Idag letar vi skribenter med egna privata eller professionella erfarenheter av följande ämnen:

Föräldranärvaro

Skolan ställer allt högre krav på att föräldrarna ska närvara under arbetstid. Läs (6) Skriv

Ship to Gaza

Skepp från hjälpkonvojen Ship to Gaza har stormats av israelisk militär. Drygt tio personer uppges vara döda och många skadade. Läs (36) Skriv

Ship to Gaza

Mi Grandin om Ship to Gaza

Terroriststöd förklätt till ömhjärtat humanitärt bistånd

Hat, våld och terrorismstöd förklätt till ömhjärtat humanitärt bistånd - ingen ifrågasätter ens sanningshalten i det sistnämnda trots avsaknad av både bistånd och folkvett. Men nu finns också bild- och filmbevis på vad som faktiskt hände och vad som fanns i lasten på  åtminstone på det av IHH sponsrade terroristskeppet Mavi Marmara.


Om författaren

Svensk som bott i Israel i många år. Bott många år i Sverige också. Förvånas inte längre över svensk medias oproffsighet eller TT's åsiktsstyrda monopol. Tycker att Aftonbladet är en kloak och att det är tur att Newsmill finns.

Hat, våld och terrorismstöd förklätt till ömhjärtat humanitärt bistånd - ingen ifrågasätter ens sanningshalten i det sistnämnda trots avsaknad av både bistånd och folkvett. Men nu finns också bild- och filmbevis på vad som faktiskt hände och vad som fanns i lasten på  åtminstone på det av IHH sponsrade terroristskeppet Mavi Marmara, som minst av allt bestod av aktivister med fredliga avsikter. Israels misstag var att tro att denna armada faktiskt var vad den utgav sig för att vara. Det kostade 9 liv och 16 skadade. Men vem anser världssamvetet Sverige bär ansvaret för det? Ja, inte terroristerna i alla fall. Då förs ju tanken direkt till... Israel förstås. Och det är klart - visst är det bekvämt att alltid kunna skylla allt på Israel.   

Sverige är verkligen det perfekta landet för fortplantande och kultiverande av arabisk/palestinsk offermentalitet tillika nyttiga idioter som tror att man genom att gulla med terrorister gör en humanitär insats. Nu är det fritt fram att jaga judar i Sverige igen - igår attackerades judiska ålderdomshemmet i Göteborg. Vad nu ett gäng svenska pensionärer har med saken att göra. Den där "kollektiva bestraffningen" man så gärna anklagar Israel för utövas nu alltså av de som så gärna använder detta uttryck - på ett gäng åldringar i Sverige. Just det.

Vad som föregår Israels agerande talas det aldrig om i efterhand - och rapporteras om i svenska media ännu mindre förstås (för då hade man ju kunnat sätta allt i ett sammanhang) - trots att det alltid är just detta som orsakar de konsekvenser som Israel sedan attackeras för och fördöms för och anklagas för, ad nauseum. Israelhat säljer.


Men ingen - ingen - som deltog i denna armada av patologiskt förvirrade idealister, ledda av penningstinna extremister utan bättre saker att göra, kan idag säga att de inte blev varnade.
Ändå vrålar man om fördömanden och utlyser "vredens dag" och skruvar upp dramatiken i ännu ett försök att delegitimisera staten Israel och knuffa den lite närmare avgrunden. Man varnar för en tredje intifada, jojo. Och fårskocken följer förstås efter, skrikande och vrålande sitt hat, skanderande hatramsor och uttryckande av bestörtning inför ett scenario som de själva har varit med och både iscensatt och regisserat.

Säga vad man vill om terroristerna och deras anhängare - de är mästerliga på propaganda. Särskilt som både folk och fä med få undantag sväljer allt utan att blinka, inklusive svenska media som ingen kan anklaga för att vara särskilt noga med källkontroll när det gäller Mellanöstern utan gärna förlitar sig på en terrororganisation som har i sitt manifest att utplåna Israel och döda alla judar. Ingen överraskning där således. Lite professionalitet av den svenska journalistkåren är tyvärr inget man kan räkna med. Riktiga journalister utan politiska och ideologiska skygglappar (eller heltäckande dito) är det ont om i Sverige.

Vi betraktas numera av stora delar av omvärlden som ett land av dårfinkar ledda av ett gäng israelhatande extremister som av någon märklig anledning alltid får breda ut sig på parkettplats och föra allas vår talan. Våra media visar bättre 68-takter än extremisterna från "den gamla goda tiden" ens vågade drömma om. De rödgrönas senaste utspel borde få sunt funtade människor att rodna - tala om storhetsvansinne. När utnämndes Sverige till världssamvete? När hade Sverige något att säga till om på den internationella arenan?

