Publicerad: 2009-11-10 - 21:27 Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

Oavgjort i omstarten

Djurgården var illa ute mot Modo i omstarten av Elitserien, men vände 2-0 till 2-2 i sista perioden och var ett stolpskott av Patrick Cehlin från bonuspoängen i förlängningen.

Matchinledningen var extremt försiktig från Djurgården och Modo, de första fem minuterna var det bara ställningskrig med två försiktiga lag på banan. Det bröts först när Jimmie Ölvestad jobbade fram en utvisning efter 6 minuter, i powerplay hade DIF två farliga lägen dels när Tim Eriksson åkte sig igenom hela Modoförsvaret men avslutade utanför, sedan hade Andreas Holmqvist ett tungt backskott som tog i stolpen.

Djurgården fick ett nytt powerplay där man dock inte kunde vaska fram någor av värde, det farligaste läget fick istället Mats Zuccarello Aasen som kom fri men missade dragningen och tappade pucken. Hemmalaget hade nytt jätteläge när Marco Tuokko blev frispelad på blå linjen, men Gustaf Wesslau räddade skottet med sitt vänstra benskydd.

Modo hade sedan ett powerplay där det osade lite hett, men perioden såg ändå ut att sluta mållös. Men tyvärr kom en spelvändning i slutminuten, DIF-spelarna tappade bort sina gubbar och Per Svartvadet frispelades på bortre stolpen där han kunde pricka in 1-0 via Wesslaus skridsko.

Spel mot ett mål i andra perioden
I den andra perioden blev det en scenförändring från den jämna första, det var spel mot ett mål för Modo. Djurgården inledde perioden i boxplay och Per-Åge Skröder styrde ett skott centralt, efter räddning av Wesslau var Svartvadet nära att gräva in den men DIF-målvakten höll emot längs isen. Tyvärr satte inledningen tonen i perioden, Djurgården var inte alls med och gjorde massor av misstag över hela banan.

Modo tryckte på ordentligt och Adam Eriksson fick pucken med backhandavslut i två-mot-en-situation där Wesslau räddade. I samma situation blev det powerplay för Modo, som DIF kunde klara av.

2-0 kom ändå logiskt, en mycket svag passning av Marcus Nilson i anfallsläge bröts och gav två-mot-en-situation för Modo. Mattias Timander fick inte träff på pucken, Wesslau försökte skyffla undan den men Zuccarello Aasen fick tag i den och kunde enkelt lägga in den i mål.

Djurgården tog timeout i mitten av perioden, men ingenting hjälpte för att få igång något som helst konstruktivt spel. Man mäktade bara med 2 skott på mål i perioden mot Niklas Svedberg, tveklöst säsongens sämsta period från Djurgårdens sida.

Stark vändning av DIF
Modo ledde skotten efter två perioder med smått osannolika 28-6, men Djurgården lyckas vakna till liv i sista perioden med lite omkastningar i formationerna bland annat. Modo blev lite försiktiga i inledningen av tredje perioden och det tog DIF tillvara på, redan efter 2 minuter gick Andreas Engqvist rakt mot kassen. Pucken ramlade loss i röran till Nicklas Danielsson som enkelt gjorde 2-1.

Modo fick strax efter målet sitt sjätte raka powerplay i matchen, men man fick inte alls till det. Istället vände Djurgården spelet från egen zon, Ölvestad till Kristofer Ottosson åkte upp längs vänsterkanten och pricksköt när han kommit in i zon, pucken gick ribba in till 2-2! På bara 5 minuter hade DIF kommit tillbaka - oväntat sett till den bedrövliga mittenperioden.

De sista 15 minuterna hade båda lagen sina lägen att avgöra. Modo genom Mattias Timander som kom centralt men skottet uppoffrande täcktes av DIF-back, sedan sköt Per Hållberg ett backskott som gick igenom smeten av spelare och tog i stolpen. Djurgården hade ännu bättre lägen att avgöra, Patrick Cehlin och Nicklas Danielsson kom två mot noll men Svedberg hann över och räddade Danielssons avslut med benskyddet. Daniel Brodin gjorde ett piggt inhopp i tredje perioden och gick fräckt köksvägen, åter hann Svedberg över och stoppade det.

Då inga mål föll på de jättelägena gick matchen till förlängning där åter Wesslau och Svedberg fick jobba ordentligt. De sista 20 sekunderna av sudden pressade Modo på rejält, men DIF kunde vända spelet och David Printz frispelade Patrick Cehlin med bara ett fåtal sekunder kvar - men Cehlins kvicka skott tog i insidan av stolpen, otroligt nära en bonuspoäng till Djurgården.

Starkt att Djurgården att komma tillbaka och lyckas få en poäng med sig i matchen, man gör inte någon jätteinsats direkt och inte heller i tredje perioden som totalt sett är Djurgårdens bästa får man riktigt spelet att stämma sådär hundraprocentigt utan det är en hel del misstag över hela banan, enkla passningar som slås bort. Nog syntes det att förberedelserna inför matchen varit lite sisådär med spelare på landslagsuppdrag, borttappad utrustning till matchvärmningen samt några nyckelspelare på frånvarolistan.

Nu har man ändå fått en match i benen till torsdagens hemmamatch mot Luleå på Hovet och förhoppningsvis kan laget redan då hitta tillbaka en högre nivå i sitt spel.

DANIEL UHLIN

Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

MODO Hockey - Djurgårdens IF 2-2

10/11 2009, Swedbank Arena.

Period 1 (1-0)
1 - 0 19:03 Per Svartvadet (Mats Zuccarello Aasen, Per-Åge Skrøder)
Skott: 11-4

Period 2 (1-0)
2 - 0 06:07 Mats Zuccarello Aasen (Mattias Timander, Per Svartvadet)
Skott: 17-2

Period 3 (0-2)
2 - 1 02:13 Nicklas Danielsson (Andreas Engqvist)
2 - 2 05:19 Kristofer Ottosson (Jimmie Ölvestad, Andreas Holmqvist), spel fyra mot fem