English
  Kereső
 
 
  Hírek
  Klubtörténet
  NBI-es archívum
  A csapat
  Klubvezetés
  Munkatársak
  Szakvezetés
  Menetrend
  Tavaszi menetrend 2007
  NB1 részletes tabella
  Fotóalbum
  FC Sopron B
  NB III-s tabella
  NB III-s program
  Szponzorok
  A stadion
  Elérhetőség
  Utánpótlás
  Utánpótlás felépítése
  Utánpótlás edzői kar
  Utánpótlás csapatok
  UP program
  UP eredmények
  Utánpótlás hírek
  Utánpótlás Galéria
Góllövőink

NB I.

Danilo Belic

3

gól
Jimmy Tchana

2

gól
Hullám Attila1

gól

Sira István

1

gól

Zana Norbert1gól

Magyar Kupa

Jimmy Tchana2gól
Danilo Belic1gól
Sira István2gól
Birtalan Botond2gól

--

Élcsapatok Kupája

Birtalan Botond2gól
Dancs Roland 2gól
Cosmin Giura1gól
Csikós Sándor 1gól

Zana Norbert

1gól

NB III

Zana Norbert 4gól
Legoza László 3gól
Guttmann Tamás2gól
Németh Dávid2gól
Danilo Belic1gól
Birtalan Botond1

gól

Dlusztus András1gól
Freud Gábor1gól
Herczeg Endre1gól
Reinhardt László 1gól
Tóth Zsolt1gól
Varga Domonkos1gól

NBI-es tabella
1.Bp.Honvéd29
2.

MTK

28
3.

DVSC - TEVA

27
4.

Újpest FC

25
5.

Kaposvár

22
6.

ZTE

21
7.

Győr

21
8.

Nyíregyháza

18
9.

Fehérvár

17
10.

REAC

13
11.

Vasas

13
12.

DVTK

13
13.

Paks

12
14.Siófok11
15.FC Sopron11
16.Tatabánya2
Shop

 

 

Fan zászló

Szurkolói sál

Klub címer (kicsi, nagy)

Utánvételes rendelés a

fcsopron@t-online.hu

e-mail címen

Kvíz
 
 
 
Név:
Telefon:
E-mail:
 
 
 
Szurkolói kártya

Szurkolói kártya igényléséhez aláirandó nyilatkozat

Regisztrációs adatlap
A regisztrációhoz szükséges adatlap

Szurkolói kártyával kapcsolatos általános információk


Tájékoztató
Tájékoztató a szurkolói kártya igényléshez

Induló


Sopron induló 1

Sopron induló 2
 

Klubtörténet Klubtörténet
Klubtörténet

Az üzleti alapon újjászerveződő magyar labdarúgás szakmai és média körei az FC Sopront minta egyesületként tartják számon. A klub az elmúlt évtizedben amatőr egyesületből profi sportszervezetté vált.

 

2000 júniusában első alkalommal került a Nemzeti Bajnokság legmagasabb osztályába.

 

A 2000 július végén elkezdődött kvalifikációs bajnokság küzdelem sorozatából (14 mérkőzés) 4. helyen  55%-os teljesítménnyel a klub bejutott a 12 legjobb magyar labdarúgó csapat által létrehozott  elitligába    ( Borsodi Liga )  

 

Csapatunk januárban részt vett a Nemzeti Teremlabdarúgó Kupán, majd március 12-én folytatódott a Borsodi Liga, küzdelem sorozata. A tavaszi szezon 17 fordulójában a Matáv Compaq Sopron 7 győzelmet, 3 döntetlent és 7 vereséget könyvelhetett el, 21 rúgott 23 kapott góllal a 9. helyen fejezte be a bajnokságot.

 

A klub azzal a céllal kezdte meg szereplését a Borsodi Ligában, hogy a Matáv Rt. és Sopron Megyei Jogú Város elvárásainak megfelelően az első év biztos bennmaradását követően a 2001/2002-es bajnoki szezonban az 1-8 hely valamelyikét szerezze meg. A klubnak szurkoló és vele szimpatizáló közvélemény valamint szponzoraink elégedetten nyugtázhatták, hogy az  első évben a csapat elé kitűzött célokat szakmai stábunk vezetésével labdarúgóink maradéktalanul megvalósították.

