Index.hr

2:23 • 29.9.2009 • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Sport
četvrtak, 8.12.2005 10:36

Hrvatski sportaši stalni članovi gay klubova i europskih gay udruga

Hrvatski sportaši stalni članovi gay klubova i europskih gay udruga

ČAK 20-AK hrvatskih veslača, kako amaterskih, tako i profesionalnih, u petom mjesecu ove godine učlanilo se u gay svjetsko udruženje veslača. Tu informaciju možete pronaći na službenim stranicama udruženja, na kojima između ostalog, stoji kako će članstvo ostalim hrvatskim sportašima konačno dati vjetar u leđa i potaknuti ih da slijede primjer "oslobođenih" veslača.

"Iako je Hrvatska mala zemlja, s populacijom od tek 4.5 milijuna stanovnika, veslanje je vrlo popularan sport. Veslački klubovi stalno niču, kao u gradovima, tako i u manjim naseljima. Hrvatski veslači višestruki su osvajači olimpijskih medalja, od kojih zadnja, srebrna otpada na Nikšu i Sinišu Skelina. Nadamo se da će hrvatsko članstvo širom otvoriti vrata i ostalim veslačima da konačno izađu iz tišine i uđu u svjetska udruženja." - navodi se na siteu. 

GLRF, odnosno Gay and Lesbian Rowing Federation svjetska je udruga osnovana ranih devedesetih nakon čega se njen utjecaj počeo iz Amerike širiti prema Europi. Na službenim stranicama istaknut je i link na web Hrvatskog veslačkog saveza. Detaljnije informacije o udruzi, na čijim stranicama je jasno istaknuta i hrvatska zastava, možete potražiti ovdje.

Kako Index doznaje od osobe bliske gay krugovima, neki od veslača koji su punopravni članovi svjetske gay udruge imaju žene i djecu. No, slično kao i veslači, i mnogi drugi hrvatski sportaši učlanjeni su u razne gay udruge, koje su u Europi nešto sasvim normalno.

Naš izvor tvrdi da se mahom radi o odbojkašima i nogometašima.

"Osobno imam nekoliko gay prijatelja koji su iteko poznati hrvatski sportaši." - tvrdi naš izvor, koji je također sportaš.