Men när man sedan i Sverige ställs inför fakta (för det händer alltid förr eller senare) så har man inte ens vett om att medge att man kanske drog LITE förhastade slutsatser. Jenin. Muhammad Al-Dura. Gaza beach. Invasionen av Gaza 2009 som föregicks av 8 års raketbeskjutning mot civila. Hör ni? Nej, just det. Tystnaden ekar nästan. För då är det förnekelse som gäller och om man upprepar samma lögn gång på gång på gång då blir det sant! För vad är 9 döda terrorister mot 16 skadade israeliska soldater - den som har flest döda på sin sida vinner ALLTID!


Trackback URL:

Trackback URL for this post:

http://www.newsmill.se/trackback/23140

8 kommentarer Logga in för att kommentera
I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.

'

Det vore verkligen intressant att få möjlighet att ta del av de "bevis" som du hänvisar till enligt din egen formulering;

"Men nu finns också bild- och filmbevis på vad som faktiskt hände och vad som fanns i lasten på åtminstone på det av IHH sponsrade terroristskeppet Mavi Marmara"

Har du någon referens som du kan delge oss andra i saken?

När det gäller dina "anklagelser" och påståenden när det gäller Sverige så tycker jag att det helt enkelt förhåller sig på så vis att Sverige är ett mycket bra land tack vare en stor blandning av kultur och religion.

Om du tror att svenskar i stort är negativa till Israel eller judar så tror jag att du har fel.

Om du tror eller anser att svenskar i stort skall ta sida för, eller försvara, Israel eller någon speciell religion så är du helt fel ute.

Så enkelt är det med det. Majoriteten av svenskarna tänker inte utifrån varken religion eller politik när det gäller övergrepp eller krigshandlingar.

Jag vill nog påstå att Sveriges befolkning, i överväldigande majoritet, tänker utifrån vad som är rätt eller fel och vad som är rättvist när det gäller sådant.

Permalänk | Anmäl #1 Torbjörn Hellerstad, 2010-06-02, 03:49

Propaganda drevet har gått igång nu för att försvara det oförsvarbara. Förtryckarna förvandlas till offer och rationalitet blir irrationalitet.

Permalänk | Anmäl #2 Terry K, 2010-06-02, 06:17

Det är sant. Svenska politiker och media representerar en rent antisemistisk linje i sin utrikespolitik genom att peka ut Israel som roten till allt ont i Mellanöstern.

Att Israel är förutsättningen för att judarna ska kunna existera i Mellanöstern förtigs systematiskt. Likaså att arabvärlden redan har ett hundratals gånger så stort territorium och inte har något behov av ytterligare land.

Permalänk | Anmäl #3 Bo T, 2010-06-02, 08:13

Det kanske ligger en hel del i vad Mi Gradin skriver, och det kanske är därför det är så lite kommentarer

Permalänk | Anmäl #4 Carl Svensson, 2010-06-02, 08:40

Skönt att någon sätter ned klackarna i backen och säger sanningen. Medierapporteringen i Sverige har varit öronbedövande enkelspårig. Ser inte folk hur onyanserat det hela är? Detta har verkligen varit en bombastisk provkarta på var svenska medier står politiskt. Kunde det vara mer onyanserat vänstervridet?

USA vill införa certifiering för journalistkåren. Det kanske vore dags för det i Sverige också. Problemet är att vi inte finge några godkända journalister som det ser ut idag. Vi finge börja om från noll eller sätta dagens journalistkår på lobotomi.

Permalänk | Anmäl #6 Cavatus Carlson, 2010-06-02, 12:00

Tack Mi. för orden. Där satte du verkligen huvudet på spiken, som man brukar säga.
"Sverige är verkligen det perfekta landet för fortplantande och kultiverande av arabisk/palestinsk offermentalitet tillika nyttiga idioter som tror att man genom att gulla med terrorister gör en humanitär insats."

Permalänk | Anmäl #8 Katrin Andersson, 2010-06-02, 18:53

Utmärkt att Mi Grandin är så klartänkt och rak på sak. Mycket uppfriskande.

Kommentatorn #1 Torbjörn Hellerstad efterlyser bevis och referenser för vad Mi påstår.

