Ultimul up-date 15:15 GMT+2 Portal
Monitorul portal
Monitorul de Sibiu
Monitorul de Sibiu
Monitorul de Alba
Monitorul de Alba
LOGO
Abonamente Publicitate Redactia Contact

PRIMA PAGINA

NEWSLETTER

In fiecare zi primesti stirile Monitorul de Cluj la tine in inbox. Aboneaza-te aici.

Vreau sa ma abonez
ALTE EDITII LOCALE

SIBIU

ALBA

IASI

GALATI

VASLUI

BRAILA

Consilierii locali au decis limitarea numarului de taxiuri din Cluj-Napoca

Autor: Adrian POPA
Data publicarii: 28/11/2007

Numarul maxim de taximetre ce vor putea circula in Cluj-Napoca a fost stabilit ieri la 4.000. Totodata, consilierii locali au decis aminarea termenului limita pentru vopsirea in alb a masinilor.

Consilierii locali au limitat ieri numarul maxim al autorizatiilor de taximetrie la 4.000, in contextul in care in Cluj sint in prezent inregistrate aproximativ 3.300 de taxiuri. Limita va fi valabila pe o perioada de 5 ani pe raza municipiului Cluj-Napoca si a fost luata in baza rezultatelor unui studiu de oportunitate realizat de firma Search Corporation.
     Tot ieri, la interventia consilierului local PNL Ovidiu Turdean, data pina la care taximetristii vor fi obligati la vopsirea partii superioare a masinii in alb a fost prelungita pina in 31 martie anul viitor, fata de 31 aprilie, cit a fost initial propus in proiectul de hotarire. Vopsirea automobilului in alb va fi una dintre conditiile obtinerii noii autorizatii de taximetrie.
     „Consider ca decizia pe care am luat-o azi se conformeaza cerintelor municipiului. Cit de curind trebuie sa gasim locuri de parcare suficiente pentru amenajarea corespunzatoare a statiilor de taximetrie“, a declarat, la rindul sau, primarul Emil Boc.
     Conform hotaririi de ieri, detinatorii de autorizatii taxi sint obligati sa si le preschimbe pina la sfirsitul anului. Totodata, autorizatiile taximetristilor vor fi revocate daca automobilele pe care lucreaza vor fi inchiriate. Taxa pentru eliberarea autorizatiilor la prima solicitare este de 150 de lei pentru autorizatia de transport si 150 de lei pentru autorizatia taxi, in vreme ce preschimbarea autorizatiilor eliberate in baza legii vechi este gratuita.

Adauga comentariu adauga comentariu Trimite unui prieten trimite articolul prin e-mail Versiune printabila versiune printabila
Comentarii
eu vreau roz
sau pink
maria
28/11, 21:27
culoarea taximetrelor clujene
Mai potrivit decat acel talmes-balmes de culori cu... capac alb, consider oportuna vopsirea integrala a acestora in culoarea mov!!
crisan
28/11, 21:10
©2006 COMPANIA DE MEDIA. Toate drepturile rezervate site dezvoltat cu Intellisource CMS, Newspaper edition