 

A 2001 augusztusában kezdődő Nemzeti Bajnokságban  csapatunk megerősített kerettel vágott a küzdelem sorozatba. A Ferencváros bajnokcsapatától ekkor kerül Sopronba Csiszár Ákos és a kitűnő

center, Tóth Mihály, aki a bajnokság végéig megszerzett 17 találatával, igazolva képességeit, holtversenyben a harmadik legjobb góllövő lett.

 

December elején befejeződött őszi szezonban nem sikerült a klubvezetés által célként megjelölt legjobb nyolcba kerülés, ezért a Felügyelő Bizottság felmentette Reszeli-Soós István vezetőedzőt, aki másfél évig irányította a csapat szakmai munkáját. 

 

2001. december 12-én került bemutatásra új vezetőedzőnk, Simon Tibor. 2002 tavaszán a bajnoki alapszakasz 3. körével folytatódó küzdelemsorozatban csapatunk a kilencedik helyről folytatta a bajnokságot. A kiemelkedő szereplés fiatal vezetőedzőnk tragikus haláláig tartott. 4 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség után májusban immáron Bognár Györggyel nem tudtuk folytatni sikerszériánkat, hiszen 5 döntetlen mellett az utolsó fordulóban vereséget szenvedve lecsúsztunk a 9. helyre. 

 

A 2002/03 évi bajnokság 4 vesztes mérkőzését követően a csapat szakmai munkájáért felelős Bognár György lemondott posztjáról. Szeptember 4-én került kinevezésre Komjáti András.

 

A válsághelyzetben lévő csapat az új tréner vezetésével megerősítette tagságát a középmezőnyben és egyenletes teljesítményt nyújtva maradt tagja az élvonalnak.

 

A PRIVATIZÁCIÓ ELSŐ SZAKASZA:

 

2003. májusában sikeresen zárultak azok a tárgyalások, amelyek a 100%-os egyesületi tulajdonhányadot megbontotta, s 3 új tulajdonos ( Sopron MJV Önkormányzata, Antók Zoltán, Gőbl Gábor ) belépésével megtörtént a klub privatizációjának első szakasza. Változás történt a klub szakmai stábjában is. Csapatunk szakvezetője az UEFA PRO licences diplomával rendelkező fiatal, ambiciózus Pintér Attila lett, aki 37 évesen edzőként klubunknál debütált az élvonalban. A reményteljes őszi szereplés után 2003. decemberében Pintér Attila elfogadta a Ferencváros invitálását így a klubvezetés újabb edzőváltásra kényszerült.

 

A LEGSIKERESEBB SZEZON:

 

2004. januárjától Dajka László szakmai vezetésével folytatódott a bajnokság, és kezdődött  meg az a sikerszéria, „ tavaszi hadjárat”, amely a soproni labdarúgás eddigi történetének legszebb pillanataiként vésődhetnek a szurkolók emlékezetébe. A Matáv FC Sopron 15 mérkőzésen (ebből 10 a felsőházban 5 2 3) 7 győzelmet, 4 döntetlent és 4 vereséget könyvelhetett el, és az ötödik helyen végzett az Arany Ászok Ligában.

 

A Matáv FC Sopron a felsőházi csapatok közül a legtöbb gólt érte el (53).

Első alkalommal végzett a góllövőlista élén soproni labdarúgó. A városi képviselőtestület által SOPRONÉRT díjjal kitűntetett Tóth Mihály 17 találattal lett a Liga gólkirálya.

A válogatottban 2004. tavaszán bemutatkozó 30 éves csatárunk az MFC Sopron mezében 52 bajnoki gólt lőtt.                                                                                                                  

 

A Matáv FC Sopron a kiváló szereplésnek köszönhetően először indulhatott a nemzetközi porondon, a várost az UEFA Intertotó Kupa keretein belül képviselte. Az első fordulóban a cseh FK Teplice volt az ellenfél, mely csapat az UEFA Kupában a tavalyi szezonban a Kaiserslauternt és a Feyenoordot is búcsúztatta és 2004. februárjában csak a Celtic Glasgow  ellen esett ki. Az erősen tartalékos csapatunk hazai környezetben 1:0-ra ugyan legyőzte neves vetélytársát és a visszavágón is vezetést szerzett Sira góljával. Az óriási meglepetés azonban elmaradt, így végül 3:1-es vereséget követően 3:2-es összesítéssel a Teplice jutott tovább.

