تبليغاتX
هنر معلمی

هنر معلمی

معلمی هنر است.

معرفی کتاب و نقد کتاب ناسازه های گفتمانی مدرسه: تحلیلی از زندگی روزمره دانش آموزی

          در واقع کل دستگاه عریض و طویل آموزش و پرورش نه بر نهادینه کردن فلان یا بهمان ارزشها بلکه صرفا بر عبو موفق از مرزهای امتحان متمرکز شده است.

         جالبترین بخش این بحث آنجاست که رضایی مطرح می کند حتی این گفتمان موفقیت به" مناسک موفقیت نمایی" تنزل می یابد. بر اساس این مناسک، مدارس مختلف برای موفق نشان دادن خود از طریق نمره دانش آموزان به دستکاری  لیست نمرات و کارنامه های دانش آموزان می پردازند.

        به طور خلاصه رضایی ناسازه های گفتمان موفقیت تحصیلی را در مناسک موفقت نمایی، خلا استراتژی های تحصیلی و خودزنی معلمان می داند. خودزنی معلمان به نگرش معلمان به مرتبه و منزلت شغلی خود اشاره دارد.

          « تقریبا این عقیده ای مشترک در میان دانش آموزان است که معلمان آنها دو رفتار را دائما تکرار می کنند. اول آنکه بارها به این مسئله اشاره می کنند که آنها طی دوران تحصیل خود افرادی درس خوان و ساعی بوده اند. دوم اینکه معلمان آنها با صراحت، معلمی را شغلی کم درآمد و پایین توصیف می کنند. »(ص 191)

     این مطالب نقدی است از دکتر کاظمی بر کتاب ناسازه های گفتمانی مدرسه: تحلیلی از زندگی روزمره دانش آموزی، نوشته دکتر رضایی، انتشارات جامعه و فرهنگ،1387 که در ادامه آنرا با هم مرور می کنیم :

همچنین گفتگوی با نویسنده کتاب

خواندن این کتاب را به همه معلمان ، دست اندرکاران تعلیم و تربیت و پژوهشگران علاقمند توصیه می کنم.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه شانزدهم دی 1388ساعت 6:40  توسط حسین ملاحسنی  | 

آیا تعصب مقدس در روابط عمومی مناسبتی، سبب احیای مرجعیت اجتماعی آ.پ می شود؟

        در یک سیستم پویا و زنده ، روابط عمومی قلب و مرکز سازمان است در واقع محور تمام فعالیت ها حول روابط عمومی آن می چرخد. در این سیستم تصمیمات از پایین به بالا گرفته می شود و کارکنان رده ی پایین که خود درگیر کار هستند ، نقش اساسی را در اخذ تصمیمات دارند و پیشنهادات کار گشا و اجرایی را ارایه می نمایند. در این مجموعه با محوریت روابط عمومی ، مدیران نقش هماهنگ سازی را دارند و به واقع کمتر تصمیمی در اتاق های دربسته برای اجرا گرفته می شود و زمان در جلسات پیاپی و فراوان و عمدتاً بی حاصل ، نمی گذرد . از آنجا که کارکنان در تصمیم سازی دخیل اند ؛ نهایت تلاش خود را برای تعالی مجموع انجام می دهند.

        جناب حاجی بابایی با درک این فرایند و برای کنترل مجموعه و کسب اطلاعات دقیق و به موقع از سراسر مناطق آ.پ کشور در اولین قدم ، مسئولین روابط عمومی ا.پ را دور هم جمع نمود تا با انان به گفتگو بنشیند. ایشان در بیان ویژگی های روابط عمومی در آ.پ از مفاهیمی های چون : اقتدار، اخلاق گرا ، تسلط بر وقایع و تحلیل درست آن ، اطلاع رسانی کامل و به موقع ،راه اندازای سامانه ی اطلاع رسانی و ... استفاده نمودند . اگرچه به نظر می رسد جناب وزیر در برخی موارد نگاهی آرمانگرایانه داشته اند اما به واقع صحیح است که روابط عمومي آينه تمام نماي آموزش و پرورش است و آموزش و پرورش نياز به نگاه و تحول بنيادين دارد.

            ما روابط عمومی را در آ.پ با نصب پارچه در جلوی اداره در برخی مناسبت ها می شناسیم اگر چیزی غیر از این است بفرمایید؟! مسئول روابط عمومی در مناطق کوچک ، نزدیک ترین فرد در کنار ریاست اداره و در نهایت مشاور و یاور اوست . روابط عمومی کارش در نهایت چاپ چند صفحه اخبار زمان گذشته است که این اخبار گرانبها نیز دیر به دست مخاطبان خود یعنی معلمان می رسد و البته کسی هم نگران نیست چون معلمان نیز کمتر نگاهی به این مطالب نمی اندازند که این دست امور کمتر جایگاهی در بین معلمان دارند در این بین دیدگاه غالب ان است که بیشتر تبلیغ مسئولین گرامی است با هزینه های بیت المال. نمونه : نشریه نگاه در وزارتخانه، ماهنامه یا دوهفته نامه های سازمان های آ.پ و گاهنامه های مناطق و ...

       در این گونه روابط عمومی معلمان غریبه اند . تصمیمات اداره ، رازهای آن است که دیگران کمتر باید از آن آگاه باشند. اخبار دیر و یا اصلاً به گوش کارکنان نمی رسد. مدیران آسمانی و کارکنان زمینی محسوب می شوند و شفافیت کمتر به چشم می خورد. مشکل اصلی ما در این بخش مانند تمام بخش های آ.پ تخصص است و بس . به راستی در آ.پ چند درصد از مسئولین روابط عمومی در این بخش تحصیل نموده و تخصص این کار را دارند؟ یک مسئول روابط عمومی باید چه توانایی هایی در حوزه آ.پ داشته باشد؟ فرایند انتخاب او چگونه است؟ آیا کلاس های ضمن خدمت توانسته کارکنان این بخش را به روز و مطلع نماید؟

       در دنیایی که در هر ثانیه هزاران خبر گزارش می شود ما اخبار آموزشی را یا نمی شنویم و یا کمتر می شنویم آن هم از رسانه هایی غیر از رسانه آ.پ. در حالیکه سخن از کشف قاره ششم یعنی اینترنت می شود. بسیار عجیب است بسیاری از همکاران ما در این بخش هنوز کار با رایانه را نمی دانند . سایت های وابسته به وزارت آ.پ بسیار دیر به روز شده و در بسیاری از سازمان ها این مهم کمتر و در بیشتر مناطق که اصلاً خبری نیست. جالب است خودتان بررسی نمایند تا موضوع بیشتر روشن شود( این مطلب را با پنج سال بررسی این موضوع مطرح می نمایم که دوره شکل گیری این فعالیت ها در آ.پ است). بسیاری از صفحات وب خالی است و فقط عنوانی را شامل می شود... در این بخش نیز معلمان گویا جلوتر از مجموعه یخ بسته اداری هستند به گونه ای که روز به روز شاهد شکوفایی بیشتر وبلاگ های آموزشی و اطلاع رسانی معلمان هستیم.

