vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
Divendres, 16 de Gener de 2009 última actualització: 00:11 h NI FETS, NI PARAULES NI RES DE RES
ICV ASSETJAMENT
Creu que Iniciativa pateix un 'assetjament polític i mediàtic'?
Sí, és obvi.
18 %
No, de cap manera.
82 %
240 vots
20Veure i/o afegir comentaris
Alberto: Els mateixos d'ICV van fotre molta ...
 13/11/2008
00:14 
Amb criteri
Gabancho, Sostres i Joel Joan: l’orgull de ser català
"Sí, hi ha gent que ha deixat de somniar truites –espanyoles- i fan de la seva vida un exercici diari de compromís"
Quim Torra
Sospito que tots tres voten partits polítics diferents –o no voten-; m’entusiasma que tots tres hagin excel•lit en les seves professions; constato que tots tres es guanyen la vida amb el seu talent; accepto que tots tres puguin tenir una idea diferent de Catalunya; m’il•lusiona pensar que tots tres votarien sí a la independència; i estic convençut que tots tres s’horroritzarien de veure el seu nom escrit un al costat de l’altre. Tant se me’n dóna. A mi m’agrada veure’ls junts perquè són alguns dels noms que m’han retornat l’orgull de ser català.

L’havia perdut, jo, l’orgull de ser català. El pujolisme, que tan beneficiós deu haver estat en altres coses, a mi em va deixar narcotitzat. Catalunya convertit en el país de les belles dorments, esperant eternament el bes del príncep espanyol del moment. I, és clar, no arriba mai el príncep blau muntat en el cavall blanc, sinó que en el món real té forma de gripau socialista o del PP, també tant se me’n dóna, vigilant que continuem restant adormits, ben quietets i tapadets amb la manta, perquè puguin passejar-se pel país tranquil•lament a passar-hi el ribot. Al menys, sempre podrem agrair-li al tripartit que ens hagi despertat.

Sí, hi ha gent que ha deixat de somniar truites –espanyoles– i fan de la seva vida un exercici diari de compromís. Davant de tant nacionalista de regional preferent, catalanistes al bany maria, tebis i assenyadíssims, masoquistes d’Espanya a la que es donen un cop i un altre, aquí hi ha gent que ha dit prou i, cada un a la seva manera, combat per unes idees i un país. Gent que ja s’ha oblidat de mirar al Sud i torna a mirar al Nord, on la gent és neta, noble, lliure i culta. I feliç.

I jo vinc i els ho agreixo. Perquè és clar, ara resulta que els Sostres, Joans i Gabanchos, i els centenars com ells, que s’hi juguen el coll cada dia i que han compromès el seu futur professional per defensar uns ideals, encara hi ha qui, des de les mateixes files que es diuen nacionalistes, rastrerament, rosegadors de sofà, s’escandalitzen. I així sentim a dir que en Sostres “es passa”, en Joel Joan “crida molt” o que la Gabancho, ja se sap, “diu el que diu perquè no hi té res a perdre”.

On hem arribat? I què si algun cop no l’encerten? M’importa un rave que s’equivoquin (que, per descomptat, passa poques vegades). Ells i gent com ells han obert el camí. Que no hi ha full de ruta? Perdonin! És imparable el moviment independentista que ho arrasarà tot, especialment als polítics que s’hi oposin. Han entrat mai al Facebook? Jo l’acabo de descobrir. El Facebook és nostre, dels catalans. Hi bullen milers d’iniciatives. Catalans desacomplexats, orgullosos de ser-ho, que parlen normal, que escriuen normal, que s’interessen per coses normals. Sobretot, doncs, per la llibertat del seu país. Que lluny està el món del Facebook dels partits polítics catalans! Que no s’adonen que aquí, a Catalunya, alguna cosa es mou, que molta gent s’està bellugant, que aviat ja no seran necessaris?

Un amic meu, que té una tendència irreprimible al pugilisme dialèctic, em va dir un cop que érem uns capats –políticament parlant-. Error. Érem uns estruços capats. Així segueixen la majoria dels polítics catalans, amb el cap enterrat. La resta, encara que no sé si ja podrem mai recuperar la integritat física, ens anem aixecant, traient-nos la sorra de la cara i mirant-nos als ulls i avancem, com podem, però endavant, sempre endavant. Ells, en canvi, es van quedant enrere.

