Award-winning anti spam filter

Nyhed Års Md  Index
Intranet nyt
Send Postkort
Kontakt
Formålet med DW
Angst indledning
Depression indledning
Myter/Dep.Angst
Ocd info
Psykiatri
Psykiske bosteder

Psykolog/Psykiater?

Psykolog/Hjælp
Stress emner
Pille Medicin Info

Øvrige emner

Artikelnyt - Ny
Værd at vide 1.
Værd at vide 2.
Formularer - Psykiske
Formularer - Sociale
Formularer - Øvrige
Små råd
Ugehoroskop
Værktøjer PC artikler
Min sag afsluttet
Ressourceprofil info
Års kalendere
DebWeb Bannere
Link-hits tilmelding
Link-Kun i tekst 
Link til Blog+underskrift indsamlinger

Her er mange

informative sider

Lidt om stress.

Relaterede emner der  rør på sig ude i

 samfundet og i det politiske liv.

Brugerhistorier,

noveller samt

meget mere...

Her gales der og råbes op om uretfærdighedder over for borgerne


 


    Og bedst i 1024x768

DebWeb Hosted By:

One.Com

Jule nytårs sider Pc-Julesjov.dk WebPersPlace m.m. finder du på PCSjov.dk

Opfordring: Scan din comp. og få seneste opdateringer fra:Microsoft

  Hold dine Microsoft programmer opdateret. Check jævnligt her om der er nye opdateringer:

Klik her og giv din vurdering af denne side.


Bookmark and Share

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Søg på DepWeb siderne:


powered by FreeFind

  tilbageknap

Læst og hørt på Tv-radiostationer & på nettet m.v. 

DepWeb Nyheder:

Januar  - Februar

Marts - April

Maj - Juni

Juli - August

September - Oktober

November - December

OBS!  Du kan ændre sideteksternes størrelse: 1. Hold Ctrl-knappen nede og scrolle med 

musens scroll-knap: 2. Ændre str. fra værktøjslinien *Vis* og ned på skriftstr. vælg ønskede str.

OBS! Nyhederne her på depweb vil kun være her i en begrænset tidsperiode på ca. et år.  Md. nyt vil løbende blive udskiftet.
 
21. september 2009 /nr. 31 Ældreplejen blev deres skæbne
Slidt op i utide og med en depression i bagagen. Ni kvinder fortæller i ny bog om, hvordan arbejdet i ældreplejen fik dem ned med nakken. De er blevet svigtet af ledere og politikere og er dem, der har betalt de senere års skattelettelsser, siger en af bogens to forfattere, Anne-Grete Jelstrup.

Kommentar: Flot gået at de tager bladet fra munden og beretter om deres oplevelser under de umenneskelige nedskæringer regeringen har foretaget inden for ældre omsorgen.
En spare politik som kommunerne er bleven pålagt i gennem årene, og som de ansvarelige opfylder. De ansvarelige i kommunerne bør stritte mere imod når en så dårlig aftale indgåes ml. staten = finansministeren og kommunernes landsforening. Per Chr

Læs dele af artiklen her

»Man hiver jo håret af i store totter«

Ni kvinder fortæller i ny bog om, hvordan arbejdet i ældreplejen sled dem op og sendte dem i gulvet med depression eller andre psykiske lidelser. De er nedskæringspolitikkens åbne sår og dem, der har betalt de senere års skattelettelser, mener en af bogens to forfattere, Anne-Grete Jelstrup. Hun er rystet over arbejdsmiljøet i sektoren.

Citat: INTERVIEW Ni kvinder – ni skæbner. Svigtet af politikere og ledere i deres kamp for at bevare værdigheden og kvaliteten i ældreplejen på trods af nedskæringer, omstruktureringer og tiltagende minuttyranni. De fleste udbrændte, kasserede og førtidspensionerede i en forholdsvis ung alder. Resten klyngende sig til et håb om at kunne komme tilstrækkelig ovenpå til at klare et deltids- eller fleksjob.

