Földrengés volt Peremartonban

A Richter skála szerinti 3,0-as földrengés volt szerdán 11 órakor a Veszprém megyei Peremarton közelében - közölte az MTA Szeizmológiai Obszervatóriuma.
A földmozgást a lakosság is érzékelte, de károkról eddig nem érkezett jelentés - olvasható a közleményben. Peremarton térségében 1985-ben már volt egy nagyobb földrengés, augusztus 15-én a Richter skála szerinti 4,9-es erősségű rengést regisztráltak, amely akkor jelentős épületkárokat okozott.


Földrengések Magyarországon 2006 óta

Összeállítás a Magyarországon az elmúlt három évben észlelt, 2-esnél erősebb földrengésekről:
- 2006. szeptember 15. - A Richter-skála szerinti 2,5-es erősségű földmozgást észleltek a Pest megyei Szentlőrinckáta térségében.
- 2006. november 15. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregdaróc környékén egy kisebb (2,5-es erősségű), majd egy nagyobb (4,5-es) földrengést észleltek.
- 2006. november 23. - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 35 épület rongálódott meg abban a földrengésben, amelynek epicentruma Ukrajnában, a kárpátaljai Horonda község közelében volt, s a Richter-skála szerint 4,5-es fokozatot ért el.
- 2006. december 31. - A Pest megyei Gyömrő térségében történt, a Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű rengésben több millió forintos épületkárok keletkeztek Gyömrő, Pécel, Gödöllő, Erdőkertes, Piliscsaba és Mende településeken. A földmozgás közelében és Budapest több kerületében áramkimaradások voltak.
- 2007. március 3. - A Richter-skála szerinti 2,9-es erősségű földmozgást észleltek Vas megyében, Kőszegtől északra a magyar-osztrák határ közelében. Kőszegen és Bükön is érezni lehetett a rengést.
- 2007. november 18. - A Richter-skála szerinti 2,9-es erősségű földrengést észleltek a Nógrád megyei Hollókő lakói.
- 2008. január 18. - Kisebb földrengés volt a Dunántúlon, Pápától délre; a Richter-skála szerint 3,2-es erősségű mozgásokat követően nem érkezett bejelentés anyagi károkról.
hirkert.hu

Partnereink

Hová menjek?

Metro Life Panel

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
DrSport