                 در حالی که گفته می شود وظایف مسئولین روابط عمومی عبارت است از : توجه جدي به افكار تمام كاركنان، ارائه مشاوره‌هاي مؤثر به مديران آ.پ، حفاظت از حريم آ.پ در مقابل جو‌سازي‌‌ها، تهديدها و دروغ پردازي‌ها، خروج روابط عمومي از موضع انفعالي به فعال، ايجاد حسن رابطه بين كاركنان، مشاوران و مديران آ.پ، تنظيم برنامه مدون و ساليانه، انعكاس انتقادات و اخبار به صورت شفاف و عدم مميزي كردن آن به‌ مسئولان، تدوين نظام ارتباطي منسجم، تبليغي شفاف و روشن، سازماندهي خبري آ.پ، تقويت ارزش‌ها و ويژگي‌هاي مطلوب انساني، هم‌دردي‌ها با خانواده‌ها ، تهيه و تنظيم منشور اخلاقي روابط عمومي، همكاري فعال و مستمر با مطبوعات و رسانه‌ها ، برگزاری جلسات داخلي بين كاركنان و مديران از وظايف و از خصوصيات روابط عمومي پوياست. چه میزان به این امور عمل نموده ایم؟ 

 آقای وزیر به راستی این تعصب مقدس را کجا باید جستجو کرد؟ 

       مقاله :  ويژگيهاي‌ كارشناسي‌ روابط عمومي‌ و همچنين‌ روابط عمومي‌ داخلي

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 1:22  توسط حسین ملاحسنی  | 

کیست در انجمن محرم عشق غیور؟

حج سرخ دکتر حسن زورق

بر روي ني سر تو، در قتلگه تن تو

كو آن‌كه برفروزد شمعي به مدفن تو؟

در حج سرخ تاريخ، سعي تو ديدني بود

اين كشته‌هاي بي‌سر، وين دل بريدن تو

آويخته ز هر سو لب‌تشنه دخترانت

اين يك به دامن من، آن يك به گردن تو

رفتي تو سوي ميدان، من مي‌دويدم از پي

وندر مقابل ما، صف بسته دشمن تو

باقي است تا قيامت، در گوش هوش تاريخ

در زير تيغ و خنجر، لبيك گفتن تو

ستوار چون دماوند، بي‌تاب همچنان رود

كي مي‌رود ز يادم از خود گذشتن تو

رفتي تو سوي لشكر، در برگرفته اصغر

مي‌ديدم اي برادر، گفت و شنيدن تو

در قتلگاه ديدم، همراه دختر تو

با ديدگان خونين، در خون تپيدن تو

مي‌بوسم اي برادر، اينك به جاي مادر

در پيش چشم لشكر، حلقوم تو.. تن تو

در راه حفظ قرآن، ماند به ياد تاريخ

از كربلا به كوفه، با سر دويدن تو

اي زورق شناور در موج خون و خنجر

باور نمي‌كنم من، بر گِل نشستن تو...

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و نهم آذر 1388ساعت 20:4  توسط حسین ملاحسنی  | 

دین باوران سالم تر

       جایگاه نهاد روحانیت در کشور ما بسیار والا و قابل احترام است . خصوصاً در بحث جامعه پذیری دینی فرزندان این مرز و بوم ، این نقش بسیار پررنگ تر می شود. از قرار معلوم ، مبنا بر این است که این بزرگواران در مدارس حضور پر رنگ تری داشته باشند به عبارتی طرح هر مدرسه یک روحانی در حال اجراست . بدون شک یکی از کارکردهای این طرح عمق بخشیدن به باورهای دینی دانش آموزان خوبمان خواهد بود. در این بین تجربه های بیشتر ما معلمان از کلاس های درس نشان می دهد که دانش آموزان و خانواده های بسیاری وجود دارند که کمتر به سلامت بهداشتی ، روانی ، جسمی دانش آموزان توجه دارند و از دست مدرسه نیز کار بسیاری بر نمی آید در واقع عملاً مدرسه کاری نمی تواند انجام دهد. به طور مثال در یکی از مدارسی که من درس می دهم یک سوم دانش آموزان طبق فرم خود اظهاری ، دارای مشکلات و آسیب های جسمی جدی می باشند در صورتی که اندکی توجه به آنها در گذشته، این مشکلات به راحتی قابل حل بوده است.   

            پیشنهاد آن است پزشکان در مدارس حاضر شوند( همکارانی که ادامه تحصیل داده اند در هر منطقه وجود دارند) و در کنار بررسی های بهداشتی مدارس ، به معاینه دانش اموزان بپردازند و مشکلات جسمی آنان را به موقع بر طرف نمایند. این مسأله باعث می شود تا دین باورانی درس خوانده و سالم تر داشته باشیم که هزینه های کمتری را بر آ.پ و جامعه تحمیل می نمایند.

+ نوشته شده در  شنبه بیست و هشتم آذر 1388ساعت 18:42  توسط حسین ملاحسنی  | 

پژوهش مبنای تصمیم سازی

مؤسسات پژوهش محور :     انجام پژوهش ←  تصمیم سازی مدیران ... چابکی و کارآیی بیشتر

 

آموزش و پرورش :

اول مدیران تصمیم می گیرند   ←    پژوهش انجام نمی شود  ←    اگر هم پژوهشی صورت گیرد برای

 تأیید نظر مدیران محترم است ←    تصمیمات فی البداهه    ←    پژوهش فقط شعار زیبایی در هفته ی

 پژوهش است و بس...  تغییرات مداوم در نتیجه در هم ریختگی و اشفتگی.