De fortæller deres triste historie i bogen ’Svigt – om sosu’ernes psykiske arbejdsmiljø i ældreplejen’, som udkommer i morgen. Og den ene af bogens to forfattere, Anne-Grete Jelstup, håber, at deres stemmer får andre end folk fra faget i tale.

»Her præsenteres dem, der har betalt de skattelettelser, der er kastet ud over dele af befolkningen i de senere år. De er nedskæringspolitikkens åbne sår og vil for altid forblive et arvæv, selv om man finder ud af at lukke hullerne. Og kvindernes beskrivelser af forholdene i ældreplejen bør i høj grad interessere alle os, der lige straks er så gamle, at vi ikke længere kan klare os selv. For hvad er det egentlig for en pleje, vi vil få?« spørger forfatteren. Citat slut

Og længere nede i artiklen:
 

Citat.
Skrid, hvis lugten generer dig
Lisa, 51 år og førtidspensionist på tredje år, er en af kvinderne i bogen. Som 24-årig tog hun arbejde som sygehjælper på et plejehjem, mens hun ventede på at komme på sygeplejeskolen. Men hun blev så glad for arbejdet, at hun blev hængende. Hun nød nærheden og intimiteten med beboerne. Selv om hverdagen var travl, var der alligevel tid til at pusle om dem, høre deres historier og snakke sammen.
Hver beboer fik den omsorg og respekt, som han eller hun havde behov for, fortæller hun.

Én gang om ugen, om fredagen, var der decideret fest. Så blev der dækket pænt bord, beboerne gjorde ekstra ud af sig selv, og når middagen var overstået, fandt én af beboerne som regel en portvin frem til at ledsage kaffen. Og så blev der sunget gamle arbejdersange og naverviser. Lisa nød det og oplevede det som indføring i et stykke Danmarkshistorie.

Siden klingede festen lige så langsomt af. Det startede i det små med, at sygehjælperne blev pålagt at skrive i journalen – tidligere sygeplejerskernes opgave. Og hvis en aftenvagt var sygemeldt, var det slut med vikardækning for første sygedag.

Samtidig slog princippet ’længst muligt i eget hjem’ igennem i ældreplejen. Det betød, at de selvhjulpne ældre, der tidligere var kommet på plejehjem, nu sad i deres egen bolig og blev besøgt af hjemmeplejen. Plejehjemmene modtog til gengæld flere tunge patienter – såkaldt dørsøgende, der vil stikke af, dybt demente og psykiatriske patienter. Citat slut

Og flere sørgelige historier beskrives i artiklen. Læs den på kildesiden Ugebrevet A4. dk

 

16.09.2009 Åbenhed og dialog
Hver anden familie i Danmark kommer på et tidspunkt i kontakt med det psykiatriske system. Men depressioner og psykisk sygdom er stadig et tabubelagt område, der ofte efterlader alle berørte i en afmagtssituation med en følelse af isolation.

Gennem sine personlige erfaringer og via sit politiske arbejde har Poul Nyrup Rasmussen erfaret, at der mangler frirum, hvor mennesker kan mødes. Psykiatritopmøde 2009 sætter psykisk sårbare og pårørende i centrum og bliver startskuddet til større åbenhed og dialog om psykisk sygdom.

Citater fra hjemmesiden: Kildested: http://www.detsocialenetvaerk.dk/
Foreningen Det sociale Netværk er et privat initiativ, som står bag Psykiatritopmøde 2009. Foreningen har ét overordnet mål: at sætte nyt fokus på psykisk sårbare og pårørende.

Alle debatterne og synspunkter i arbejdsgrupperne vil blive sammenfattet og gengivet på den nye hjemmeside der starter 1. okt. 2009 psykisksårbar.dk, som bliver lanceret under topmødet. Debatten vil fortsætte på hjemmesiden, så alle, der ønsker det, kan komme til orde!

Kommentar:
Se det kalder jeg for samarbejde på tværs, og det er godt gået med at få samlet disse samarbejdsparter der er med til dette. Stor ros til alle. Per Chr. - Klik ind og læs mere www.detsocialenetvaerk.dk/dsn/subpage6.aspx

 

11.09.2009 Revalidering virker bedst
Revalidering er et langt mere effektivt redskab til at hjælpe folk i arbejde end aktivering. Det viser en ny undersøgelse fra af LO. – Det her er en meget vigtig undersøgelse, der én gang for alle bør slå en tyk pæl igennem regeringens helt uacceptable nedprioritering af revalidering. Revalidering, der er skræddersyet til den enkelte, er naturligvis langt mere effektiv end en overfladisk aktivering, siger Lizette Risgaard.

