EO stopt productie

jezus op water
 

De Evangelische Omroep (EO) stopt met de productie van het programma 'Loopt een man over het water...'. Belangrijkste reden is dat halverwege het proces is gebleken dat de intentie van het programma en de uitvoering ervan niet meer op elkaar aansluiten.

Directeur Arjan Lock: "Wij blijven een omroep met het verlangen om met mensen die God niet kennen het gesprek aan te gaan. Soms zoeken we hierin grenzen op en kiezen we voor een spannende vorm. In de afgelopen week ontstond er veel commotie over dit programma in de media. Nadat we nogmaals kritisch naar het format hebben gekeken, zijn we tot het besluit gekomen te stoppen met de productie."

In het proefprogramma 'Loopt een man over het water…' wilde de EO een bekende niet-christelijke cabaretier vragen om aan de hand van het Marcus-evangelie een korte voorstelling te maken over Jezus. Doel van het programma was om daar het gesprek over te voeren. De productie zat nog in een opstartfase, maar na hernieuwde afweging heeft de EO het besluit genomen het programma terug te trekken. Directeur Arjan Lock licht toe: "De bedoeling met het programma was helder; we willen mensen vertellen over Jezus. Maar we zien in dat we met dit risicovolle format en de ontstane beeldvorming die doelstelling onvoldoende bereiken."

Presentator Arie Boomsma heeft er grote moeite mee dat het programma niet doorgaat: "Dit format was een unieke mogelijkheid om vooroordelen weg te nemen en open en eerlijk het gesprek over Jezus aan te gaan. Dat we die kans nu niet krijgen vind ik heel jammer."

(Als u wilt reageren, kunt u rechts op de link 'Reageer' klikken.)