آشنایی معلمان ، دانش آموزان با پژوهش – کاربرد یافته های پژوهشی، شعارهای لوکس ماست. 

+ نوشته شده در  جمعه بیست و هفتم آذر 1388ساعت 11:18  توسط حسین ملاحسنی  | 

نام دوره راهنمایی عوض می شود.

         وزیر آ.پ در روز پژوهش اعلام نمود که مطابق مصوبه شورای عالی آ.پ به ریاست ، رئیس جمهور؛ دوره های تحصیلی آموزشی  ، به دو دوره تحصیلی شش سال تقسیم می شود . بر این اساس یک سال به مقطع ابتدایی تحت عنوان پیش دبستانی اضافه خواهد شد و سه سال مقطع راهنمایی به عنوان دوره اول مقطع متوسطه و دوره دوم ، مقطع فعلی متوسطه در گرایش های نظری ، فنی-حرفه ای و مهارتی خواهد بود.مطابق گفته وزیر این مصوبه از پشتوانه ی تحقیقاتی چهار ساله و بررسی و تحقیق در نظام آموزشی تقربیاً بیشتر کشورهای دنیا و با جمع بندی صاحب نظران این حوزه مصوب شده است.

          با رسانه ای شدن این مطلب عباسپور رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی اعلام نمود که حذف وره راهنمایی بدون نظر مجلس خلاف قانون است. بر اساس ماده 6 قانون شورای عالی آ.پ ، مصوبات این شورا در مورد اهداف نظام آموزشی کشور باید به تصویب مجلس برسد. البته نباید سخنان عباسپور به معنای مخالفت با این مصوبه تلقی نمود بلکه ایشان تاکید بر پیگیری امور از کانال قانونی آن دارند.

            اگر ظاهر امر را نگاه کنیم اتفاقی نیفتاده است فقط  دوره پیش دانشگاهی حذف شده و دوره پیش دبستانی جایگزین آن می شود. یک تغییر نام صورت گرفته است که به شکل نا مناسبی مطرح شده که دوره راهنمایی حذف شده است . با توجه به غنای مطالعاتی مصوبه به نظر می رسد  حال که اکثر عقلای قوم موافق این تغییر می باشند  و از طرفی پیرامون کارآیی دوره پیش دانشگاهی( ضرورت و فلسفه  وجودی آن ، درسها ، کیفیت کار و ...)حرف و حدیث های فراوان مطرح است که خود محل بحث فراوان دارد واینکه در ضرورت وجود دوره پیش دبستانی شکی وجود ندارد و ... حال که ضرورت این تغییر حس می شود خوب است پیرامون این طرح با همکاران خود بیشتر تبادل نظر نماییم و توجه داشته باشیم که هر کاری که انجام شود بالاخره ایراداتی دارد...  . بدون هر چه باشد شاید سبب خیری برای دوره راهنمایی هم فراهم می شود و از رخوت و سستی موجود رهایی یابد دوره ای که بدون شک از اهداف اولیه ی خود بسیار دور مانده است.   

       اطلاع رسانی اندک ، پیرامون این مصوبه در گذشته و حال و بد مطرح شدن موضوع؛ سبب شد تا با اعلام این مطلب هر کس از ظن خود یار من شود .  رسانه ها ، مطبوعات ، اشخاص حقوقی و حقیقی با برداشت های مختلف ؛ موضوع را پیگیری نمایند و از همه مهمترخانواده ها، معلمان و کادر دوره راهنمایی را با ابهامات گوناگونی مواجه نماید. اینکه سرنوشت کتب درسی ، معلمان ، کادر آموزشی و ... چه خواهد شد ؟ سرنوشت دانش آموزان ؟ ! ابهامات خانواده ها ؟! مقطعی یا دائمی بودن مصوبه ؟ ابهام در زمان شروع آن ؟! و ...  

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و پنجم آذر 1388ساعت 22:3  توسط حسین ملاحسنی  | 

داستانک5

معلم شرکتی در هفته ی سوم حضور در کلاس اول ابتدایی ، به دانش آموزان املا گفت و به چند

نفر ار آنان نمره صفر داد.

+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و چهارم آذر 1388ساعت 19:46  توسط حسین ملاحسنی  | 

Batter future with research in Education

همهخوشبختی انسان در سایه معلمی و دانش اموزی است

معلمی دو شرط دارد تزکیه و پژوهش .

اگر در این کشور به آپ به عنوان نهادی ترین وزارت توجه شود خوشبختی های کشور به آن بر می گردد.

هر جا ضربه خوردیم به آ.پ توجه نکرده ایم.

آ.پ مغز استخوان توسعه پایدار در کشور است. نور چشم توسعه پایدار کشور است.

عشق من آ.پ است چراغ آ.پ را نورانی کنیم. شما برای من راه را روشن نمایید .

اعتقاد عمیق به معلم دارم. معلم وقتی وارد کلاس می شود جز با خدای خود معامله نمی کند . اولین نکته آرامش معلم است.

این قسمتی از سخنان وزیر آ.پ برای ششصد معلم پژوهشگر سراسر کشور بود که امروز در سالن حجاب تهران دور هم جمع شدند تا فردای بهتر را با پژوهش ترسیم نمایند .... این برنامه یک روزه به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش برگزار شد :

دکتر محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی

دکتر عباس پور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی

دکتر صافی محقق

دکتر نیک صفت رئیس پژوهشگاه

دکتر حاجی بابایی وزیر ا.پ


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و سوم آذر 1388ساعت 23:41  توسط حسین ملاحسنی  | 

اولین تجربه ی بزرگ (E-learning)در آموزش و پرورش کشور

          بدون شک آ.پ ما دربرخی زمینه ها درحال تحول است. یکی از نشانه های آن حضور رایانه در مدارس و کلاس های درس و به اصطلاح مدارس هوشمند با زیر بنای مدارس چند رسانه ای است. اما شکل دیگر حضور رایانه در آ.پ ؛ کاربرد آن در سیستم اداری آ.پ می باشد همانطور که همکاران در بیشتر ادارات این یکپارچه سازی و کاربرد نرم افزارهای یکسان را شاهد هستند. اما آ.پ در برخی از این حوزه ها دست به تجربه های نوین تری زده است که قابل احترام و ستایش می باشد . بهترین نمونه آن را می توان برگزاری آزمون ضمن خدمت مجازی، در آ.پ شهرستانهای استان تهران دانست که امروز به طور هم زمان در بیست و هفت ناحیه آ.پ این اداره کل برگزار شد.