Det viser en ny undersøgelse, foretaget af LO. Undersøgelsen viser, at hele 43 pct. af de personer, der har gennemført en revalidering, er i job ét år efter endt revalidering. Det samme gør sig kun gældende for 18 pct. af de personer, der har gennemført et aktiveringsforløb.

De nye tal stammer fra den endnu ikke offentliggjorte LO-rapport ”Zoom på Arbejdsmarkedet”.

– Det her er en meget vigtig undersøgelse, der én gang for alle bør slå en tyk pæl igennem regeringens helt uacceptable nedprioritering af revalidering. Revalidering, der er skræddersyet til den enkelte, er naturligvis langt mere effektiv end en overfladisk aktivering, siger LO’s næstformand Lizette Risgaard.

Læs hele artiklen

Læs også
11.09.2009 Skræddersyet uddannelse slår aktivering

Tager du som ledig en uddannelse via revalidering fordobles din jobchance
Revalidering - skræddersyet uddannelse af ledige - er bedre end aktivering.

Det viser en frisk undersøgelse fra LO, som dokumenterer effekten af revalidering i forhold til almindelig aktivering, skriver Politiken fredag.

Undersøgelsen slår fast, at uddannelse via et revalideringsforløb fordobler chancen for at komme i arbejde i forhold til almindeligt, kort aktiveringsforløb.

Efter et år er 43 procent i job igen efter endt revalidering mod kun 18 procent af dem, der var i et aktiveringsforløb.

"Der er én gang for alle slået en tyk pæl igennem regeringens helt uacceptable nedprioritering af revalidering. Revalidering, der er skræddersyet til den enkelte, er naturligvis langt mere effektivt end en overfladisk aktivering, siger næstformand i LO Lizette Risgaard til Politiken.

Kilde Avisen.dk
Seneste nyt fra DepNet Nyt, 10. september 2009

Det er nu muligt at melde sig til DepNet Træf i Vejle tirsdag den 6. oktober kl. 17-20 i DGI-Huset.

Kom og hør 3 af eksperterne fra DepNet panelet holde oplæg - fx: Tidlig opsporing og behandling af depression i almen praksis. Se hele programmet her, og husk at tilmelde dig på info@depnet.dk.

DepNet Træffet i København tirsdag den 29. september, vi glæder os til at se jer. Har du endnu ikke nået at melde dig til, kan du stadig nå det - læs mere her.

Ekspertchat Stil spørgsmål til vores DepNet bruger, Anny Thorsager, som er gæst i chatten onsdag den 16. september mellem kl. 20-22.

Brevkasssen

Sygedagpenge og ansøgning om fleksjob - besvaret af Susanne Qvistgaard, socialrådgiver.

Indlæggelse og behandling - besvaret af Bodil Andersen, praktiserende speciallæge i psykiatri.

Skal jeg have behandling eller bare give mig selv - besvaret af Irene Oestrich, psykolog, ph.d.

Stil eventuelt selv spørgsmål til et af panelmedlemmerne - klik her. Man vælger selv, om man ønsker sit svar offentliggjort.

Nyt om depression

Depression bliver en epidemi
Ifølge WHO vil depression være den største sundhedsmæssige udfordring om 20 år - mere udbredt end hiv og kræft.

SIND: Forskning åbner frygteligt dilemma
SIND udtrykker bekymring om den viden, som forskningen i psykiske lidelser tilvejebringer i forhold til det dilemma, som kommende forældre kan blive stillet i.

