ANKETA

Koji je Vaš glavni razlog za ugradnju solarnih kolektora?
 
PREINAKA POSTOJEĆIH KUĆA U PASIVNE ILI ČAK AKTIVNE

Za one koji su već izgradili svoje kuće, ali žele izbjeći visoke račune za plin, i za njih postoji rješenje. Raspolažemo sa tako promišljenim i isplativim načinima preuređenja, koje mogu rezultirati da zgrada postane čak i proizvođač energije. Preuređenje kuće u višu kategoriju kao prvo podrazumijeva radikalno smanjenje potrošnje energenata. To je investicija koja se sigurno vraća.

Vrlo je realna mogućnost da postojeću zgradu preinačimo u malog potrošača, u kojoj nas više neće zabrinjavati računi. Čak je moguće ne samo oslobađanje od računa, nego da kuća počne zarađvati za nas.

Ovakvo rješenje nudi vam Centar Energije! Prvi korak ovoga procesa je da službeni energetski auditor napravi energetski pregled vaše zgrade izradi pismeno stručno mišljenje (elaborat) o trenutnom stanju. Nakon toga izrađuje plan, ili više planova, kako bise se mogli odlučiti na koju energetsku razinu želite popraviti svoju kuću.

Uzmimo za primjer: trenutno živite u zgradi koja spada u D kategoriju, jako puno plaćate za grijanje, struju i sl, i željeli biste da ne dobivate više račune ili da vam računi ne prelaze 1000 kuna u sezoni. Auditor će pregledati vašu kuću, a energetičari će izraditi ponudu za adaptaciju. Ukoliko odlučite da realizirate plan, vaša kuća će postati puno racionalniji potrošač energije. Nakon toga energetski auditor ponovo izradi pregled, te vam izdaje novi službeni dokument – energetsku iskaznicu, ovaj puta naravno sa boljom kategorizacijom. Rezultat je pored značajnog smanjenja računa za energente, ili njihovog potpunog eliminiranja, jedna puno vrednija nekretnina.

 

Google Weather

Vaša Košarica

VirtueMart
Vaša Košarica je trenutno prazna.