Valet 2010

Sverigedemokraterna.de tar fajten mot SD

Publicerat 2010-03-23 17:22

Skärmdump på Sverigedemokraterna.de:s hemsida, som i början av mars lades ut på nätet.

Sverigedemokraterna.de är en ny sajt på nätet som säger nej – till Sverigedemokraterna. Målet för grundaren är att sajten ska ta sig in så högt upp som möjligt på träfflistan när sökning görs på Google med ordet ”Sverigedemokraterna”.

Dela med andra:

DN Teman i artikeln

 Valet 2010

Genom ett likalydande hemsidenamn som det politiska partiets – förutom landsdomänen som i stället är tyska .de – ska informationssökare ledas in på sajten där argumenten mot SD:s politik står som spön i backen. Bakom Sverigedemokraterna.de står, enligt ett mejlutskick DN.se mottagit, ett privat initiativ. Avsändaren skriver att man ”valt att vara anonym på grund av risk för repressalier”.

Kampanjens syfte är, heter det, ”att avslöja Sverigedemokraternas pr-strategi inför höstens riksdagsval”.

Tanken är att partiets satsning på sociala medier för att nå ut med sitt politiska budskap effektivt ska motverkas på samma plan, internet, genom att tränga sig in på sökmotorn och sätta fart på bloggare och twittrare med samma strävan.

Enligt en analys gjord av bloggaren och webbmarknadsföraren Nikke Lindqvist på dennes hemsida så finns det flera skäl som talar för att Sverigedemokraterna.de kommer att lyckas i sin strävan. Bland annat för att det, som Lindqvist skriver, ”redan finns tre domännamn som innehåller nyckelordet, vilket kan innebära att det finns plats för ytterligare en sådan träff i sökresultaten”.

Nikke Lindqvist nämner även sådant som talar emot sajten:

”Väldigt lite innehåll på sajten. Sverigedemokraterna.de har en enda sida. Om man ska ha en chans att åstadkomma den man vill krävs en utökning av sidantalet så att sajten själv, väldigt tydligt själv kan hjälpa till med interna länkar med ankartexten sverigedemokraterna till sin förstasida.”

När DN.se vid 17-tiden på tisdagen skrev in ”sverigedemokraterna” i Googles sökfält kom Sverigedemokraterna.de upp som elfte träff.

Läs mer: Varför har vi inte haft en kvinnlig statsminister?

Bloggat om artikeln(0)

(Vad är Twingly?)

Visar  (av totalt ).

Vill du ha en bra start på dagen?

Läs Dagens Nyheter. Klicka för ett bra erbjudande.

Nyheter från Förstasidan

Bakijev erbjuds lämna Kirgizistan Foto: AFP

Bakijev erbjuds lämna Kirgizistan

Villkoret är att han avgår. Den störtade presidenten Kurmanbek Bakijev har dock sagt att han inte har någon som helst avsikt att lämna sin post.

Terrorhot mot fotbolls-VM

Bomhot mot England–USA den 12 juni. Arrangörerna har nu höjt beredskapen och Interpol kommer att finnas på plats under turneringen.

Kaninerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Örn Borgen / Scanpix Kaninerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Kaninerna passade på när taket rasade

När taket på tennishallen i Nyköping rasade in under kaninutställningen i februari passade hundratals lösa raskaniner på att ha kul. ”De träffade på nya kompisar och så blev de lite upphetsade av händelsen.” Läs mer 36

Adoptivsonen sändes tillbaka Foto: Rossia 1 Television Channel / AP

Adoptivsonen sändes tillbaka

Från USA till Ryssland. Den ryska regeringen vill avbryta alla adoptioner av ryska barn till USA sedan en amerikansk mor tröttnat på sin adoptivson.

”Woods visar en falsk bild” Foto: David J. Philip / AP

”Woods visar en falsk bild”

Tiger spelar lika bra som förr, men uppträdandet är förändrat. Den buttra uppsynen är utbytt mot breda leenden. Men är det genuint? 34

Pollen jobbigare än bollen. Woods har problem med allergi.

"Schack matt, godnatt". Stenson långt ifrån kvalgränsen.

Följ tävlingarna direkt. US Masters på Augusta - slag för slag.

Fotboll

Håller Pelé före Messi

Henke Larsson om Barcelona-stjärnan. ”Det är lite tidigt att säga om Messi är den bästa fotbollsspelaren genom tiderna..."

Dawit Isaak har suttit fängslad
 dagar,  tim,  min och  sek.

Vårsol i Paris.

Vårsol i Paris. Utställningarna lockar - men också uteserveringarna. 4

Guldjakt i Eritrea.

Guldjakt i Eritrea. Svenska oljeaffärer, samtidigt som politiska fångar som Dawit Isaak hålls fängslade.

Baske Mig!

Baske Mig! Tiger Woods i Bergmanfilm.

NUTIDSTESTET VECKA 14.

NUTIDSTESTET VECKA 14. Från Birger jarl till Laura Palmer – Nutidstestet spänner över vida fält!