Pers
Radiobitches
Mediapark (Studiocentrum Noord)
Sumatralaan 45
1217 GP Hilversum
T. 035 677 50 53
E. pers @ radiobitches.nl
contentblok footer
Waarom Radiobitches?

Nederland kent weinig vrouwelijke radiomakers ten opzichte van andere landen in Europa. Om deze reden werd in 2007 de website radiobitches.nl gelanceerd, dé website met alle informatie over Nederlandse radiovrouwen. Niet alleen vrouwelijke presentatrices zijn te vinden op de site, maar ook vrouwen die achter de schermen aan het werk zijn.

Radiobitches wil talentvolle radiovrouwen die het gemaakt hebben in een wereld die gedomineerd wordt door mannen op een voetstuk plaatsen. Zij zijn bijzonder en bevinden zich in een verborgen radiowereld. Radiobitches breekt dit open en laat zien wie de vrouwen zijn, waar je ze kunt horen en geeft je handvatten om je door ze te laten inspireren en van ze te leren. Niet alleen radiomakers maar iedereen!

Bitch?

Het woord Bitch onderstreept het stoere, vrouwelijke, sexy, eigenwijze, creatieve en vooral inspirerende karakter van radiovrouwen en het merk Radiobitches. Word je een bitch genoemd!? Niet erg! Zolang er maar Radio voor staat..!

Geschiedenis Radiobitches

Radiobitches.nl is een initiatief van een aantal vrouwen van de Veronica Radioschool, de website werd in januari 2007 gelanceerd. In juni 2007 werd door de leerlingen van de Radioschool (Klas 2006/2007) de eerste editie van de Radiobitches Awards georganiseerd in de Sugar Factory in Amsterdam.

De tweede editie van de Radiobitches Awards vond plaats in het Instituut van Beeld en Geluid in Hilversum.

In september 2008 is de Veronica Radioschool geïntegreerd in de V-Academy, een opleidingstraject voor crossmediaal talent. In 2009 worden de Radiobitches Awards georganiseerd door de V-Academy. De redactie van Radiobitches.nl wordt verzorgd door de V-Academy.