Welkom

Klaas van Urk Je bevindt je op de website van schrijver en onderzoeker Klaas van Urk.

Klaas van Urk (1958) is sinds 2003 bekend bij het Nederlandse publiek vanwege zijn succesvolle boek Zoektocht naar de Heilige Graal & De Ark van het Verbond".

Tijdens zijn 10-jarige zoektocht volgde hij het spoor van de Ark vanuit Israël via Ethiopië naar het zuiden van Frankrijk. Als geen ander weefde hij bekende en minder bekende feiten tezamen tot een fascinerend en geloofwaardig verslag over de ware geschiedenis van de Ark en zijn inhoud.

Een aantal opmerkelijke ontdekkingen werd gedaan gedurende zijn spannende speurtocht. In de buurt van Alet-les-Bains ontdekte hij de ruïne van een versterkt gebouw met mogelijke Tempelierconnecties. Ook trof hij niet ver van deze plek de overblijfselen van een obscuur kasteel dat had toebehoord aan een religieuze orde.

Opmerkelijk is de overtuigende overeenkomst die hij heeft aangetoond tussen de "Dalle des Chevaliers " (ridder steen) in Rennes-le-Château en het ridder reliëf boven de Bieta Mariam kerk in Ethiopië.

Ook vond hij aan de hand van oude documenten een mysterieuze schacht op de berg Cardou die rechtstreeks lijkt te leiden naar de geheimen van de Tempeliers, maar waarvan de bodem ondanks verschillende pogingen nog altijd niet is bereikt.

Terecht bezorgden zijn ontdekkingen hem de titel " Indiana Jones van de Lage Landen" (alleen de zweep ontbreekt).

In de jaren tachtig woonde Klaas van Urk voor een periode van zeven jaar in Nieuw Zeeland. Tijdens een fietstocht door Australië kocht hij in een naamloos gehucht ergens in de outback voor 50 cent een tweedehands boek zonder kaft. Het bleek een exemplaar te zijn van "Het Heilige Bloed & De Heilige Graal". Tijdens het lezen realiseerde Klaas zich wat hij de voorgaande zeven jaar had gemist. Hij las over ridderorden, kloosters, geheime genootschappen, samenzweringen, verborgen boodschappen en eeuwenoude mysteries. Vanaf dat moment wilde hij slechts één ding: terug naar het "oude" Europa.

Terug in Holland vestigde Klaas zich in Drenthe waar hij samen met zijn vrouw een Bed & Breakfast accommodatie runt. In de zomer is hij herbergier en ’s winters gaat hij op onderzoek.

Ook is hij bezig met de voorbereidingen voor een tweede boek.

Over Klaas van Urk’s onderzoek

Sinds 1991 heeft Klaas van Urk de mysteries rond Rennes-le-Château grondig onderzocht. Over de jaren heeft hij een aantal opmerkelijke ontdekkingen gedaan. Door een reeks van vreemde gebeurtenissen in hun juiste verband te plaatsen heeft hij een verbazingwekkend verhaal blootgelegd dat leest als een spannend detective boek.

Klaas deed zijn eerste ontdekkingen toen hij er achter kwam dat een aantal perkamenten en vreemde stenen met obscure opschriften als puzzelstukjes in elkaar pasten en tezamen een soort "schatkaart" vormden met concrete aanwijzingen. Volgens de instructies zou de kaart hem naar een "demonische wachter" leiden. De schatkaart wees naar een bergtop niet ver van Rennes-le-Château. Op de plek aangekomen trof Klaas er de ruïne van een versterkt gebouw. Hij realiseerde zich dat hij met deze ontdekking op het spoor van iets was gekomen. Na verder onderzoek vond hij zich inderdaad verwikkeld in een zoektocht naar een mysterieus voorwerp dat het best kan worden omschreven als "De Heilige Graal".

De zoektocht kreeg een onverwachte wending toen bleek dat het voorwerp dat hij op het spoor was niet de Graal maar de Ark van het Verbond was. Of was hij misschien op zoek naar beide voorwerpen?

Een avontuurlijke reis bracht hem van het Heilige Land via Ethiopië terug naar Zuid-Frankrijk.

Vanaf dat moment was hij in staat een aantal geheime bergplaatsen te lokaliseren waar vanaf de Middeleeuwen tot aan de huidige dag een Heilig voorwerp verborgen wordt gehouden.

Solis Sacerdotibus | Klaas van Urk


 

Solis Sacerdotibus

"Alleen voor Ingewijden". Sinds 1991 doet schrijver en onderzoeker Klaas van Urk naar het mysterie van Rennes-le-Chateau. In die tijd heeft hij een aantal opmerkelijke ontdekkingen gedaan. Als geen ander weeft hij historische gebeurtenissen in elkaar tot een waarschijnlijk verhaal dat leest als een historische detective.