Sostres, Joan, Gabancho. Tan diferents però que jo veig tan iguals: l’orgull de ser i de sentir-se català. Es tracta d’això precisament, de donar-li la volta, de fer escampar la boira de tants anys, de recuperar un orgull que és civisme, pàtria i compromís, de deixar de fer-nos perdonar ser catalans. Sí, ho som, som catalans. I ens agrada ser-ho. Cada u a la seva manera i com pugui. Tots, amb el mateix objectiu: Catalunya, només, sempre.
Imprimir Enviar notícia
25Veure i/o afegir comentaris
Ian:Perquè no deixem en pau en Sostres? Com a patr...
Comentaris (25 en total)
Ian
17/11/2008
Perquè no deixem en pau en Sostres? Com a patriota no hi ha res a dir: ho és, de cap a peus; no hem de permetre que les altres coses que pensa ens distreguin d'això, perquè ara no parlem de les altres coses, parlem d'això. Per la resta, ell pot pensar el que vulgui i dir-ho com vulgui. La democràcia és això ser capaç de dir: "no estic d'acord amb res del que vostè diu, però donaria la vida per defensar el seu dret a dir-ho". Doncs això, mentre només xerri que faci el que vulgui. El problema seria que gaire gent li fés cas. No hem de permetre és que el seu ideari ens distregui del que és bàsic: Catalunya, només, sempre.
Ian
17/11/2008
Perquè no deixem en pau en Sostres? Com a patriota no hi ha res a dir: ho és, de cap a peus; no hem de permetre que les altres coses que pensa ens distreguin d'això, perquè ara no parlem de les altres coses, parlem d'això. Per la resta, ell pot pensar el que vulgui i dir-ho com vulgui. La democràcia és això ser capaç de dir: "no estic d'acord amb res del que vostè diu, però donaria la vida per defensar el seu dret a dir-ho". Doncs això, mentre només xerri que faci el que vulgui. El problema seria que gaire gent li fés cas. No hem de permetre és que el seu ideari ens distregui del que és bàsic: Catalunya, només, sempre.
Jordi
14/11/2008
Bellissim final per a un article memorable: Catalunya, només, sempre!
TS
13/11/2008
Un comentari general: a mi, que visc fora de Catalunya, m'encantaria que aquests espais de comentaris als webs catalans servissin per fer país, per sentir-se orgullós de Catalunya, i no per tota aquesta xerrameca partidista que si CiU, que si ERC. Diem com Macià: Catalunya! I per si se'n sent vergonyés o acomplexat, que parli amb el 90% dels finesos, polonesos o japonesos per veure el gran i natural orgull que senten els naturals d'altres latituds per les seves pàtries. Res més. Fins un altre.
dina
13/11/2008
Ruperta, fleses, ets del tripartit? per cert, només els feixistes condemnen abans d'acabar el judici; els filesos, com el Sala era un delinquent, no reciclat clarament, i amic intim i ma dreta del teu Montilla, exemple clar de la corrupció socialista metropolitana, saps, nineta de la psoe-filesa?
Voltaire
13/11/2008
Jo sóc fill d'andalus i de mare catalana i viag nèixer a Galícia però només em sento CATALÀ.
Joan T.
13/11/2008
El suprem envía una altra sociata a la presó! Treballes o fileses ? http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/sis_mesos_de_pres_per_l_rsquo_excordinadora_de_finances_del_psoe_29443.php
Elsa
13/11/2008
Felicitats per l'article. Llegir textos així reconforta. Per què no som capaços d'adonar-nos que la posició maximalista i extraterrestre és la del PSC, incapaç de dir no a res del que proposa el PSOE, i en canvi, que la posició racional i moderada és la de la independència de Catalunya? El dia que siguem un Estat a la UE, en poc temps ens posarem al mateix nivell que Holanda. Per cert, sóc una gran entusiasta de la Gabancho i del Porca Misèria (per què no torna?)
Pere
13/11/2008
Sostres, el pitjor "amic" de CiU
el nom
13/11/2008
Herois catalans també: Alfons López Tena, Hector López Bofill i Víctor Alexandre. Parlen i escriuen clar i català. Inspiren l'orgull de ser català i desperten el desig de viure en l'estat propi
joan
13/11/2008