         مجری برگزاری این دوره های مجازی؛ شرکت پيشخوان ارتباطات  می باشد. آزمون های اندیشه های سیاسی امام خمینی در تاریخ 88.9.13  و مدیریت و سازمان از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه در تاریخ 88.9.20  برگزار می گردد.  این شرکت ثبت نام از همکاران را به شکل کاملاً مجازی در مدت چند هفته انجام داد و منابع آزمون را به شکل مجازی صوت و تصویر و متون با فایل های متنوع در اختیار همکاران قرار داد و ماژول های کلاس مجازی، آزمون آزمایشی و پشتیبانی روی خط و ... برای هر کاربر فعال ساخت و در نهایت برای همکاران در هر آزمون نیم ساعت زمان پاسخگویی در نظر گرفته شد و تمهیداتی دیگر ...

        بدون شک بزرگ ترین تجمع مجازی بدین شکل در ثبت نام، انتخاب رشته و اعلام نتایج آزمون سراسری هر سال قابل مشاهده است . اما در این تجربه ی جدید علاوه بر موارد فوق، خود آزمون بدین شکل برگزار گردید که نوآوری جالب و تجربه ی جدیدی به شمار می رود. ( از جهت تعداد شرکت کننده و مدت زمان آزمون).

      اما این اولین تجربه (E-learning )در عمل با مشکلاتی مواجه شد که برگزاری آزمون را مختل نمود. مطابق زمان بندی قرار بود تمام شرکت کنندگان از ساعت هشت صبح تا شانزده در آزمون شرکت نمایند و آزمون به پایان برسد. در سازمان آ.پ استان تهران نزدیک به هشتاد هزار فرهنگی مشغول به خدمت هستند اگر فرض بدانیم که نیمی از این بزرگواران در آزمون شرکت نموده اند . این سوال پیش می آید که آیا شرکت برگزار کننده از جهت سرویس دهی و پهنای باند توانایی ارایه خدمات لازم را داراست یا نه؟ مطابق گفته یکی از مسئولین برگزاری شرایط به گونه ای پیش بینی شده بود که هم زمان هزار نفر در آزمون شرکت نمایند!؟

        نرم افزار و سخت افزار مورد استفاده شرکت در اولین ساعات روز جمعه با ترافیک شدید مواجه گردید و عملاً بدون استفاده ماند و بیشتر مناطق در دسترسی به آزمون ناکام و سر در گم ماندند. با مختل شدن آزمون نواحی آپ با تماس های فراوان همکاران روبرو شدند و برگزاری آزمون به روزهای بعد موکول گردید اما شرکت مجری در اطلاعیه های بعدی محدودیت زمانی(۸-۱۶) را برداشت و علاوه بر ان آزمون را برای ۴۸ ساعت و بیشتر تمدید نمود. مطابق اطلاعیه ی صادر شده امروز هشت هزار نفر موفق به شرکت در آزمون شدند و بسیاری از همکاران موفق به این کار نشدند و بسیاری نیز با توجه به کندی بارگزاری سوالات( هر سوال دو دقیقه) تا نیمی از آزمون را پاسخ دادند و عملاْ نمره صفر برایشان منظور شده است و...

          ناآشنایی برخی از همکاران با سیستم و مراجعه مکرر آنان به سایت، ناتوانی نرم افزار شرکت در سرویس دهی و پهنای اندک باند ، ناتوانی در پشتیبانی به موقع نامه های الکترونیکی ، اطلاع رسانی دیر هنگام، کم بودن تلفن های پاسخگو و اشغال بودن دایم آنها، چیزی جز سردر گمی همکاران بسیاری در روز جمعه نبود. با این حال باید توجه داشت که از این تجربه های گرانقدر است که آینده روشن در این زمینه شکل می گیرد.

      به نظر می رسد با توجه به حجم بالای شرکت کننده و محدودیت های موجود ؛ اگر در نرم افزار مورد استفاده سوالهای آزمون (به جای هر سوال در یک صفحه) به شکل گروهی در یک صفحه بارگزاری می شد و به موقع و سریع اطلاع رسانی می شد، ترافیکی بوجود نمی آمد و مشکل موجود به راحتی حل می شد.  

+ نوشته شده در  جمعه سیزدهم آذر 1388ساعت 23:24  توسط حسین ملاحسنی  | 

شکوه ابر در آسفالت آن نیست.

 آی جنگل بکر آسفالت می کنیم؟!  درختان چند هزار ساله قطع می کنیم ! تا قله دماوند آسفالت می کنیم! و...

        ۱- صحبت کردن از محیط زیست و رابطه ی آن با آموزش از موضوعات جدید و کاربردی به شمار می رود که در متن کتب درسی وزارت آ.پ کمتر رخ نموده است. به نظر می رسد در این زمینه بیش از سخنان جذاب باید کاری کرد. به هر حال این روزها سخن از جنگل ابر است و قصه ی پر غصه ی آن. بله پس از قطع درختان دنا و تخريب سرخه حصار و ساخت و ساز بي رويه در حاشيه استان تهران اين بار قرعه به جنگل ابر افتاده است.

          ۲- حدود بیست سال پیش ؛ حضور در چهل دختر و خدمت مقدس سربازی مرا تا ابر برد و اکنون در شنبه عید قربان 500 کیلومتر را طی نمودم تا بار دیگر ابر را شکوهمند اما خسته از جفای ادمیان دریابم. خسته از ماشین، آسفالت ، لدر، قطع درختان ، آتش سوزی های واهی گاه و بیگاه ، جاده چهار بانده، ترجیح منافع مادی ، زودگذر ، شخصی و اهداف تبلیغاتی  ... باید در ابر باشی تا این ها را به چشم خود ببینی. ... باید در ابر باشی تا شکوه ابر را دریابی.

       ۳-   راه رفتن روي ابرها رويايي است، دست يافتني.  بدون جدا شدن روح از بدن مي‌شود ميان ابرها راه رفت، خوابيد و بر ابر سوار شد. لازم نيست حتما به آسمان بروي.  در جنگل ابر آسمان به زمين مي‌آيد. از قبل خبر نمي‌كنند. هر وقت دلشان بخواهد مي‌آيند هر وقت هم كه دلشان بخواهد مي‌روند. مجاورت دو ناحيه كم فشار و پرفشار (دشت گرگان و منطقه ابر) باعث شده هر وقت زمين انرژي مي‌گيرد ابرها جابه‌جا شوند.