Varsågod Torbjörn: citat och filmbevis från turkarnas egna CCTV-kameror som bevisar att aktivisterna var tungt beväpnade och började attackera den israeliska polisiära aktionen redan innan israelerna steg ombord. Israelerna attackerades alltså medan de var i sin egen båt ute på havet - det är sjöröveri.

Besök: http://ilyameyer.com/svenska/2010/06/02/turkarnas-egna-filmbevis/ för att se beviset.

För beviset att vissa av de ombordvarande kom dit med avsikt att dö framför kamerorna för att skapa propagandavinster i islamismens namn, läs följande: http://ilyameyer.com/svenska/2010/06/02/de-ville-bli-martyrer-sa-sager-t...

Det hela var och är ett propagandajippo iscensatt av fanatiska islamister, organiserade av den islamistiska turkiska regimen och finansierade av den islamistiska iranska regimen.

Islamistiska, inte muslimska. Det är en avgrundsdjup skillnad mellan muslimer och islamister. Jag har nära släktingar som är muslimer - en moster, mina kusiner som jag växte upp med, kusinbarn. Vi pratar med varandra minst en gång i veckan. De ber till Mecka fem gånger om dagen. De är troende muslimer. De fullkomligt avskyr islamisterna.

Europa verkar inte kunna se skillnaden - eller kanske inte vågar se skillnaden. Ingen vill väl råka ut för det som hände i Pakistan förra veckan, då 80 Ahmadiya-muslimer dödades under gudstjänst i moskén för att de inte ansågs vara tillräckligt fromma enigt Sunni-islamisterna. Därför väljer vi att vara tysta som samhälle och låtsas som om det inte är vårt problem.

Men det är vårt problem, vi behöver vakna till problemet som heter islamism. Inte minst muslimer behöver skyddas från islamisterna - och det var islamisterna som var bakom den våldsamma urladdningen ombord på den turkiska båten Mavi Marmara.

Utan islamismen blir det fred i Mellanöstern. Och i övriga världen - islamisterna vägrar erkänna Spanien utan pratar istället om Andalusien eftersom detta var namnet de gav Spanien när landet erövrades av Islam för några hundra år sedan, innan Spanien återfick sin självständighet.

Islamism är på frammarsch. Nästa år hos dig?

Permalänk | Anmäl #10 Ilya Meyer, 2010-06-03, 09:16

Ok Ilya Meyer, det är bra och viktigt att du skiljer mellan Muslimer och Islamister.

Samtidigt måste du medge att det finns en enorm skilland mellan helt vanliga Judar, vare sig de är Israeler eller ej, och fanatiska extrem-sionister.

Den nuvarande regeringen driver nu åt helt fel håll. Har mycket svårt att tänka mig att tidigare regeringar - inte ens Begins regering, skulle klara av att göra lika många fatala misstag som just denna har gjort sen den tillträde

Permalänk | Anmäl #11 Pasha, 2010-06-03, 14:28


Föräldranärvaro

Nu måste också ministrarna ta ställning mot skolans orimliga krav om föräldranärvaro

"Det vore lämpligt om alliansen, där många av ministrarna själva är småbarnsföräldrar, gick ut och markerade...

Helene Sigfridsson, 2010-06-03 17:2119 0 

Frånvaro för skolavslutning är olagligt

Faktum är att skolans krav på föräldranärvaro för öppet hus, stängt för planeringsdag, utvecklingssamtal,...

Samuel Engblom, 2010-06-03 15:0869 1 

Alla kan inte välja

Kan man välja mellan att vara en aktiv förälder som besöker alla föräldrarjippon på skolan och förskolan eller...

catarina wahlgren, 2010-05-28 12:0882 2 

EU-politik

Sverige i EU hotat vid maktskifte

EU-samarbetet har under mandatperioden lett fram till många betydelsefulla resultat. Den 2 juni debatteras regeringens...

Ohlsson, Kinberg Batra, Danielsson och Gustafsson, 2010-06-03 10:37134 4 

Vänstern vill vara utanför Europa

Vänstern i Sverige präglas av stark nationalism. Man är därför EU-motståndare och principiella motståndare till...

Jan Rejdnell, 2010-06-03 20:380 0 

Världskulturmuseét i Göteborg

Rädslan för hot och våld styr kulturchefernas beslut

Världskulturmuseets chef, liksom alla andra kulturinstitutioner och medier som böjt rygg för den religiösa...

Christer Sturmark, 2010-06-02 23:53361 29 

Världskulturmuséet viker ner sig för frikyrkopastorerna

Genom sin hantering av Elisabeth Olsson Wallins utställning "Jerusalem" signalerar Världskulturmuséet att religion,...