Bloger.hr
12345
Print
Komentari
Logirajte se
 
 • pederi svuda oko nas. neka ih:-)
  never.mind • 10.12.2005 23:26:15
 • a evo vam i iz slobodne dalmacije: VESELO VESLO DVADESETAK NAŠIH SPORTAŠAOTKRILO SVOJE SEKSUALNE SKLONOSTIHrvatski veslači u svjetskoj gay udruziOSAMNAESTI Prema informaciji Svjetske federacije veslača homoseksualaca, Hrvatska je postala 18. država koja se priključila toj udruzi, a na internet stranici se navode i informacije o našoj zemlji, a istaknut je i link na adresu Hrvatskog veslačkog savezaSPLIT - Dvadesetak hrvatskih sportaša, amatera i profesionalaca, učlanilo se u svibnju u Svjetsku federaciju veslača homoseksualaca, objavio je internetski portal Index.Slijedom vijesti posjetili smo službenu web stranicu spomenutog udruženja www.glrf.info (gay and lesbian rowing federation), na kojoj je među 18 zastava postavljena i hrvatska, s informacijama o našoj zemlji, a istaknut je i link na adresu Hrvatskog veslačkog saveza.Širom otvorena vrataU hrvatskom dijelu sajta veslačke gay federacije stoji da je riječ o drugoj jadranskoj državi (nakon Italije), čiji sportaši su se uključili u to međunarodno udruženje. Ističe se da je riječ o maloj državi s 4,5 milijuna stanovnika, ali je veslanje vrlo popularan sport, te se stalno osnivaju novi veslački klubovi.Napominje se da su Hrvati osvajali brojna veslačka olimpijska odličja, a posebno se ističu srebrne medalje braće Siniše i Nikše Skelina na Olimpijadi u Ateni. Federacija se nada da će hrvatsko članstvo širom otvoriti vrata i ostalim veslačima da se pridruže međunarodnom udruženju.Skelin: Pojma nemam- Nemam pojma o tome, prvi put takvo što čujem. Ne znam uopće da postoji takva federacija, niti sam od ijednog našeg veslača čuo da bi se neki naši kolege pridružili toj udruzi. Ja i ne poznajem hrvatske veslače koji bi mogli pripadati tom krugu — kazao nam je zatečeni Siniša Skelin.Gay and lesbian rowing federation, kako se navodi na njihovu internetskom siteu, svjetska je udruga osnovana početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, šireći svoj utjecaj iz Amerike u Europu.Na hrvatskom di...
  never.mind • 10.12.2005 23:24:00
 • vijest iz jutarnjeg: DVADESETAK SPORTAšA KOJI SU SE UČLANILI U FEDERACIJU GAY VESLAČA PRIPADAJU MLADOSTI, IKTUSU I VESLAČKOM KLUBU FILOZOFSKOG FAKULTETADVADESETAK SPORTAšA KOJI SU SE UČLANILI U FEDERACIJU GAY VESLAČA PRIP Hrvatski gay veslači iz Zagreba i OsijekaDvadesetak sportaša koji su se učlanili u federaciju gay veslača pripadaju Mladosti, Iktusu i Veslačkom klubu Filozofskog fakultetaHrvatski gay veslači iz Zagreba i OsijekaImena dvojice poznatih veslača pojavila su se već ranije u gay imeniku s 800 imena. Nijedan od njih nije osporavao činjenicu što su se pojavili na popisu, a njihova imena su se često spominjala i u kuloarima.Merita Arslani, Vinko KneževićDvadesetak hrvatskih sportaša koji su se nedavno učlanili u Svjetsku federaciju veslača homoseksualaca su iz zagrebačkog veslačkog kluba Mladost i Veslačkog kluba Filozofskog fakulteta, te osječkog veslačkog kluba Iktus.Vijest da su se u federaciju učlanili hrvatski sportaši je u četvrtak objavio portal Indeks.hr, a na stranicama federacije vidljivo je istaknuta hrvatska zastava. Klikom na nju dolazi se do vijesti o hrvatskom veslanju i uputama kako uspostaviti kontakt s veslačima homoseksualcima iz Hrvatske.Ovo nije prvi put da se imena naših veslača spominju u kontekstu homoseksualaca, s obzirom na to da su se imena dvojice poznatih hrvatskih veslača pojavila na popisu gay imenika s 800 imena koji je u veljači ove godine izašao u javnost. Tada ni jedan od njih nije osporavao činjenicu što su se pojavili na popisu, a njihova su se imena ionako često spominjala u kuloarima. Tajnik Hrvatskog veslačkog saveza Zdravko Gajšek prokomentirao je informacije o veslačima homoseksualcima.– Prije svega pitanje je tko se smatra hrvatskim veslačem. To je preširok pojam i ne moraju nužno svi biti članovi HVS-a. Kajak, kanu, rafting, studentsko veslanje, veterani, rekreativci, puno toga nije pod našom ingerencijom, a smatra se veslanjem. Što se tiče veslača homoseksualne orijentacije, ...
  never.mind • 10.12.2005 23:21:25
 • Citat [never.mind] eto, pa neka sada kažu da ih nema:-). ja inače imam frenda koji je BISEX, ima curu i isto se bavi sprtom (I TO JEDNIM BORILČKIM), ali voli tu i tamo se malo poigrat s tipovima. meni ne smeta. ono dobar mi je frend i to je najvažnije, a sada s kim će se jebat to me ne briga. A, čuj, ako se bavi boksom ili tajlandskim boksom ili sličnim borilačkim sportom, treba uzeti u obzir da između klinča i ljubavnog zagrljaja samo je malen korak. Uostalom, ima pedera među sportašima, ali to su obično aktivci. Oni kao mišićave muškarčine vole ga zabiti nekom tipu-pičkici koji ga voli primiti.
  cthulu • 9.12.2005 11:40:05
 • na ovaj komentar "AKo je netko clan takve udruge ne mora znaciti da je homoseksualac" mogu se samo nasmijat. pa naravno da su gay i neka su ako im to paše. nisu valda išli u tu udrugu iz znatiželje!
  never.mind • 9.12.2005 11:02:47
 • Ouvek sam znao da ste pederska nacija ali ovoliko..........
  V.I.P • 9.12.2005 9:08:00
 • Ah, fak, a veslači su takvi komadi...
  serena • 9.12.2005 7:55:35
 • je li ovo vijest ili tračzar bi davis kup bio manje vrijedan za hrvatskukad bi osvajači istog bili gayzar bi medalje janice kostelić bile manje zlatnekad bi ona bila članica takve udrugenije važna seksualna orijentacija pojedinca nego njegov uspjeh i sposobnostipsbolje je biti gay nego peder kao karakterna osobina(mislim ono SANADERU pederčino)  :)bolje biti gay nego pička kao obilježje osobnosti(sanaderu pičko prodana)
  jaisinov • 9.12.2005 7:04:32
 • Citat [UltrasBGD] haha da stalni clanovi-ma vi ste osnivaci! Ne mogu biti Hrvati osnivači kad su osnivači Srbi.
  Johny07 • 8.12.2005 23:35:08
 • haha da stalni clanovi-ma vi ste osnivaci!
  UltrasBGD • 8.12.2005 23:29:16
Prikaži sve komentare