          ۴- جنگل زيبا و خوش آب‌وهواي ابر در 50 کيلومتري شمال شرق شاهرود با مختصات جغرافيايي 57 و 54 تا 12 و 55 شرقي و 42و 36 تا 50 و 36 عرض شمالي و در مسير جاده شاهرود به آزادشهر استان گلستان و در روستاي ابر قرار دارد و ادامه جنگل‌هاي سرسبز شمال کشور است فضای جنگل ابر را در فصول مختلف سال، پوششی از ابر فرا گرفته است و به همین دلیل به این نام مشهور شده است. این جنگل ، مرز جنگلهای ایرانی تورانی و جنگلهای یوروپ سیبرین است. جنگل ابر در خاورمیانه بی نظیر است و یکی از شاهکارهای جهان و يكى از دست نخورده ترين جنگل هاى ايران به شمار می آید. بسیاری از كارشناسان و دوستداران محیط زیست احداث جاده علی آباد به شاهرود از داخل جنگل ابر را موجب نابودی این اكوسیستم منحصر به فرد می دانند.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه دهم آذر 1388ساعت 22:33  توسط حسین ملاحسنی  | 

شرکت سازی در آموزش و پرورش

           جلسه شرکت ... شروع شده بود حدود ۲۵۰ تا سیصد نفر از افراد تازه وارد و برخی همکاران بازنشسته در جلسه حاضر بودند . صحبت از معرفی شرکت ، قوانین مقررات آن و تعهدات و وظایف افراد بود. فرمهایی که باید پر شود ، حساب بانکی ، برگه گزینش و ... از همه چیز صحبت شد جز دستمزدها .

              امسال بازنشستگی حدود شصت هزار نفر از بدنه آ.پ و مشکل همیشگی توزیع نامتناسب نیروهای آموزشی تا حدودیبرخی مناطق آ.پ را با مشکل روبرو ساخت بر این اساس، پدیده ای جدید در آ.پ ظهور یافت که قبلاً کسی باور نداشت، چنین اتفاقی رخ دهد . شرکت های خدمات آموزشی ، تامین نیروی انسانی آ.پ را برعهده گرفتند. این شرکت ها نه فقط برای تأمین کادر اداری آ.پ، که تأمین معلم برای حضور در کلاس درس را بر عهده گرفته اند. بر مبنای آنچه در دو ماه اخیر رخ داده است آ.پ در رشته هایی که با کمبود نیرو مواجه است از طریق شرکت هایی که نیروی آموزشی در اختیار دارند معلم را به کلاس های درس آورده است. بر اساس این طرح از آنجا که هنوز شرکت ها وجود خارجی نداشتند خود آ.پ اقدام به تهیه فرمهایی نمود و به دبیران و مراجعه کنندگان ارایه نمود تا تکمیل نمایند. در این بین نیروهای متقاضی کار زیادی، به آموزش و پرورش های سراسر کشور راهی شدند و فرم تقاضای همکاری را پر نمودند .

         شواهد موجود نشان می دهد بسیاری از نيروهايي كه هم اكنون توسط آموزش و پرورش و از طريق اعلام آگهي جذب ‌شده اند فاقد هرگونه تجربه و مهارت و داراي مدارك تحصيلي مختلفي هستند و برخلاف ادعاها، نیروهای تازه وارد از طریق تربیت معلم وابسته به آ.پ جذب نشده اند. این شرکت ها برخلاف قوانین مصوب و جاری کشور در برخی مناطق آ.پ به شکل آزمایشی شروع به کار نمودند. عباسپور رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس می گوید: استخدام شركتي معلمان يا خريد خدمات آموزشي خلاف قانون است، لذا اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات اين مساله را تا توقف كامل پيگيري مي‌كنند. ؟!

          در وضعیت موجود آنچه مشهود است این که، برای آ.پ مهم است كه كلاس‌ها فاقد معلم نباشند و مشکل فعلی با نیروهای شرکتی حل شود. بدون شک انتظار استخدام از موارد قابل پیگیری این نیروها در آینده خواهد بود . هر چند اموزش و پرورش مجوزي براي جذب اين نيروها نداشته و ندارد.

              جدای از این سخن اصلی که تربیت نیروهای آ.پ حاصل یک فرایند تربیتی خاص است . نکته مهم دیگر این شرکت ها، دستمزد پرداختی به معلمان تازه وارد است که کمتر به شکل رسمی اعلام گردیده است و تاکنون در هاله ای از ابهام مانده است. به نظر می رسد این شرکتها که با حضور در مناقصه! برنده ارایه خدمات آموزشی شده اند از قرار ساعتی ۲۸۵۰ تومان قرار بسته اند و در نهایت آن چیزی که قرار است نصیب همکاران جدید شود به قرار فوق دیپلم ۱۷۵۰، لیسانس ۱۸۵۰، فوق لیسانس ۱۹۵۰، دکتری ۲۰۵۰ تومان برای هر ساعت آموزشی است ؟! بنابراین پیدا بفرمایید پرتقال فروش را ؟! این مسئله که این نحوه پرداخت شامل تمام ساعت حق التدریسی یک منطقه می شود یا فقط شامل نیروهای خرید خدمات شرکتی می شود از موارد پر ابهام به شمار می رود.

    مقررات موجود در این شرکت ها از نظر حق بیمه، گزینش و ... از موارد قابل اشاره دیگر است چنانکه همکاری بعد از سی سال معلمی و نایل شدن به افتخار بازنشستگی ،  برای 6 ساعت همکاری در مدرسه مجدداً باید گزینش شود ...

         به راستی در آ.پ چه اتفاقی رخ داده که بعد از سی سال از انقلاب ، در نهایت معلمان از این طریق جذب می گردند؟ جالب آن که در این بین همه از مجلس و دولت و وزارتخانه، معلمان، خانواده ها و ... این مسئله را پذیرفتند .