Lars Gårdfeldt, 2010-05-31 14:00228 15 
annons:

Mest millat


Alla    Arg    Uttråkad    Nyfiken    Glad
 1. Israel
 2. Världskulturmuseet
 3. Mossad
 4. Israel behöver västvärldens stöd
 5. Ship to Gaza
 6. SVTs rapportering
 7. Alliansen EU-politik
 8. Mona Sahlin
 9. Föräldranärvaro
 10. Privata apotek
 1. Israel
 2. Ship to Gaza
 3. Mona Sahlin
 4. Genusforskning
 5. Föräldranärvaro
 6. Maria Larsson
 7. självförsvar
 8. Cannabis
 9. Maud Olofsson
 10. Sarnecki
 1. Israel
 2. Lars Vilks
 3. Ship to Gaza
 4. Mona Sahlin
 5. Sverigedemokraterna
 6. Socialdemokraterna
 7. Genusforskning
 8. Cannabis
 9. Föräldranärvaro
 10. de rödgröna
 1. Israel
 2. Sverigedemokraterna
 3. Mona Sahlin
 4. Svensk trupp i Afghanistan
 5. Socialdemokraterna
 6. Moderaterna
 7. Jan Guillou
 8. Lars Vilks
 9. Fredrik Reinfeldt
 10. Hemmafrun
 1. Världskulturmuseet
 2. SVTs rapportering
 3. Ship to Gaza
 4. Världskulturmusét
 5. Mona Sahlin
 6. Föräldranärvaro
 7. Turkiets EU-inträde
 8. Hamas
 9. Genusforskning
 10. Samtyckeslag
 1. Ship to Gaza
 2. Mona Sahlin
 3. Genusforskning
 4. Maria Larsson
 5. Sarnecki
 6. Maud Olofsson
 7. Miljöpartiet
 8. Torbjörn Tännsjö
 9. Turkiets EU-inträde
 10. ShiptoGaza
 1. Ship to Gaza
 2. Mona Sahlin
 3. Genusforskning
 4. Socialdemokraterna
 5. de rödgröna
 6. Miljöpartiet
 7. Grekland
 8. Sida
 9. sexköpslagen
 10. Föräldranärvaro
 1. Mona Sahlin
 2. Jan Guillou
 3. Slöjan
 4. Ilmar Reepalu
 5. Svensk trupp i Afghanistan
 6. Socialdemokraterna
 7. Islam
 8. Ship to Gaza
 9. Aftonbladet
 10. sexköpslagen
 1. Gaza
 2. Yrsa Stenius
 3. Spökskribenter
 4. Naturvetenskap
 5. Gordon Brown
 6. nationalismen
 7. Sprit
 8. Kungahuset
 9. Ockupation av Gaza
 10. Små företag är ofta chanslösa mot större aktörer i kampen om myndigheternas forsknings- och utvecklingsbidrag
 1. Gaza
 2. Politiska hotbrev
 3. Kungahuset
 4. Feministisk porr
 5. Kvinnlig statsminister
 6. klimatbluffen
 7. Drottning Silvia
 8. Äktenskapet
 9. ADHD
 10. Rasism
 1. Drottning Silvia
 2. Södermalmsmarxister
 3. Svenskars sexliv
 4. Kvinnlig statsminister
 5. Rödstrumpor
 6. Netroots
 7. Helene Lööw
 8. Victoria Mona Sahlin
 9. blockpolitik
 10. Twitter
 1. Feministisk porr
 2. Alex Schulman
 3. Drottning Silvia
 4. Michael Jackson
 5. Stureplan
 6. Tiger Woods
 7. Åttiotalisterna
 8. DN-kultur
 9. Kvinnlig statsminister
 10. Spöken
 1. jesus
 2. prostitution
 3. antisemitismen
 4. Islam
 5. Barnpsykiatri
 6. Höjda straff
 7. Landsbygden
 8. Holland
 9. Utomjordingar
 1. Colombia
 2. Valet 2010
 3. Gud
 4. Rödstrumpor
 5. Iran
 6. SKL
 7. Facebook i skolan
 8. Klimatdebatten
 9. Burka
 10. ABBA
 1. Rickard Sandler
 2. Nick Clegg
 3. Colombia
 4. Valet 2010
 5. Mahmoud Ahmadinejad
 6. Anna Odell
 7. Lady Godiva
 8. Ronny Andersson
 9. Socialliberal enhet
 10. Ägarlägenheter
 1. Utomjordingar
 2. Köpet av Pirate Bay
 3. Istid
 4. Valet 2010
 5. Andra världskriget
 6. Vulkaner
 7. Thomas Quick
 8. Den nya istiden
 9. Rickard Sandler
 10. Bo Baldersson
 1. Israel
 2. Mossad
 3. Israel behöver västvärldens stöd
 4. Alliansen EU-politik
 5. Privata apotek
 6. självförsvar
 7. Läxor
 8. Folkpartiet
 9. Cannabis
 10. Centerns Ungdomsförbund
 1. Israel
 2. Föräldranärvaro
 3. självförsvar
 4. Cannabis
 5. Mossad
 6. Israels agerande
 7. Anonymiseringstjänster
 8. Sjuksköterskorna
 9. mammorna
 10. Estland
 1. Israel
 2. Lars Vilks
 3. Sverigedemokraterna
 4. Cannabis
 5. Burkaförbud
 6. USA
 7. Yttrandefrihetsfundamentalism
 8. Sjuksköterskorna
 9. Rondellhunden
 10. Huset Bernadotte
 1. Israel
 2. Sverigedemokraterna
 3. Lars Vilks
 4. Piratpartiet
 5. RUT-avdraget
 6. Anders Jacobsson
 7. Cannabis
 8. Hemmafrun
 9. Burkaförbud
 10. Rondellhunden
annons:

