> In English

Dräkter i stål

På 1500-talet var rustningen de europeiska furstarna och adelns käraste rekvisita. Erik XIV:s rustning och ”Lochnerrustningen” är goda representanter från denna tid. Intendent Ulf Kalmö visar två unika rustningar och berättar historien kring dem. Torsdag 5/2 kl 17.30.

> LÄS MER OM VISNINGARNA

 

Riddare & prinsessor

Tycker du att riddare och prinsessor är bland det roligaste som finns? Och att inget går upp mot en maskerad i Blå Hallen? Då borde du besöka Livrustkammaren snart. Den 7/2 öppnar Riddarklubbens Värld, en utställning om allt roligt som händer i Riddarklubben.

> TILL UTSTÄLLNINGEN

 

Koll på kungarna?

Handen på hjärtat – har du koll på alla de svenska kungarna? Vem var Karl X Gustav, och hur många kvinnor har varit regenter? Läs mer om regenterna och deras liv i Livrustkammarens nya regentlängd.

> TILL REGENTLÄNGDEN

Barnvisning

Följ med på en visning för hela familjen. Vad är det som gömmer sig i slottets källare? Varje helg kl. 13.00.

> TILL BARNPROGRAMMET

 

Krigsbyte

Stora mängder konst- och kulturskatter beslagtogs då svenskarna drog fram genom Europa på 1600-talet. I Livrustkammaren visas nu en stor del av de krigsbyten som finns i svenska samlingar.

> TILL UTSTÄLLNINGEN

 

Audioguide

Upptäck museet på egen hand med guidning via hörlurar. I audioguiden presenteras museets alla höjdpunkter med en intressant historia.

> LÄS MER OM AUDIOGUIDEN

 

Lättläst om museet

Vill du veta mer om Sveriges kungar? Då ska du komma till Livrustkammaren. Här kan du se vilka som var Sveriges kungar i femhundra år och deras saker.

> LÄTTLÄSTA TEXTER OM MUSEET