HSL-Zuid opnieuw vertraagd 19-12-06
De HSL-Zuid komt over het Hollandsch Diep Noord-Brabant binnen (Foto: ANP)

De ingebruikname van de Hoge Snelheidslijn is opnieuw vertraagd. 

Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) heeft laten weten dat de eerste treinen niet vanaf 1 juli maar pas vanaf 1 december volgend jaar kunnen rijden. De HSL-Zuid is de snelle verbinding tussen de Randstad, Brussel en Parijs. 

De vertraging heeft te maken met de beveiliging. Het opwaarderen naar nieuwe Europese regels kost meer tijd dan verwacht. 

Maximum
Als de treinen vanaf volgend jaar december gaan rijden, kan dat nog niet op volle snelheid. Pas in oktober 2008 mogen ze optrekken naar 300 kilometer per uur. Tot die tijd ligt de maximumsnelheid op het Nederlandse traject op 160 km/u.

Gezien de recente problemen met Randstadrail neemt vervoerder HSA ruim de tijd om het materieel te testen. De testperiode neemt zes maanden in beslag.

Het is de zoveelste keer dat de ingebruikname van de HSL is vertraagd. Eerder zei Peijs dat de treinen op 1 april zouden gaan rijden. Maar ook dat is niet gelukt. 

Betuwelijn
De HSL is niet het enige infrastructurele project dat kampt met vertragingen. Twee weken geleden liet Peijs weten dat de Betuwelijn twee tot drie maanden later in gebruik zal worden genomen. De treinen op de goederenspoorlijn naar Duitsland zullen nu pas in maart of april gaan rijden. 

De oorzaak van de vertraging ligt in het feit dat technische installaties in de tunnels nog niet klaar zijn.

Peijs debateert woensdag met de Kamer over de problemen met de Betuwelijn. Mogelijk komt daar ook de HSL aan de orde.

Onthutsend
In de Tweede Kamer is teleurgesteld gereageerd op het nieuwe uitstel. De reacties variŽren van "onaangenaam verrast" (CDA) tot "onthutsend" (PvdA).

De SP is nog feller in haar reactie. Volgens SP-Kamerlid Gerkens ontbeert Peijs elke regie. 

"Het lukt haar niet twee grote spoorprojecten af te ronden. Zij had er bovenop moeten zitten." 

Links
HSL Zuid