Newsmill seminarier


 1. Sjuksköterskor riskerar sänkt lön efter vidareutbildning
 2. Fakta om ekonomin och specialistutbildning för sjuksköterskor
 3. Vi sjuksköterskor diskrimineras för att vi är kvinnor
 4. Det måste löna sig med utbildning även för kvinnor
 5. Jag kräver att partierna ger besked i sjuksköterskefrågan
 6. Möjligheten att ändra sin yrkesbana måste alltid finnas
 7. V: Specialistsjuksköterskor ska ha högre lön
 8. Glöm inte bort specialistsjuksköterskornas unika kompetens
 9. Vi i alliansen ger sjuksköterskorna rätt
 10. Mycket snack och lite verkstad för oss specialistsjuksköterskor
 1. Vi sjuksköterskor diskrimineras för att vi är kvinnor
 2. Det måste löna sig med utbildning även för kvinnor
 3. Sjuksköterskor riskerar sänkt lön efter vidareutbildning
 4. Jag kräver att partierna ger besked i sjuksköterskefrågan
 5. V: Specialistsjuksköterskor ska ha högre lön
 6. Möjligheten att ändra sin yrkesbana måste alltid finnas
 7. Mycket snack och lite verkstad för oss specialistsjuksköterskor
 8. Glöm inte bort specialistsjuksköterskornas unika kompetens
 9. Fakta om ekonomin och specialistutbildning för sjuksköterskor
 10. Sjuksköterskeutbildningen
 1. Passagerarlistan på Mavi Marmara fick Mossad att se rött
 2. Våga stå upp för Israel - även när det blåser!
 3. Ovärdigt av borgerliga toppolitiker att försvara Israels attack
 4. Rädslan för hot och våld styr kulturchefernas beslut
 5. Att mobba Mona Sahlin
 6. Israel borde ha sänkt skeppet!
 7. Israels rätt till Gaza är obestridlig
 8. Sverige bör omedelbart ta hem sin militärattaché
 9. Terroriststöd förklätt till ömhjärtat humanitärt bistånd
 10. Turkiet närmar sig Iran snabbare än EU

Karin, PM och Leos blogg

Newsmill och Yourlife.nu samarbetar!

Idag begår jag min ...

Om Newsmill

Newsmill är det första sociala mediet i Sverige som spinner kring nyheter och debatt. Vi publicerar varje dag olika personer med exklusiv kunskap om dagens viktiga händelser. Om du har egna erfarenheter av de frågor vi tar upp kan du omedelbart medverka i debatten. Du kan kommentera och skriva egna inlägg som publiceras på hög nivå eller medverka genom din blogg.

 

Läs mer om Newsmill

Karin, PM och Leos blogg

Newsmill och Yourlife.nu samarbetar!

Idag begår jag min ...

Vad är att Milla?

Millningen är ett sätt att kommentera med känslor. Du väljer ett ord eller ett namn som du vill mäta i opinionen och läsarna kommenterar genom att välja en av fyra känslolägen som representeras av fyra färger. Rött är arg, blått är glad, grön nyfiken och gult är uttråkad. Resultatet visas direkt och rubriken på artikeln färgas med den färg som de flesta väljer.


 
© 2008 Newsmill. All rights reserved.