Minns ni Futuredrome?

Publicerat under Rollspel, Maj 4, 2007
futuredrome

En sommar för fem år sedan tog sig några hundra människor ner i ett stenbrott i mellansverige. Av skrot och vilja byggde de upp en futuristisk stad. Där levde de i olika gäng och grupperingar, alla med sin egen särskillda prägel. Där fanns djurliknande människoanimaler, en skabbig räv och en kärlekfull koala. Där fanns färgsprakande Kreatörer, som målade om staden varje natt. Där fanns shamanistiska Sejdare, som skrämmde och lockade. Där fanns också många andra förbryllande figurer. De levde tillsammans i kontainrar, byggnadsställningar och stora böljande tält. De kallade platsen Drome City. Under flera dagar pågick ett rituellt festande. Bland konstinstallationer och kojor ägnade de sig åt ett party som ingen trodde kunde ta slut. Nätterna fylldes av rytmiska kroppar och trummor – oväntade möten. När solen slog in över den röda stenen den tredje dagen så släppte denna kollektiva uppenbarelse och deltagarna återvände saktmodigt till vardagen. Men i sitt inre bär de fortfarande spår av en annan värld.

Andra bloggar om , , och annat intressant. Plus en artikel från DN.

(265 visningar) • 4 kommentarer

Om Interacting Arts

Interacting Arts fokus är deltagande, rolltagande, spel och lek. Vi är en grupp interdiciplinära konstnärer, mediekritiker, ett aktivistnätverk, en konspiration, ett varumärke, en tankesmedja och en tidning som ges ut både på webben och i pappersformat. Läs mer på interactingarts.org. Du kan kontakta oss genom att skicka e-post till editor@interactingarts.org.

Bloggen uttrycker erfarenheter av att leva i konstruerade miljöer, passiviserande medielandskap och påtvingade roller. Här försöker vi lyfta fram vår praktik samt reflektioner och iakttagelser som inte ryms i webb- eller papperstidningen.

Deltagarkultur

Deltagarkultur är en bok skriven av medlemmar ur Interacting Arts och utgiven på Bokförlaget korpen.

Beställ från Bokus eller bokförlaget Korpen

Karnevalens tid

Interacting Arts har givit ut boken Karnevalens tid som handlar om hemliga nätverk och lekfulla aktioner. Boken är dessutom början på verklighetsspelet Maskspel.

Tidning om verklighetsspel

Senaste pappersutgåvan av Interacting Arts är 90 sidor i färg om verklighetsspel. Alla artiklar dessutom online på verklighetsspel.se!

vspel omslag

Sök på Interacting Arts Blogg

Kategorier

Bloggtoppen.se
Interacting Arts