 

Városunk kedvező földrajzi elhelyezkedését sportszakmailag is igyekszünk maximálisan kiaknázni: Kiváló sportbaráti kapcsolataink révén az elmúlt két évben olyan sikeres klubokkal játszottunk barátságos mérkőzéseket Sopronban, mint a Sturm Graz 4-3, Rapid Wien 3-2, Austria Wien 1-1, SV Mattersburg 2-0, Inter Bratislava 1-0, Artmedia Petrazalka 2-0 vagy a távolabbról idelátogató Levszki Szófia 3-3.

 

Az eddigi legnagyobb siker: KUPAGYŐZTES 2005!

 

2005. május 11-én késő este Székesfehérváron 6000 néző előtt és 1 milliós televíziós nézettség mellett  megrendezett Magyar Kupa döntőjében csapatunk 5:1 arányban diadalmaskodott a címvédő Ferencváros ellen.  Az ellen a csapat ellen, amelyet bajnoki mérkőzésen két héttel korábban 3 – 0ra győztünk le, és amely klub költségvetése négyszer, adósságai, pedig tízszer nagyobbak, mint a Matáv FC Soproné…  A Hűség Városából közel 2500-an kísérték el a hétköznap megrendezett döntőre, és bíztatták mindvégig sportszerűen csapatunkat.

 

A siker eredményeként klubunk másod ízben indulhatott nemzetközi kupa sorozatban, és első alkalommal képviselheti hazánkat az UEFA kupagyőztesek Európa kupájában. A bajnokság végén az eddigi fő támogató a Matáv Rt. nem kívánta folytatni a klub további támogatását, s ugyanígy tett az Antók Kft. is.

 

A menedzsment munkájának köszönhetően azonban új befektető érkezett a klubhoz, Vízer László Máriusz személyében, aki a romániai Nagyszalontán futball akadémiát működtet, ezen felül az Európai Judo Szövetség első embere is. Vízer Úr a klub többségi tulajdonosa lett, így a költségvetés jelentős hányadát is ő biztosítja. A csapaton belül is nagy volt a fluktuáció, hiszen sok alapember távozott, az új játékosok azonban – Csank János mesteredző vezetésével - jól mutatkoztak be, hiszen három napos „felkészülés” után a Szuper Kupa első mérkőzésén 4:2-re verték a bajnok Debrecent.

 

Az UEFA Kupában csapatunk a Metallurg Donyeck együttesét kapta ellenfélül, akik negyedik éve tagjai az UEFA Kupa mezőnyének, a két mérkőzésen a nemzetközi rutin és a nagyobb tudás érvényesült, s az ukrán csapat végül megérdemelten jutott tovább.

Az eddigi bajnoki szereplés nem úgy sikerült, ahogy azt a tulajdonosi kör elvárta, ezért a kispadon váltás történt, Csank János munkáját az edzőként a csapatnál debütáló, korábbi nagyszerű labdarúgó, Selymes Tibor folytatja.

 

Igazi világsztár is Sopronban folytatja pályafutását, a háromszoros olasz gólkirály, az olasz Seria A-ban csaknem kétszáz gólt szerző GIUSEPPE SIGNORI egyelőre nyárig ölti magára a piros-fehér soproni mezt.

Nyomtatás      Küldje tovább ismerősének!
  Bejelentkezés
  Regisztráció
Naptár
2008. június 10., kedd
Margit
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
 
Edzésterv

LINKEK

adidas Budapest Kft.

www.hotelfagus.hu

www.vitalade.com

www.walterauto.hu

sopron.lap.hu

FERTŐ-part TV

Ilona Major Nagycenk

Horváth Lukács Kft.

www.keepersport.at/hungary

Szavazás
 
 
 
 
Szavazat: 0
A szavazás állása
 
Partnerek


Hozzáadás a kedvencekhez Legyen ez a kezdőlapom Írjon nekünk! Oldaltérkép Impresszum Jogi jegyzet