Cap de vosaltres no arriba ni a la sola de la sabata d'en Sostres. Atreviu-vos a pensar, fugiu del pensament unic de l'esquerra catalana! No per esquerra ni per catalana, sino pel pensament unic! Mare de Deu, tots clavats al 68, a l-ecologisme de fireta, al pseudodebat dretes/esquerres, al cotxe del Benac! Si mes no en Sostres te un pensament seu i desemmascara botiflers i venedors de catifes.
Emili
13/11/2008
Qè voleuque us digui. La Catalunya d'algú que insulta els pobres pel fet de ser-ho, que questiona que hi hagi vacances pels treballadors, qui creu que ser teballador equival a insuficiència mental o que elogia les fuetades amb què es cstiguen detrminats actes a Singapur ... què voleu que us digui. En un país normal al tal Sostres algú li faria una cara nova . Decididament, la meva Catalunya no és la seva . Seria dels primers a fugir si aquí en pasès una de grossa , per cert. Joel és un exhibicionista , Gabancho em sembla més lúcida. Altrament és en en els treballs de López Tena, López Bofill , que podem aprendre força .
Mercè
13/11/2008
Un article valent, però molt oportú. Ja n'hi ha prou d'acotar el cap, de pactar misèries...allò que els catalans hem de ser no és altra cosa que catalans. I prou, sempre i només.
Manel
13/11/2008
perdoni, senyor Torra, però no és que en Sostres es passi: és que és el pitjor exemple d'independentista i de valent que pot vostè posar. Els altres dos almenys fan feina seriosa. M'ha decebut vostè.
Xavier Grau
13/11/2008
Senyor Torra, si en Sostres és el seu heroi, vostè i jo (i molts) hem acabat. Només li faltaria això a aquest país per fer el ridícul final.
Berta
13/11/2008
"Catalunya, només, sempre". Bona frase.
Marc Gauthier
13/11/2008
Aquest article té molta 'grandesa d'esperit! A sumar i a no perdre el temps amb estupideses neuròtiques! Visca el talent vingui d'on vingui!
dina
13/11/2008
Als esquerranets per la menjadora i el benach-descanso nop els hi agrada el gran Sostres; per que serà? realment erc es un partit de gent sense humor, curtets de ganbals, amics dels psoe-gal-filesa, del ferran i dels sala, de la corrupció bcn-espekulacio total, son, en poques paraules, uns narco-dependents de la corrupció socialista o montillesca, i es normal que no els hi agradi el Sostres, autentic Zorro contra la Corrupció Montillista imperant; Treballes o Fileses, manel, xavier?
Rigoros
13/11/2008
Ja el gran Joan Sales deia al 36 que el gran mal de Catalunya és que els catalans és som més sectaris que no pas patriotes. Quants n'hi ha que prefereixen anar amb els enemics de la seva nació perquè creuen que són propers a la seva secta. Tot al contrari que els espanyols.
josep prats de lluç
13/11/2008
Jo pensava que els catalans érem uns cagats, estil sostres, però m'agradat molt això de capats, estil gabancho, és real però més finet.
Jaume C.
13/11/2008
Exacte! Jo no coincideixio en alguns d´ells però que tirin endavant! L´enemic no són ells sinó el PSOE i el PP. Quan ens unirem els catalans?
Antoni
13/11/2008
Quin gran article! Enhorabona. I de la frase final, fem-ne bandera: "Catalunya, només, sempre".
bac de roda
13/11/2008
i no nomes ells, també podríem parlar d'en santiago espot,en Carles bonaventura, en Gerard fernandez i tot un seguit de persones que sense ser "mediatiques" han fet de la seva vida la lluita per el somni cada cop mes real de la nostra llibertat, te tota la raó...primer Catalunya!!!!!
Ruperta
13/11/2008
Aixo de treballes o fileses deu anar pel Farreres i el Sala, oi. Per cert dina adigses o treballes?
Dani PiB
13/11/2008
Tots som necessaris, que ningú ni ninguna pretengui caure bé a tothom, qui us penseu que sou? Independència, el més aviat possible! //*//
Envia'ns un comentari
Opina sobre la notícia que acabes de llegir i en breu serà publicada.
Has de copiar, al camp de text, els 6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Tags
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
auditats per OJD interactiva i mesurats per: NIELSEN//NETRATING
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida