Nyhedsbrev

Få it-nyheder og blogs hver dag
og vind en Nintendo Wii.



feeds RSS Nyhedsfeed
Afstemning

Hvordan tror du Charlotte Sahl-Madsen vil håndtere posten som videnskabsminister?






Deltag i debatten

Her er 10 CMS'er, du ikke må gå glip af

10 content management-systemer går igen på de lister, som nye CMS-kunder opstiller, før de vælger. Tre af dem har danske rødder.

Hvis du står over for at skulle vælge et nyt content management-system, CMS, så er der ikke meget hjælp at hente hos analysefirmaerne, når det gælder om at indsnævre feltet. Deres lister over de førende systemer indeholder ofte mere end 20 forskellige.

Det kan være nyttigt nok til at få et overblik over markedet, men det er ikke godt nok til at komme videre i udvælgelsesprocessen. Det mener i hvert fald den danske CMS-rådgiver Janus Boye fra J.Boye, som derfor har kogt det ned til en liste over de 10 systemer, man bør have på sin første liste.

»En del af problemet er, at eksperterne siger, at der er mange leverandører på CMS-markedet, men ingen markedsførende. Men der er nogen, som vi ser hele tiden,« siger Janus Boye.

J.Boyes liste er udarbejdet ud fra mere end 50 såkaldte 'short lists' fra kunder og erfa-grupper. Listen er udvalgt ud fra de systemer, som både dukker hyppigst op på disse lister, og ud fra, at der findes global support for systemerne med repræsentanter i flere lande.

Fraværende på listen er Microsoft og IBM, som ifølge Janus Boye ganske vist optræder på mange organisationers første basisliste, inden de indsnævrer feltet. Men de systemer, som Microsoft og IBM tilbyder, er ikke decideret beregnet til web-CMS, men i stedet til internt brug i store organisationer.

»Vi har i lang tid lavet lister, og det ville vi godt offentliggøre, så de kunder, som selv udvælger et CMS, vil kunne gøre det lettere. Tanken var at hjælpe køberne, og det her var den del, der manglede,« siger Janus Boye.

Listen inkluderer tre CMS'er med danske rødder, men ifølge Janus Boye skyldes det blandt andet, at eksempelvis Sitecore i dag er globale med stor tilstedeværelse i USA, mens Typo3 er store i Tyskland.

»Hvis du er en amerikansk virksomhed, så ville jeg aldrig have anbefalet Sitecore, hvis ikke Sitecore havde flere kontorer i USA,« forklarer Janus Boye.

Kravet om lokal support er vigtigt, fordi det både er dyrt og besværligt at flyve konsulenter ind til implementeringen, og fordi der vil opstå akutte problemer, som kræver hjælp fra konsulenter inden for rækkevidde.

Sidste danske CMS på listen er Umbraco, der er open source og baseret på .Net.

De 10 CMS'er i alfabetisk rækkefølge: Day Software, Drupal, Ektron, Episerver, Fatwire, Plone, SDL Tridion, Sitecore, Typo3, Umbraco.

Bliv klogere på artiklens emner i Version2's gruppeunivers:



Kommentarer (5)
af Morten Abildgaard, 18. august 2009 09:18

Det er sikkert bare mig, men mangler Janus ikke Joomla! Jeg havde faktisk nok forventet at se Joomla! istedet for Drupal eller Typo3.
af Rasmus Kaae, 18. august 2009 09:22

cms'er er vel en præferencesag - jeg bruger tit cmsimple til små projekter :-)

Morten, hvis du kigger på det eksterne link til Janus Boyes blog, kan se årsagen til at Joomla ikke er med på listen.

Hej Morten, Som der bliver nævnt er det altid en præference sag.

Dog mener jeg da at både Typo3 og Drupal, er mere professionelle end Joomla.

Dog syntes jeg hverken at kunne finde Joomla eller Typo3 på nogle af de popularitets test der er. Drupal er dog altid med.

Og endnu engang kan man nok kun tænke på Berlingskes Drupal sats, det må da påvirke Drupal en del.

At syne på kommentarene på det eksterne link er jeg ikke den eneste der føler listen har adskillige mangler, og at kriterierne for hvilke CMS'er man skal kigge på er for vagt definerede, hvilket jo naturligt gør listen til en religionskrig.

@ Mads: Efter implementering i et produktionsmiljø mener jeg at Joomla stikker Typo3 og Drupal både når det kommer til professionalisme og øvrige faktorer.

Men et kig på fx. http://cmsmatrix.org viser jo Typo3, Drupal og Joomla i skøn sammenhørighed når man sorterer efter "views", "clicks" og "compares" (siden er dog ikke den hurtigste knallert på havnen).

E-mail:   Adgangskode:  
Ikke bruger? Opret en brugerkonto og deltag i debatten
Seneste blog-indlæg
SerieNr. 000001 AF POUL-HENNING KAMP

Open Source har værdi! AF POUL-HENNING KAMP

It-nyheder fra Business.dk