MGP

MGP Nordic 2008 i Århus avgjordes!

På lillajulsafton den 29.11 avgjordes MGP Nordic 2008! Missade du sändningen? På YLE Arenan kan du se hela sändningen pånytt!


Segern i MGP Nordic 2008 gick till Norge och bandet Black Sheeps med låten "Oro Jaska Beana". På en andra plats kom danska The Johanssons med låten "En for alle, alle for en" och Jonna från Sverige "Kommer jag våga" placerade sig på en tredje plats.

Våra representanter i Århus var Footboys från Pargas med låten "Fotboll" och Big Bang! från Ekenäs med låten "Här är vi". Pargaspojkarna gick vidare till superfinalen och placerade sig sedan på en fin fjärde plats. Big Bang! kom på en delad femte plats med Linn från Sverige, The Battery från Norge och Sandra Monique från Danmark.

Missade du sändningen?


Sändningen hittar man på adressen arenan.yle.fi

Var hittar jag den inhemska MGP-skivan?


Årets inhemska MGP-skiva med alla tävlingsbidragen släpptes fredag den 24.10 och finns i alla välsorterade skivaffärer. Om skivan trots allt inte finns i just din skivbutik kan du naturligvis be att affären beställer in skivan.
MGP arrangerades i samarbete med FSU (Finlands Svenska Ungdomsförbund).
Första sidan

Footboys tog hem segern i MGP 2008 här hemma i Finland!MGP 2008 nominerat för Venla!


MGP 2008 är Venla-nominerat i kategorin bästa underhållningsprogram. Det är en kategori som avgörs med publikröstning. Från och med den 20.12.2008 till och med den 16.1.2009 kan publiken alltså rösta på sin favorit bland 10 olika program. Trailers på de nominerade programmen visas på alla fem inhemska huvudkanaler under den här tiden. Då får man också närmare information om hur röstningen går till.

Venlagalan är ett tillfälle då de bästa tv-programmen som sänts på YLE1, YLE2, MTV3, Nelonen och FST5 under det gångna året utses. Venlagalan 2008 arrangeras av tv-kanalen Nelonen och sänds direkt i den kanalen fredagen den 16.1.2009 kl.19.25.

De andra ländernas MGP-hemsidor


Kolla in Danmarks MGP-hemsidor!Danmark är värdland för MGP Nordic i år, så här hittar ni också med info om MGP Nordic!

Kolla in Sveriges MGP, dvs. Lilla Melodifestivalens officiella hemsidor!

Kolla in Norges MGP-hemsidor!