          هر چند بروز چنین اتفاقاتی ناشی از عدم شناخت درست آ.پ در دولت و برخوردی شعار گونه است که اخیراً این شعارها نیز کمرنگ تر از قبل شده است. اما اگر قرار باشد به اصل ۴۴ عمل شود ، آموزش و پرورش برای آینده هیچ راهی ندارد جز اینکه آرام آرام به بخش غیردولتی واگذار شود. اما این که کدام بخش ها و تحت چه شرایطی و ذیل کدام مقررات مصوب ،  واگذار شوند نیازمند بررسی، شناخت و قانونمندی است. اما مسلماً تربیت نیروی انسانی مورد نیاز آ.پ پیرو پشتوانه فکری و فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی انجام می گیرد و نمی توان با درج آگهی معلم استخدام نمود. شاید بهتر بود جناب علی احمدی ( که بنا به گفته خودشانن افتخار ساماندهی نیروها در آ.پ را دارند) که می دانست چندین هزار معلم از سیستم جدا می گردند پذیرش تربیت معلم را که امسال قرار است چندین ده هزار نفر شود دو سال قبل انجام می داد . از این طریق هم نیروی تازه و با انگیزه ای  وارد چرخه آموزشی کشور می گردید هم مشکلات فعلی بوجود نمی آمد.  از طرفی به اسم صرفه جویی از حقوق معلمی که برای امرار معاش خود چند ساعت حق التدریس دارد کاسته نمی گردید .  

+ نوشته شده در  جمعه بیست و نهم آبان 1388ساعت 18:5  توسط حسین ملاحسنی  | 

آموزش و پرورش و سلامت معلمان

    آقای ... همکار خوبم چندین ساله پیگیر بیماری فرزندش است که کمتر مورد حمایت بیمه آ.پ قرار دارد و مدتهاست که فکر او مشغول این ماجراست.

      آقای ... چندین سال قبل به علت تصادف دچار مشکلات عدیده ای شد که بیمه آ.پ جوابگوی او نبود او هنوز هم در حال پرداخت اقساط وامی است که برای این موضوع دریافت نموده بود ، است.

      آقای ... در حین صحبت کردن نفس کم می اورد و صدایش دورگه می شود دکترها می گویند...حتماً شما هم با این موارد برخورد داشته اید.

      تا به حال چقدر به سلامتی معلمان فکر کرده اید؟ آیا تاکنون سری به درمانگاه های فرهنگیان زده اید؟ آیا از بیمارهای شغلی خود خبر دارید؟ این ها سوالاتی است که بعد از چند بار حضور در درمانگاه مرکزی فرهنگیان به ذهنم خطور کرد! وارد درمانگاه که می شوی همکارانی را می بینی که در دوران بازنشستگی خود را هر چند وقت یک بار به این مرکز سر می زنند. راستی چرا این بیماری ها سراغ معلمان می اید و در نهایت حداقل خدمات در اختیار آنان قرار می گیرد؟

     کلاس های شلوغ و متراکم اولین فشار روحی و روانی را بر معلم کلاس وارد می سازد. روزی حداقل شش ساعت ایستادن ، بیشترین فشاری را به مهره های کمر و پاها وارد می سازد و سخن گفتن و سخن گفتن تارهای صوتی و حنجره را با مشکل مواجهه می سازد . کمی تأمٌل در این زمینه و مقایسه میزان بهره وری یک معلم و سایر کارمندان ، ما را به این موضوع می رساند که چرا حال و روز جسمی و روحی یک معلم در زمان بازنشستگی با سایر کامندان متفاوت است؟!

       بیماری های چشم ، قلب ، خصوصاً حنجره ، استرس و اضطراب و بیماریهای ناشی از آن و... از جمله بیماری های شایع  ناشی از معلمی به شمار می رود و شلوغ ترین قسمت درمانگاههای فرهنگیان به شمار می رود . 

     پرداختن به حوزه سلامت معلمان از جمله مواردی است که در لابه لای مشکلات فراوان این وزارتخانه به فراموشی سپرده شده است و اندک بارقه های آن را می توان در چند درمانگاه فرهنگیان کشور مشاهده نمود(آن هم در برخی از شهرهای بزرگ). در حالی که بسیاری از ارگانها سرمایه گذاری خاص و ویژه ای در حوزه سلامت کارکنان خود دارند اما در آ.پ اوضاع به گونه ی دیگری است و تنها بیمارستانی که نام فرهنگیان(بیمارستان باهنر ) را با خود یدک می کشد مربوط به بخش خصوصی است. 

     تغییرات گوناگون در وضعیت بیمه ای همکاران نیز از مسایل دیگر تأمل برنگیز است که سال به سال دریغ از پارسال این بدان معناست که هر سال شرکت بیمه ای تغییر می یابد و به همراه آن از میزان خدمات بیمه ای ، ارایه شده کم می گردد ومبلغ عضویت ها افزوده. همچنین سال به سال دایره پوشش بیمه ای کاسته می گردد فقط کافی است سه سال اخیر وضعیت بیمه ای معلمان ، سقف بیمه ، پوشش بیمارستان ها و نوع بیماری ها  و ... مورد بررسی قرار گیرد. 

      خوب است نشریه پر مخاطب و گران سنگ نگاه در این زمینه اطلاع رسانی نماید گزارشی از مراکز درمانی وابسته به آ.پ تهیه کند . از بیماری های شایع در بین معلمان بنویسند . اطلاع رسانی نمایند . به هر جهت فراتر از شعار، پیشگیری بهتر ازدرمان است و بدون شک داشتن معلمانی سالم ، کمک به داشتن نسلی سالم است.

