fa més tolerants i respectuosos amb els altres.

 

Diego Gómez ha destacat “la intensitat” del treball d’Escola Valenciana que en aquest moment, durant el mes de maig, està paral·lelament duent a terme diverses campanyes: la campanya Matricula en Futur; les Trobades que ja han reunit 100.000 persones i dissabte arriben a Albal; La Gira que després del concert de divendres a Cocentaina ha superat el 8000 assistents; els viatges escolars d’Acosta’t al Territori; el Voluntariat pel Valencià i el premi literari Sambori. “El Valencià no és el conflicte, és la solució, i per això l’Escola Valenciana invertirà cada cèntim del seu capital en iniciatives directes de difusió social i educativa de la nostra llengua”, ha afegit el president d’Escola Valenciana.

 

 

A l’acte també ha participat Dariana Grozza. Es tracta d’una mare romanesa que viu a Catarroja des de fa quatre anys. Quan va arribar es va adonar que “és lògic aprendre la llengua d’on vas a viure i per aquest motiu vaig matricular els meus fills en valencià. Ara parlen perfectament valencià, castellà i romanés, i per això no els costa gens aprendre una altra llengua, l’anglés. Pense que no matricular en valencià als nostres fills és donar-los menys opcions per al seu futur i limitar la seua integració”.

 

La presidenta de Fapa-València, Gemma Piqué, també ha estat present donant suport a la campanya. L’associació de pares i mares contribuirà a la difusió de Matricula en Futur, Matricula en Valencià. “Volem la millor educació per als nostres fills, i sense cap dubte l’ensenyament en valencià és la millor opció”, ha afegit Piqué.

 

El subcampió mundial de 125 cc Hèctor Faubel ha estat també present a la roda de premsa i ha afegit que “hem de mantindre vius els nostres arrels i la nostra llengua i per això recolze la campanya”. Les motos l’obliguen a viatjar per tot el món i, siga on siga, Hèctor Faubel no té problemes per a entendre’s amb la gent. Es comunica en italià i anglés, per suposat domina el castellà i l’idioma de treball del seu box és el valencià. “Estiga on estiga, siga el Japó o qualsevol país del món, la gent del box parla en valencià”, assegura el pilot i comenta, “l’ensenyament en valencià m’ha facilitat aprendre altres idiomes ”.

 

En declaracions a Escola Valenciana, Núria Roca, qui no ha pogut assistir a l’acte,  ha declarat que “es necessita ajuda i espenta per a fer coses en valencià. Aleshores, si puc col·laborar d’alguna forma ho faig. A més, sóc una persona que sempre he parlat en valencià, que he intentat impulsar la llengua des de la llibertat més absoluta i la campanya em va paréixer una idea extraordinària”. El mateix ocorre amb Andreu Palop, un dels porters més en forma de la Lliga, i que té clar que “l’ensenyament en valencià és sinònim de qualitat”.

 

 

La importància de la campanya “Matricula en futur, matricula en valencià”

 

Escola Valenciana té constància que existeix més demanda de matriculació en valencià per part dels pares i mares, que l’oferta de centres d’ensenyament en valencià per part de la Conselleria d’Educació. Només 774 centres d’Infantil i Primària imparteixen ensenyament en valencià d’un total de 1726 centres tant privats com públics. El balanç és que el curs 2007-2008 sols el 24,9% dels alumnes d’Infantil, Primària i Secundària tenen l’oportunitat d’estudiar en  valencià.

 

Segons Diego Gómez, president d’Escola Valenciana, “una de les claus per a potenciar l’ensenyament en valencià és promoure activament des de l’Administració valenciana la creació de més línies d’ensenyament en valencià i les dades són baixes  si es té en compte que a novembre la Llei d’Ús i Ensenyament en valencià acomplirà 25 anys i que respecte al curs passat només ha augmentat en un punt el nombre de matriculats en línies en valencià”.

 

La campanya de l’any passat va tindre una important repercussió mediàtica i ciutadana. Només en una setmana Escola Valenciana va rebre vora 400 telefonades de pares i mares que volien matricular els seus fills en valencià i trobaven entrebancs. “Hi ha un interés per part de la ciutadania per temes com el de la nostra campanya i Escola Valenciana el que fa és facilitar informació que és bàsica”, explica Diego Gómez.

 

“He matriculat el meu fill en valencià i ara em diuen que no pot ser”, aquesta  frase  és habitual entre molts pares i mares que matriculen en valencià els fills a Infantil. Per això,  l’entitat cívica per la llengua, com a suport de la campanya de matriculació, posa a disposició dels pares i mares que ho sol·liciten assessorament jurídic tan sols telefonant al 96 347 27 83 o entrant a la web www.fev.org

 

Escola Valenciana ha agraït la implicació de Núria, Hèctor i Andreu, i també la dels mitjans de comunicació valencians que s’han involucrat en el projecte, sense l’ajuda dels quals la campanya haguera estat impossible.

   
 
Temes associats

Notícies

"Logeo" | Entrar/Crear compte | 0 Cometaris
  
Els comentaris són propietat dels qui els van enviar. No en som responsables del seu contingut.
Copyright © Escola Valenciana-Federació d\'Associacions per la Llengua
C/ Josep Grollo, 91 - 46025 BENICALAP (València) Tel. 96 347 27 83 / Fax 96 347 26 60