"A magyar gazdaság azért növekszik lassabban a környező országokénál, mert az előző húsz évben gyorsabb volt, és mert fejlettebb azoknál."
Kovács László, InfoRádió, Aréna
fórum
több
Döbbenet: Gyurcsányt félreértették! Döbbenet: Gyurcsányt félreértették!
Gyurcsány Ferenc külföldi újságíróknak tört angolsággal azt mondta, lemond a kormány, ha nem kap többséget a parlamentben a kormány adótörvény és költségvetési csomagja.
önök írták
több
Naponta 6 milliárd forinttal nő az ország adósságterhe. Egy választás 5-6 milliárd forintba kerül.
ajánlott oldalak
 
Kövér László
Utoljára frissítve: 2007. szeptember 30., 16:53
nyomtat küld

1959. december 29-én születtem a hagyományosan iskolavárosként számon tartott Pápán. Nős vagyok, feleségem jogász, eredeti végzettsége szerint néprajz-történelem szakos tanár. Két fiú és egy leánygyermekünk van.

Általános és középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem, 1978-ban érettségiztem a pápai Türr István Gimnáziumban. 1986-ban szereztem jogi diplomát a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

1984-88-ig a Bibó István Szakkollégium nevelőtanára voltam. 1984-ben egyik alapítója, majd szerkesztője lettem a Századvég című társadalom-elméleti folyóiratnak.

1988. március 30-án a Bibó István Szakkollégiumban, elnökletemmel tartott tanácskozáson döntöttek a Fidesz megalapításáról. 1989 nyarán a Fidesz képviseletében részt vettem az Ellenzéki Kerekasztal tevékenységében és az állampárttal folyatatott tárgyalássorozaton, mely előkészítette az átmenetet a pártállami rendszerből a demokráciába, s eljuttatta Magyarországot a több mint négy évtizedes kommunista diktatúra és idegen megszállás után az 1990 március-áprilisában megtartott szabad választásokig.

1990-ben Pápa város és térsége egyéni képviselőjeként, 1994-ben és 2002-ben az országos, 1998-ban és 2006-ban pedig a Veszprém megyei, területi választási listáról választottak az Országgyűlésbe.

1998 júliusától, az Orbán-kormány hivatalba lépésétől 2000 májusáig a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszteri posztot töltöttem be. A miniszteri posztról pártelnökké választásom miatt mondtam le, mely tisztet egy évig töltöttem be.

1993-1994-ben a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának elnöke voltam. Az elmúlt ciklusokban hosszabb-rövidebb ideig tevékenykedtem az önkormányzati; a mentelmi és összeférhetetlenségi; az emberi jogi, vallásügyi és kisebbségi valamint a honvédelmi bizottságokban. Fő szakpolitikai területem azonban a nemzetbiztonsági szolgálatok parlamenti ellenőrzése. Ennek megfelelően 1990 óta - az 1998-2002 közötti ciklust kivéve - tagja vagyok a nemzetbiztonsági bizottságnak, melynek 1990-1993 illetve 2002 - 2006 között elnöke voltam.

Kisebb megszakítással 1988 óta tagja vagyok a Fidesz elnökségének, illetve szűkebb vezetésének, alelnökként, ügyvezető alelnökként 2002 óta az Országos Választmány elnökeként.

 
kiemelt
események
több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
médianaptár
több
holnap
20
00
Szijjártó Péter
Echo TV
Mélymagyar
kedd
07
00
Varga Mihály
ATV
Reggeli Jam
kedd
20
00
Pelczné G. Ildikó
Echo TV
Napi aktuális
szervezet kereső
Keresse meg irányítószáma alapján az Önhöz legközelebb működő Fidesz csoportokat!
szavazás
több
A Európai Bizottság jóváhagyta, hogy Szlovákia 2009. január elsején bevezesse az eurót. Ön szerint Magyarországon mikor kerülhet erre sor?
 
 
Hírek Önkormányzat Zöld Európai Unió Sajtószemle Mit kell tudni? Mondatok Hírlevelek Hírarchívum
Interjú Publicisztika Fórum Önök írták
Elnökség Elnöki kabinet Frakció EP delegáció Választott testületek Tagozatok Dokumentumok
Közlemények Sajtótájékoztatók Sajtókapcsolat
Videók Fotók Hanganyagok Dokumentumok
News in English About Fidesz Contact
Belföld Külföld Gazdaság Határontúl