     راستی چه اشکالی دارد برای پیشگیری از بیماریها ، چک آپ کامل هر ساله معلمان جزو تعهدات بیمه ای باشد و حوزه وزارتی و سازمانی و ...در این زمینه مسئولیت بیشتری تقبل نماید. بدون شک سلامت جسمی و روحی معلمان ضامن، آموزش و پرورشی سرحال، بانشاط و پویاست. با آرزوي سلامتي براي همه به خصوص دانش آموزان و معلمان

 توصيه هايي براي تغيير شيوه صحبت كردن معلم ها در کلاس


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه بیست و دوم آبان 1388ساعت 21:33  توسط حسین ملاحسنی  | 

سلام آقای منتقد

       حمید رضا حاجی بابایی با حمایت فرهنگیان همدان که نطق های گرم او را برای دفاع از حقوق شان را می شنیدند، از دبیرستان های این استان، به مجلس پنجم راه یافت و با اتکا به همین مواضع، از نمایندگان ماندگار در مجلس ششم ، هفتم و هشتم گردید ایشان با پیگیریهای مسایل حوزه آ.پ در دوران حاجی ، فرشیدی و علی احمدی (کمتر) و بر عهده گرفتن ریاست فراکسیون فرهنگیان خاطره ی مثبتی را در ذهن معلمان ایران  باقی گذاشت در این مدت با راهیابی به جمع خواص اصولگرا و جلب اعتماد نمایندگان ، به عضویت در هیئت رئیسه مجلس درآمد و حتی سخن از سخنگویی ایشان برای دولت مطرح شد تا اینکه (ازبین گزینه های متعدد از جمله زکریا یازرلو معاون اجتماعی شهردار سابق، سابق محسن پور سرپرست فعلی و خانم های کاندید و ... ) به عنوان وزیر پیشنهادی آ.پ ، دولت دهم مطرح شد بدون اینکه بخواهیم به شایعات توجه کنیم. در این سال ها بیشتر معلمان از گروههای صنفی گرفته و منتقدان و... کلیه دست اندرکاران مسایل آ.پ او را یگانه حامی و گوش شنوای خود در مجلس دانسته اند. با این حساب سابقه نمایندگی مجلس ، آشنایی نزدیک با تک تک نمایندگان ، تجربه مرتبط با این حوزه ، ریاست فراکسیون فرهنگیان ، تلاش های وی برای تعیین تکلیف معلمان حق التدریسی و پرداخت بیشتر حقوق بازنشستگی به فرهنگیان، چهره نسبتا مقبول از وی در این وزارتخانه همگی زمینه کسب رای نسبتاً بالایی را فراهم نموده است.  در واقع مشی اعتدال گرا و عقلانیت سیاسی نهفته در رفتار سیاسی ایشان به گونه ای بوده که توانسته پشتوانه محکمی را فراهم آورد.

           با این حساب و اقبال جناب حاجی بابایی چرا دولت محترم برای بار اول ایشان را معرفی نکرد خود جای تأمل دارد؟!( بی شک در دولت نهم و خصوصاً دهم نگاه به آ.پ بسیار تغییر نمود).

         در چند سال اخیر بیش از ان که پیگیر مسایل آ.پ باشد در آمد و شدهای سیاسی  ، مسایل دیگری را دنبال می نماید که می توان به چرخش ملایم دغدغه های فرهنگی ایشان به سطح سیاسی اشاره نمود.

           اینکه آیا نماینده یک منطقه می تواند تعهد خود را نسبت به حوزه انتخابی برای پست بالاتر به کناری نهد مسئله ای است که در اخلاقیات سیاسی ما فراموش شده است. با یان حال احساس رضایت جامعه معلمان از ارایه نام ایشان برای وزارت در زنگ های تفریح به خوبی مشهود است . سوال اینجاست که آیا حاجی بابایی وزیر همان حاجی بابایی پر شور باقی خواهد ماند یا نه؟  

          اینکه از دل نقدهای معتدل وزیر پیشنهادی ، چه برنامه ای برای اداره آ.پ بیرون می آید باید منتظر ماند و دید . با این حال نگارنده اعتقاد دارد منتقدی که تاکنون کمتر برنامه و پیشنهاد اجرایی ارائه نموده است باید منتقد باقی بماند. بدون شک گذشته ی موجود نشان می دهد سخن ایشان از جنس پیگیری و نقد وضعیت موجود بوده و کمتر خلاقانه و نوآوری برای حل مشکلات آ.پ طرح شده است که این موضوع خود را در اجرا به خوبی نشان می دهد .   

+ نوشته شده در  جمعه پانزدهم آبان 1388ساعت 16:24  توسط حسین ملاحسنی  | 

صدای سرفه های پی در پی از کلاس ها به گوش می رسد

      هر چند دقیقه تلفن مدرسه به صدا در می آید تا غیبت دانش آموزی را به علت بیماری آنفولانزا اطلاع دهد یا مدیر و معاون مدرسه با خانواده ای تماس می گیرند تا به دنبال دانش آموز خود بیایند و او را به مرکز درمانی ببرند ... در تمام طول روز بوی تند مواد ضد عفونی کننده فضای راهروهای مدرسه را پر کرده است ، مستخدم مدرسه در حال ضد عفونی کردن راهروها است.. . برخی میزها، هم از کلاس ها بیرون آورده شده ، می گویند این میزها حاوی ویروس هستند ... بسیاری از دانش اموزان با ماسک به مدرسه آمده اند ... ظرف ۴ لیتری مایع دستشویی هر روز پر و خالی می شود. ...صدای سرفه های پی در پی از کلاس ها به گوش می رسد. کلاس های درس قرنطیه ای عمومی برای ابتلای دانش آموزان به انفولانزا شده است ...مدیر برای دانش اموزان می گوید همه این بیماری را می گیرند...پس چیز عجیبی نیست ... در هفته اخیر تعداد غایب ها در کلاس های درس به شکل گسترده ای افزایش یافته است به شکلی که در اغلب مدارس جنوب شهر نزدیک به نیمی از دانش اموزان هر کلاس غایب بوده اند . برخی از مدارس به خانواده نامه می دهند که نگران وضعیت آموزشی فرزندان خود نباشند چراکه درس ها توسط معلمین عزیز تکرار می شود. در این شرایط به نظر می رسد اوضاع مدارس کمی غیر عادی شده است و این وضعیت در حال گسترش است .

