Men Alexander (22) har ikke fortalt henne det.

kommentarer Tips en venn Tips venn Del Skriv ut artikkelen
STUDERER KLASSISK: Til daglig går Rybak på Barratt Due.  Foto: SCANPIX

STUDERER KLASSISK: Til daglig går Rybak på Barratt Due. Foto: SCANPIX

PÅ TEATERSCENEN: Dennis Storhøi som Tevye og Alexander Rybak på fiolin under musikalnummeret Om jeg var en rik mann  i  Spellemann på Taket, som gikk på Oslo Nye Teater.
Foto: SCANPIX .

PÅ TEATERSCENEN: Dennis Storhøi som Tevye og Alexander Rybak på fiolin under musikalnummeret "Om jeg var en rik mann" i "Spellemann på Taket", som gikk på Oslo Nye Teater. Foto: SCANPIX .

Hvem vinner delfinalen lørdag?

 Sichelle
 The Rebelettes
 Ovi
 Jane Helen
 Foxy
 Sunny
 Alexander Rybak
Se resultatet

Skien, Norge


Værmelding for Skien

I dag I morgen Tirsdag Onsdag
Halvskyet-2°Skyet-2°Skyet-4°Skyet-5°

(Dagbladet.no): Både Dagbladet, VG og bookmakerne gir ham favorittstempel i årets Melodi Grand Prix. Lørdag står omsider Alexander Rybak (22) på scenen i den siste ordinære delfinalen,som går av stabelen i Grenland.

Låta «Fairytales» skrev den talentfulle fiolinisten og sangeren i fjor sommer, da han var på en helt spesiell sommerferie. Og den handler om eks-kjæresten hans.

- På den vakre øya Giske utenfor Ålesund gikk jeg rundt og banket på døra til folk. Jeg tilbød meg å spille huskonsert mot at jeg fikk mat og overnatting. Det fungerte over all forventning, og jeg vandret rundt i den flotte naturen i nesten to uker, sier Rybak til Dagbladet.no.

Hadde opptil 20 publikummere hvert sted
Etter at lokalavisa Sunnmørsposten omtalte den vandrende artisten fra Nesodden, ble det ekstra stas for folk å få besøk av ham. Dermed inviterte de slekt og venner, og ofte kunne han ha opptil 20 publikummere i ei stue der han ikke bare gjorde opp for husly, men samtidig fikk prøvd ut nyskrevet musikk på publikum.

- Og det var mens jeg gikk rundt slik, at jeg kom på melodien til låta som jeg nå deltar i Grand Prix med. Teksten handler om en ekskjæreste som jeg var sammen med for fem-seks år siden. Budskapet er at man skal være glad for de gode minnene man har, sier 22-åringen åpenhjertig.

- Nå er jeg single. Jeg var kjempeforelska i fjor, men det var godt det ikke ble noe av det. Det hadde passet dårlig å ha kjæreste når jeg synger om savnet etter ei annen jente, ler Alexander Rybak.

Spiller sønnen til Aylar og Harket
Han har aldri fortalt ekskjæresten at låta som kan bli Norges bidrag i den europeiske Eurosong-finalen handler om henne.

- Nei, nei. Jeg vil ikke ha så mye styr om det, sier han.

Etter at han vant «Kjempesjansen» på NRK i 2006, har blant annet spilt i en musikal og studert på Barratt Due musikkinstitutt. Rybak blir også å se i den nye filmen «Yohan Barnevandreren», der han til alt overmål spiller sønnen til figurene som spilles av henholdsvis Aylar Lie og Morten Harket.

Nå håper han Melodi Grand Prix blir en døråpner til plateutgivelse.

Kommer fra Minsk, kan komme til Moskva
- Jeg har holdt på med så mye rart at det har vært vanskelig å finne et helhetlig konsept som kan passe til en albumutgivelse. Men med «Fairytales» føler jeg at jeg er inne på et spor, sier han.

Og å vinne den norske finalen i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag 9. februar? Det har han veldig, veldig lyst til.

- Jeg kommer jo egentlig fra Hvite-Russland og bodde i Minsk til jeg var fire år. Jeg snakker russisk og kjenner den kulturen godt. Derfor hadde det vært stort å delta i Eurosong i Moskva, sier Rybak.
Publisert torsdag 05.02.2009 kl. 10:30
kommentarer Tips en venn Tips venn Del Skriv ut artikkelen