Dilluns21 de desembre del 2009
Món i política
Llum verda a la supressió de les corrides de toros a Catalunya
El Parlament derrota les esmenes a la ILP antitaurina i comença a tramitar la llei. La majoria de diputats del PSC han votat a favor de les curses de braus
Lluís Bou
Parlament de Catalunya
Ult. Act. 18/12/2009 17:22
Icona mida text gran | petit Icona imprimir article Icona enviar article Icona enviï rectificació Icona afegeixi a la seva carpeta Icona opinions 398 opinions

Llum verda a la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. El ple del Parlament ha acordat aquest matí, en una sessió històrica, tramitar una llei abolicionista, en derrotar les esmenes a la totalitat que havien presentat el PSC, el PP i Ciutadans.

El vot de 67 diputats ha derrotat les esmenes, mentre que 59 parlamentaris hi han donat suport i 5 més s'han abstingut. En decaure les esmenes, la iniciativa legislativa popular (ILP) presentada pels antitaurins ha tirat endavant, cosa que ha aixecat una gran expectació dels nombrosos periodistes estrangers que hi ha avui al Parlament.

Tant PSC com CiU havien decretat llibertat de vot en aquest debat, i la votació ha estat secreta. Al final s'ha fet evident que 34 diputats d'aquests dos grups s'han decantat per derrotar les esmenes a la totalitat, si bé la majoria de parlamentaris socialistes s'han mantingut a favor dels toros.

La intervenció més contundent a favor de les curses de braus l'ha feta el diputat socialista David Pérez, en defensar l'esmena a la totalitat del PSC. "Alguns es pensen que per prohibir els toros serem menys Espanya. S'equivoquen", ha afirmat. I s'ha queixat que pel fet que li agradin els toros li diguin "ets espanyol". Ho ha comparat amb el fet que li agradin cantants en castellà o d'estil flamenc.

Joan Puigcercós (ERC) i Francesc Pané (ICV) han defensat obertament la ILP antitaurina, que ha estat presentada per un dels promotors, Anna Murlà.

El convergent Josep Rull ha argumentat la llibertat de vot que tenia el seu grup.

La TafaneraRemoumeIndependènciaDelicious
Opinió del lector

A cada comentari hi ha dues opcions de vot, un signe positiu i un de negatiu, que permeten valorar el seu contingut. Quan els vots negatius sumen una quantitat predeterminada, el text s'oculta i al seu lloc hi apareix una advertència. L'ocultació d'un comentari reflecteix exclusivament l'opinió dels lectors.
Icona opinions 398 opinions
398. ALMENDRALEJO = ESTUPID aqui a catalunya tambe es un sinomin
tontin 18.12.09, 11:29
puntua'l Voteu el comentari Voteu el comentari
397. Molt parlar de treure'ns de sobre la crosta espanyolista però no us adoneu de la invasió islàmica, que encara és pitjor. Això sí, a Valls a una dona li apliquen la xària i tots muts i a la gàbia, que ningú no s'emprenyi. Aquest Nadal, mengeu força pernil, força botifarra i força cansalada i beveu força cava, perquè d'aquí quatre dies uns altres ens prohibiran menjar porc i beure alcohol i alhesores, correm-hi tots. Per quan una ILP en contra de les mesquites i de portar el cap tapat en públic? Catalunya catalana, ni espanyola ni musulmana.
cowboy 18.12.09, 12:25
puntua'l Voteu el comentari Voteu el comentari
396. Qualsevol d'aquests dies el Boadella torna a demanar el carnet del PSC. Per un hiperlerrouxista no té cap raó política ser-ne fora. Ja només és el puntillu.
Ramon 18.12.09, 11:30
puntua'l Voteu el comentari Voteu el comentari
395. A la resta d'espanya també hi ha molta gent que està en contra d'aquesta costum sanguinaria de martiritzar animals només per plaer. No cal ser català per estar en contra.
El respecte per els animals és universal 18.12.09, 12:25
puntua'l Voteu el comentari Voteu el comentari
394. Aquesta opinió ha estat considerada inapropiada pels lectors i s'ha ocultat.
393. Les reaccions de l'espanyolam són semblants a les que tenen davant de la independència del nostre país: No tenen arguments, insulten, bramen i utilitzen una gran dosi d'escatologia. Ha, ha, ha! Però en aquest cas es palesa més encara la seva ignorància, a les Illes Canàries des de l'any 1991 ja no fan corrides, les vàren prohibir!
Països Catalans 18.12.09, 11:30
puntua'l Voteu el comentari Voteu el comentari
392. Molt bé, però siguem coherents! Ara toca prohibir el lamentable espectacle de les matances del porc. Perquè de sang en corre i molta i, fins i tot, s'organitzen excursions com si fos un reclam turístic més. I, com no, prohibir totes les obres d'art que facin referència als toros, com quadres de Goya o Picasso, poemes de Lorca o llibres d'Hemingway.
Cpwboy 18.12.09, 11:30
puntua'l Voteu el comentari Voteu el comentari
391. ALMENDRALEJO = ESTUPID aqui a catalunya tambe es un sinomin
tontin 18.12.09, 11:30
puntua'l Voteu el comentari Voteu el comentari
390. corrides de toros??? en quina llengua està escrit?
fesluc 18.12.09, 12:26
puntua'l Voteu el comentari Voteu el comentari
389. No incloure nens menors als Castells, aixo si que es dolent i salvatge, son presonas !
El torito 18.12.09, 13:53
puntua'l Voteu el comentari Voteu el comentari
Localització
Paraules clau
Toros, Iniciativa Legislativa Popular, ILP, José Montilla, Parlament
Articles relacionats
>> 18 de desembre de 2009 La "imbecil·litat" dels "exaltats" catalans antitaurins, reflectida als digitals espanyols
>> 16 de desembre de 2009 Gairebé 300 personalitats del món cultural català defensen els toros com un espai de llibertat
>> 18 de desembre de 2009 Expectació total
corner head left
Especials
corner head right
Cooperació
corner head left
Suplements
corner head right
Suplement Cultura
Sortim
Plaers d'AVUI
Suplement A  més a més
Medicina i salut
corner head left
Edicions locals
corner head right
AVUI Sabadell
AVUI Terrassa
Suplement B30