Kilde Nyhedsbrevet fra Depnet.dk

 

06.09.2009 Arbejdsevne kan komme igen
Folk kan genvinde funktionsevnen og dermed muligheden for at arbejde.

Det viser en undersøgelse, som Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) har lavet for Arbejdsmarkedskommissionen, skriver Politiken
Citat
Næsten halvdelen af en gruppe på 394 danskere, der i 1995 fik konstateret en nedsat funktionsevne, har det bedre eller er helt oppe i omdrejninger i 2008, viser undersøgelsen. Resten kæmper fortsat med nedsat funktionsevne eller har fået det værre. Citat slut

Citat
I Dansk Socialrådgiverforening tvivler formand Bettina Post på, at undersøgelsen giver et retvisende billede af mulighederne for folk med nedsat funktionsevne for at komme tilbage. Citat slut

Kilde EPN.dk

 

05.09.2009 71.000 ledige får ikke en krone
Arbejdsløsheden tordner i vejret, og de samme gør antallet af arbejdsløse, der hverken kan få dagpenge eller kontanthjælp.

Citat
På et år et antallet af ledige, der hverken får dagpenge eller kontanthjælp næsten fordoblet. I alt 71.000 personer skal få tilværelsen til at hænge sammen uden, at der kommer penge ind på kontoen hver måned .

De kan ikke få den hjælp, som mange danskere tager for givet, viser en analyse fra LO, som har regnet på de nye ledighedstal fra Danmarks statistik, skriver avisen.dk.

”Tallene er alarmerende”, siger Allan Lyngsø Madsen, som er økonomisk konsulent hos LO. Citat slut


Citat
Et liv med store afsavn
De mange arbejdsløse uden indtægt fra det offentlige kommer bag på Finn Kenneth Hansen, der er socialforsker ved Center for Alternativ Samfundsanalyse.

Mange kan ikke få hjælp, fordi deres ægtefælle tjener for meget:

”Kravene til at få offentlig hjælp er blevet strammet kraftigt op. En famile behøver ikke tjene ret meget, før et arbejdsløst familiemedlem ikke kan få hjælp, og det er langt fra alle der ved, at kontanthjælpen afhænger af hele familiens indtægt,” siger han. Citat slut

Kilde EPN.dk

 

03.09.2009 Depression bliver en epidemi
Citat: I 2030 vil flere mennesker være ramt af den psykiske lidelse end af nogen anden sygdom, forudser WHO.

Antallet af mennesker ramt af depression er i hastig vækst. Så hastig, at sygdommen om 20 år er den største sundhedsmæssige udfordring for samfundet.

Sådan lyder advarslen fra verdenssundhedsorganisationen WHO i forbindelse med den første Global Mental Health Summit i Athen. Citat slut

Der skrives også: Citat:

Mangel på ressourcer
WHO forudser, at især udviklingslandene får svært ved at behandle det stigende antal tilfælde af depression, da der ikke er tilstrækkeligt med ressourcer til at tage sig af psykisk sygdom.

Hos Landsforeningen Sind kommer WHO’s forudsigelse ikke bag på næstformand Knud Kristensen.

”Depression er allerede en meget udbredt sygdom herhjemme. Men en del af stigningen kan skyldes, at folk er blevet mere opmærksomme på den. Vi har haft flere oplysningskampagner, og mange kendte har stået frem og fortalt om sygdommen,” siger Knud Kristensen og råder til, at man søger hjælp, hvis man tror, at man er ramt af depression.

”Jo før man får behandling, jo større er chancen for, at man kommer sig,” siger han.


Læs også: Farvel til nytteløse bekymringer


Kildested FPN.DK Dit Liv

Kommentar: Ikke gode udsigter og man må da håbe at man inden for psykiatrien kan tackle og hjælpe de berørte i fremtiden. Og gerne bedre. " En person der lider af depression, skal have hjælp og godt med støtte. Det er derfor vigtigt, at mennesker med en depression får den nødvendige hjælp via egen læge, spc.læge eller psykolog. " Læs her om symptomer på en depression. Per Chr

 

OBS! Nyheder her på depweb vil kun være her i en begrænset tidsperiode på ca. et år. 

De vil da blive slettet her fra stedet/siderne.

tilbageknap

      25. september 2009 21:57  

Kontakt  Per Christensen 1998-2008/09 P.C.  Til startsiden / Forsiden af depweb.dk