INNEHÅLL
SVEBOB.SE

2009-03-02
Banrodel - Lyckat sportlovsläger i Hammarstrand

Under sportlovsveckan arrangerade Saltsjöbadens rodelklubb ett träningsläger med fokus på nybörjare och det blev riktigt lyckat. Sammanlagt följde 12 åkare och 4 ledare med till den Jämtländska banan.

Nu är det återigen dags för förbundets årsmöte. Platsen är Bosön och datumet som gäller är den 4:e april klockan 10.00. Kallelse och anmälan finner du här nedan. Anmälan skall vara förbundet tillhanda senast den 20:de mars.

Kallelse

Anmälan

2009-01-11
Bättre och bättre för Malin och Mikaela

Bobsäsongen har dragit igång för fullt och före jul kördes fem Europacuptävlingar med svenskt deltagande i fyra av dessa. Det är det nya teamet "Bobteam Sweden" med Malin Henriksson och Mikaela Wieslander som stått för de svenska insatserna. Teamet har tyvärr inte fått en kanonstart på säsongen men har arbetat sig uppåt i resultatlistorna och skapat en positiv trend.

Bob - Två nya piloter på G i Svensk Bob
Claes, Martin, Mikaela och Malin

I vinter ska Mikaela Wieslander och Malin Henriksson ta steget fram från bromsare till pilot. Båda tjejerna var förra säsongen med i Europacup och Världscup i bob som bromsare men ska alltså denna säsong lära sig att styra ner släden i iskanalen.

Patrik Nowik kom på en 28 plats i Europamästerskapen som gick i Italienska Olang. Patrik hade en totaltid på 3.51.14 fördelat på tre jämna åk.

Även denna gång var det Lina Quick som tog plats i boben tillsammans med Karin Olsson i 2008 års världsmästerskap som gick av stapeln i tyska Altenberg. Laget har tränat relativt mycket i just denna bana och laget hade förhoppningar om att nå en topp-12 placering men lyckades inte riktigt få till det i alla åken och slutade på en 16 plats.

Juniorvärldsmästerskapen i banrodel gick i år i amerikanska Lake Placid banan och tävlingarna bjöd på flera överraskningar. Det var österrikaren Wolfgang Kindl som vann herrarnas tävling precis före tyske Felix Loch.

I säsongens sista världscupstävling som gick i tyska Winterberg slutade Bobteam Karin på en tolfte plats och avancerade därmed från en 19 till en 17 plats i den totala världscupsrankingen.

Bobteam Karin fick äntligen lite flyt med sig i säsongens näst sista världscupstävling som gick i tyska Königssee där laget slutade på en 14 plats.

Bobteam Karin slutade på en 18 plats i den sjätte deltävlingen i världscupen som gick i den klassiska St. Moritz-banan.