Kultúra.hu

Nagy kontrasztú változat Alapértelmezett színséma

ELŐKÉSZÜLETBEN

Kritika: Becstelen Brigantyk
Interjú: Kovács Patrícia

Friss hírek:
« | »
Magyarország születésnapja alkalmából a Cella Septichora Látogató Központ is szélesebbre tárja kapuit, és kedvezményekkel várja az érdeklődőket.
2009. augusztus 20.
Kiss Jenő szobrászművész alkotását a sokak által kedvelt és tisztelt zenész születésének századik évfordulóján a Maros-parti város központjában állították fel, egykori "munkahelye", a Korona Szálló mellett.
2009. augusztus 20.
Új helyen, a kaposvári Vaszary Képtár Pincegalériájában látható szerdától a kaposvári művészházaspár, Honty Márta és Bors István alkotásait bemutató állandó kiállítás.
2009. augusztus 20.
Ünnepi ülést tartott augusztus 20. alkalmából a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés szerdán a debreceni Déri Múzeumban, ahol ettől a naptól ismét együtt látható Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájának három alkotása.
2009. augusztus 20.
Mint minden műemlék templom renoválásánál, az erdélyi Sepsiszentkirályon is régészeti ásatások előzték meg az erdő előtti dombon trónoló unitárius templom és harangtorony javítását. Az épületben egy szakintézmény által összeállított tervezet szerint folyik a munka, amit Bordi Zsigmond Loránd, a Székely Nemzeti Múzeum régésze vezet - írta az erdély.ma.
2009. augusztus 19.
Induló számuk sikerén felbuzdulva folytatja útját a Természetfotó Magazin online kiadása.
2009. augusztus 19.
Negyvenedik alkalommal rendezik meg Debrecenben augusztus 20-án a virágkarnevált, s az évforduló kapcsán a város "kitesz magáért".
2009. augusztus 19.
Erdélytől Harlemig címmel több mint száz, különböző technikával készült fotót mutatnak be Czika László fotóriporter szerdán nyíló kiállításán, Körmenden, a Batthyány kastély kiállítótermében.
2009. augusztus 19.
A hajdúvárossá válásának 400. évfordulóját ünneplő Hajdúböszörmény ad otthont a XIV. Országos Főépítészi Konferenciának, amelyen kiemelt szakmai téma lesz az örökségvédelem.
2009. augusztus 19.
Szolnok megyei fiatalok fotóiból nyílt kiállítás kedden a szolnoki megyeházán; a tárlatot egy pályázat anyagából válogatták, amelyet a 10 és 25 év közötti, fényképezni szerető megyei fiataloknak hirdetett meg a megyei és a szolnoki önkormányzat.
2009. augusztus 19.
Harmadszor lép a közönség elé a MAAK design csoport. A FISE Galériában ezúttal a csoport három alkotójának közös munkáit tekinthetik meg a látogatók: Zaboeva Anna extravagáns cipőkollekcióit és kiegészítőit, Boltresz Attila divatfotóit és Hajas Ági kísérleti cipőbútorait.
2009. augusztus 18.
Babos Zsili Bertalan sokrétű alkotó: otthon van a festészetben, grafikában, művészkönyvet készít, kiadványt illusztrál, és romkocsma-arculatot tervez. Az elmúlt év festményterméséből válogat az augusztus 23-i, a margitszigeti Holdudvar Galériában megtekinthető kiállítás.
2009. augusztus 18.
Az Interpol honlapján mostantól feltüntetik a világon ellopott műkincsek listáját, hogy ezzel is segítsék a művészi alkotások illegális kereskedelme ellen folyó küzdelmet.
2009. augusztus 18.
A szlovák nemzeti felkelés 1944 címmel kiállítás nyílik kedden a budapesti Szlovák Intézetben a fasiszták elleni fegyveres harc megkezdésének 65. évfordulója alkalmából.
2009. augusztus 18.
Megnyílt az első magyar légvédelmi fegyvernemi múzeum Zsámbékon, az egykori, Budapestet körülvevő légvédelmi körgyűrű egyik hajdani bázisán; az új intézményt Holló József altábornagy adta át rendeltetésének.
2009. augusztus 18.
A Messiások kiállítás a nagy érdeklődés miatt a karneváli héten meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat.
2009. augusztus 18.
Az első budapesti francia művészeti főiskola nyílt napot tart jövő kedden. Augusztus 18-án az érdeklődők mindent megtudhatnak a VISART Művészeti Akadémiáról.
2009. augusztus 18.
Korabeli képeslapok, fényképek és tervrajzok láthatók egyebek mellett a 125 éves a Budapest-Keleti pályaudvar című, hétfőn megnyílt kiállításon a Keleti pályaudvar Lotz-termében; a tárlat megnyitását megelőzően emléktáblát avattak az épület falán.
2009. augusztus 18.
Jelképesen huszonöt produkcióval, koncertekkel, kiállítással ünnepli huszonöt éves fennállását a szekszárdi Művészetek Háza, amely az évfordulón az Agora program keretében meg is újul.
2009. augusztus 17.
Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal próbálják a gyermekek és a kisgyermekes családok által is kedvelt hellyé tenni a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot, amely gazdag nyári és őszi programkínálattal várja az érdeklődőket.
2009. augusztus 17.
Korábbi cikkeink