     در يك هفته گذشته غايبان كلاس‌ها تقريبا دو برابر شده است به گفته شاهدان عيني در برخي از مناطق شهر تا 15 نفر از يك كلاس غيبت داشته‌اند مسئله مورد بحث اين است كه كلاسي با 15 نفر غايب تشكيل مي‌شود عملا تعطيل شده است  ۱   

      تعداد مبتلایان به آنفلوآنزای نوع A در ایران تا امروز - چهارشنبه به هزار و 638 نفر رسید .... آمار تفکیک شده در خصوص دانش آموزان مبتلا به این بیماری در کشور نداریم.  ۲   

        سلامت اجتماعی دانش آموزان و نقش آن بر روند تحصیلی از موضوعات مهم روز آ.پ به شمار می رود. در حالی که در باور عمومی سلامتی مقدم بر کارهای دیگر است برخورد مسئولین حوزه آ.پ با این موضوع در نوع خود جالب است. در نگاه ساده شاید به نظر آید مسئولین ستادی در آ.پ کوتاهی نموده اند و زمینه ی گسترش این اپیدمی را از مدارس به درون خانواده ها و اجتماع باعث شده اند اما با نگاهی دقیق تر به موضوع مشخص می شود وزارت آ.پ با هماهنگی با وزارت بهداشت مسئول رسیدگی به وضعیت این بیماری در مدارس کشور است و اگر قرار است مدرسه ای تعطیل شود با هماهنگی این مرجع و پس از غربالگری صورت می گیرد. اگرچه مسئولین مناطق و سازمانها نمی خواهند در این زمینه اولین نام بگیرند و همه سعی دارند تعطیلی مدارس را رد نمایند اما به هر حال ترس عمومی در بین دانش اموزان و خانواده ها از بیماری نوع A در حال گسترش است و کم کم تبدیل به هراس اجتماعی می شود. در این شرایط آمادگی سخت افزای و نرم افزاری کشور برای مقابل با این مسئله بهداشتی، که پیامدهای ناگوار اجتماعی را با خود به همراه آورده است نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.  

 مسئولین می گویند تجربه  کشورهای دیگر نشان می دهد تعطیلی مدارس بر تعداد مبتلایان افزوده است.  در حالی که نماينده سازمان جهاني بهداشت در جلسه اي با مسئولان ايراني متذكر شده برخي از كشورهاي جهان اعلام كرده‌اند كه تا ماه آينده 30درصد جمعيت آنها به آنفلوآنزاي نوع A مبتلا مي‌شوند تناقض گویی و تکذیب کردن ها ادامه دارد درحالیکه روزنامه همشهری در گزارش آخرین پنج شنبه مهرماه از فوت اولین دانش آموز در شهرری خبر داده بود و تعطیلی مدارس. تکذیبه ها یکی پس از دیگری صادر شد . آنچه دلیل اصلی عدم تعطیلی مدارس ذکر می شود برهم خوردن نظم اجتماعی کشور و خسارت مالی میلیاردی  است .

در هر صورت چه مدارس تعطیل شود و چه نشود آنچه مهم است جلوگیری از ابتلای شهروندان به این بیماری است که لزوم اطلاع رسانی بیشتر به خانواده ها را می طلبد . اطلاع رسانی به خوبی انجام نشده است و یا آموزش و پرورش و خانواده ها  این موضوع را جدی نگرفته اند. دانش‌آموزان در صورت ابتلا به بيماري آنفلوانزا تا زمان بهبودي كامل و اجازه از پزشك به هيچ عنوان نبايد به مدرسه بروند.  

 پایگاه اطلاع رسانی کمیته کشوری آنفولانزای نوع آ

از مدارس سایر نقاط جهان چه خبر...


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه ششم آبان 1388ساعت 23:34  توسط حسین ملاحسنی  | 

اندر آنجا كه قضا حمله كند چاره تسليم و ادب ، تمكين است

       خداوند همه رفتگان شما را رحمت نمايد . در دو ماه اخير چهار نفر از عزيزترين اعضاي خانواده ما را ترك كردند و به ديار باقي شتافتند. فراق اين چهار معلم بزرگ و سرمايه ديني و فرهنگي و اجتماعي خانواده ي بزرگ ما بي نهايت سوگوار نمود.

      مادربزرگ مهربان كه سخنان ارزشمند و پندهاي آموزنده او خانواده ي بزرگ ما را رهبري مي كرد و خرد و دورانديشي ايشان زبانزد خاص و عام بود امسال ديگر مادر بزرگ زليخا بين ما نيست تا برگزاري دهه صفر را در خانواده ي ملاحسني بر عهده گيرد مادر بزرگ با كوله باري از تجربه ما را ترك كرد و به سفر ابدي رفت و به خصوص ما نوه ها را با خاطرات خوش دوران كودكي و دستان نوازشگرش تنها گذاشت.

      در فاصله ي كوتاهي مادر دوست داشتني و مهربان همسرم بسيار ناباورانه ما را تنها گذاشت غم سنگين مادر عزيزم براي ما بسيار دردناك و دور از انتظار بود ما تا يادمان مي آيد ايشان در حق كوچك و بزرگ مهر و محبت نموده بود مخصوصاً نسبت به من اين مهر و محبت و احترام مضاعف بود . صفا و صداقت يكرنگي و يكدلي اين مادر مهربان در برابر همه زبانزد بود. ديگر كسي نيست كه براي ما شعرهاي زيبا به خصوص در مدح علي (ع) بخواند مادر مهربان ما ارادت خاصي به ائمه (ع) و به خصوص حضرت علي(ع) داشت. خوبي ايشان را بايد از زبان افرادي شنيد كه به شكل انبوه در مراسم شركت نموده بودند .

        در اندك مدتي پدر زحمت كش و مهربان همسرم نيز ما را تنها گذاشت و اين غم هجران را بر ما دوچندان نمود . تمام كساني كه ايشان و فرزندان بزرگوار خانواده را مي شناسند به راستي و درستي و صداقت و مردانگي اين استاد بزرگ سوگند ياد مي كنند ايشان فردي بسيار خوشنام و بزرگ خانداني بودند كه همه ما به وابستگي به اين پير دانا و خادم امام حسين (ع) مي باليديم و اين دو چه ناباورانه ما را ترك كردند و عاشقانه به يكديگر پيوستند.

       پسر عموي عزيز و جوان نيز ناباورانه تر از بين ما رفت او كه به نشان سادگي و متانت و قناعت نزد همه عزيز بود فرزندان عزيزش را تنها گذاشت و تسليم رضاي خداوند گرديد.

از حكمت هاي ارزشمند علي (ع) در نهج البلاغه است كه:

مرگ نه از شما آغاز شده و نه به شما پايان يافته است ، اين يار شما در زندگي به سفر مي رفت (از شما دور مي شد) . پس فكر كنيد كه به يكي از سفرهاي خود رفته است كه به سوي شما باز مي گردد و اگر باز نيامد (و نخواهد آمد) شما نزد او مي رويد.

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و دوم مهر 1388ساعت 15:15  توسط حسین ملاحسنی  | 

 

کد رصدخانه