Oldaltérkép  Impresszum
   
   
 
Wass Albert
Wass Albert
Regisztráció
Kedvencek közé! Beállítás kezdőlapnak!
A keresés helye:

Részletes keresés
Turcsány Péter honlapja

Könyvesház

Wass Albert: Életműsorozat


Aktuális hírek Hírarchívum
Előző 5 hír Következő 5 hír
A Kráter Műhely Egyesület évzáró összefoglalója, 2009 2010. január 9.
Köszönjük 2009-ben nyújtott segítségét, szíves együttműködését, mellyel Egyesületünk munkáját – bármilyen formában – támogatta!
A Kráter Műhely Egyesület kiadott könyveivel és rendezvényeivel 2010-ben is elkötelezetten kívánja szolgálni a nemzeti-keresztény kultúrát konferenciák,  gyerektáborok, előadókörutak, író-olvasó találkozók segítségével. (Alább a teljes beszámoló)
Wass Albert születésnapján – Emlékezés az MR1 - Kossuth Rádióban 2010. január 8.
Ma, január 8-án 18:30-kor a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorában beszélgetést hallhatnak Turcsány Péterrel, a Kráter Műhely Egyesület és Könyvkiadó vezetőjével, aki Wass Albert 102. születésnapja alkalmából emlékezik az íróra.
Riporter: Gadácsi János

Turcsány Péter a válaszúti 1908-as hosszú télre emlékezik, ahol a kastélyszobában Wass Albert édesanyja, a népszerű Alili a történelmi Bánffy család leánya megszülte a czegei Wass család szeme fényét: Wass Albertet. A beszélgetés most nem Wass Albert életútját, hanem a ma is köztünk élő  író hozzánk szóló aktuális gondolatait eleveníti föl. Wass Albertnek az 1993-ban A magyar nemzet 7 parancsolata címen összefoglalt tételei ma ugyanolyan megrendítő erővel szólnak hozzánk, mint akkor: „Ki bántja a magyart, téged is üt. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Bárki magyar vesztesége a te veszteséged is.”  (5. parancsolat)
„Legyetek bátrak és hűségesek egymáshoz és a magyar nemzethez, mert az Úr szereti a bátrakat és a hűségeseket, s megsegíti azokat, akik az igazság útjain járnak”. (7. parancsolat)
Wass Albert születésnapi emlékünnepség Pomázon 2010. január 7.
 MEGHÍVÓ
Szeretettel várjuk Pomáz és környéke lakóit és minden kedves érdeklődőt
2010. január 8-án 13 órakor

GYERTYAGYÚJTÁSRA és KOSZORÚZÁSRA
a Wattay-Teleki Kastély parkjában felállított Wass Albert-szobornál
 
– az író születésének 102. évfordulója alkalmából!
Wass Albertről a Katolikus Rádióban 2010. január 6.
Csütörtökön, január 7-én 14 órától a Magyar Katolikus Rádió Szépkorúak Klubja c. műsorának vendége Kovács Attila Zoltán főszerkesztő lesz. Műsorvezető: Ungváry Ildikó.
Wass Albert évforduló - itthon és szerte a nagyvilágban! 2010. január 5.
A 102 éve született Wass Albertre együtt emlékezzünk! Ezért kérjük mindazokat, akik tisztelettel gondolnak rá, mint a Trianon utáni magyar nemzedékek egyik legkiválóbb írójára, hogy köztéren felállított szobránál vagy más emlékhelyénél január 8-án 13 órakor (születése órájában)  gyertyagyújtással vagy koszorúzással emlékezzenek meg róla, életművéről és magyarságunk egymást összetartó értékeiről.

A Kráter Műhely Egyesület nevében:
Turcsány Péter az Egyesület elnöke
Előző 5 hír Következő 5 hír