Alexander-Rybak_750x500_Foto_Fredrik_Arff_NRK
ALEXANDER RYBAK albumdebuterer med Fairytale 2. juni 2009. (Foto: Fredrik Arff/NRK)

Alexander Rybak begeistrer med ny single

Musikksjefene i radionorge er nærmest enstemmig i skryt av Alexander Rybaks nye single, som ble sendt til radio dagen før semifinalen i Moskva.

15. Mai, 2009Jon Arnesen
Catmusikk

Alexander Rybak fylte 23 år onsdag 13. mai, dagen før semifinalen i Eurovision Song Contest 2009 Moscow. Plateselskapet EMI benyttet anledningen til å sende ut andre single fra debutalbumet til radio.

Albumet har fått tittelen Fairytale, og legges ut for salg 2. juni 2009. Faro Journalen har innhentet varierte første vurderinger fra radionorge, der musikksjefene er alt fra ekstatisk begeistret til positivt avventende til andre single fra Alexander Rybak, ”Funny Little World”.

Marius Sigolsen, musikksjef i JærRadioGruppen
– ”Funny Little World” er en herlig låt fra Alexander Rybak. Den kommer til å bli spilt svært mye på norsk radio gjennom hele sommeren. Jeg mener at Alexander viser oss at han er kommet for å bli med denne singlen. Jeg gleder meg stort til å lytte til hele albumet hans. Det er ikke mange artister som kan skilte med å være populær i nesten alle målgrupper, og vi i JRG ønsker Alexander lykke til med platesalg og ferden videre, for han er kapabel til å bli stor også utenfor det norske markedet.

Wolfgang Wee, fungerende musikksjef i NRK P3
– Tross en noe selvgod tekst og klare referanser til Jason Mraz, synes jeg låta har en veldig god og søt melodi med et fint sommerlig driv. ”Funny Little World” kommer garantert til å nå høyt på radio- og singlelisten. P3-listene derimot er for tiden stappfulle av utrolig mye spennende og god musikk, så vi kommer ikke til å hive oss på den nye Rybak-singlen med det første.

Atle Bredal, musikkprodusent i NRK P1
– Rybaks nye single ”Funny Little World” er noe mindre umiddelbar enn ”Fairytale”, men har potensial. Det er en smyger som kommer til å vokse. I NRK P1 støtter vi nye norske artister, og er glade hver gang det dukker opp talenter med egenart. ”Funny Little World” er B-listet på NRK P1 fra 25. mai.

Reidar Buskenes, musikkprodusent i P4
– Det første som slår meg med ”Funny Little World” er at den er såpass annerledes enn fyrverkeriet ”Fairytale”. Det blir en litt sånn stille etter stormen- eller på tide å slappe av-følelse. Spesielt starten minner om både Espen Lind “Scared of Heights” og Jason Mraz “I’m Yours”, og det er et kompliment. P4 spiller fremdeles ”Fairytale” på høy rotasjon. Vi har ikke tatt noen avgjørelse på om ”Funny Little World” skal inn på lista vår, men det er meget mulig at den skal det.

Trond A. Frost, musikksjef i Radio Metro, Oslo
– ”Funny Little World” fra Rybak er en låt vi har stor tro på, vi tok låta denne uka, og fader nå ned på ”Fairytale”. ”Funny Little World” har helt klart potensial til å bli en sommer hit, og vil få høy rotasjon hos oss i tiden som kommer. For Metros del passer låta meget fint inn i formatet som er voksent uten stress.

Egil Houeland, musikksjef i Radio 102, Haugesund og Karmøy
– Som man ser av Topp 40-lista vår, er “Fairytale” på topp når det store skal skje. Hvor lenge den holder seg i toppen vil nok avhengig av hva som skjer i Moskva.

ALEXANDER RYBAK
space
Ny single: ”Funny Little World”
sendt til radio og lansert for nedlasting 13.05.2009
space
”Fairytale”
Radiolista Hit 40: 11 uker, 8x 1. plass, denne uke: 2. plass
Singlelista Topp 20: 14 uker, 8x 1. plass, denne uke: 3. plassspace
space
Album: Fairytale (slippes 2.06.2009)
Låtliste:
“Roll With The Wind”
“Fairytale”
“Dolphin”
“Kiss And Tell”
“Funny Little World”
“If You Were Gone”
“Abandonded”
“13 Horses”
“Songs From A Secret Garden”
space
Distributør: EMI
Management: Bpop Mentometer
space
På nett: www.alexanderrybak.com

Legg til kommentar