האלוף בני גנץ - כפר אחים
יום חמישי, כ"ג באלול התשס"ז, 6 בספטמבר 2007, 09:00
האלוף בני גנץ
האלוף בני גנץ. צילום: ניר אריאלי, 'במחנה'
מפקד זרוע היבשה על המושב כפר אחים, בו היה משכים קום כדי לחלוב פרות. מיוחד לראש השנה

אלעד ארדן, 'במחנה'

למה דווקא כפר אחים: "כפר אחים הוא מקום שטבוע בי. הוריי היו מקימי המושב - הם היו כאן ראשונים, לבדם. היום אבי קבור פה, ואמי ואחותי עדיין גרות פה. אני מגיע למושב בממוצע פעם בשבועיים-שלושה. בעבורי, כפר אחים היה כל החיים. האווירה במושב והחינוך שקיבלתי מהוריי, ובפרט מאבי, הם שהולידו את הרצון שלי להגיע לשירות קרבי.

"הזיכרונות שלי מתחילים ביום שעברנו לבית הזה, שאמי עדיין גרה בו, ממקום אחר במושב, עם סוס ועגלה. הייתי בן ארבע, ומשם אני מתחיל לזכור. כל הילדות שלי עברה כאן, עד שהלכתי לתיכון בכפר הירוק ואחר-כך לצבא. אלה היו חיים של עבודה ומשפחה, סדר יום שמתחיל בחמש בבוקר. אהבתי מאוד לחלוב פרות, זאת הרגשה נהדרת. אני חושב שעד היום אני רפתן מקצועי. אחר הצהריים היינו משחקים בשדות, ואני הייתי הילד הראשון במושב שהיו לו אופניים, וכל שאר הילדים היו רצים אחריי. כל עץ במושב הזה הוא עץ שהייתי שותף בנטיעתו ובתחזוקתו. היום מאחורי הבית יש מטע רימונים, אבל פעם הייתה פה רפת ומאחוריה שדה אספסת, שבו אבי ואני היינו מקבלים את ההכרעות הגורליות לגבי חיי.

"בנקודה שבה נגמרת החצר של הבית, חפרנו במלחמת ששת הימים שוחות. היינו יושבים כאן, מסתכלים לעבר הרי יהודה, ירושלים וחברון, וצופים בפיצוצים ובתמרות העשן. בימים רגילים, הסלון היה מופצץ בטורים של שולחנות, וכל ליל סדר וערב שבת היו מתכנסים כאן עשרות אנשים. ואחרי שהערב הפורמלי היה נגמר, היו מגיעים לכאן אנשים מכל המושב, וביחד עם האחיות שלי, שניגנו, היו יושבים ושרים עד אור הבוקר".

עוד על כפר אחים: מושב כפר אחים נמצא בסמוך לצומת מסמיה, בואכה אשקלון. הוא נוסד בשנות
ה-50 ונקרא על שמם של שני אחים שנהרגו במלחמת השחרור. לאחר הקמת המושב, עברו להתגורר בו מרדכי ורבקה גובר, הוריהם של השניים. הוריו של האלוף גנץ, רבקה ונחום, היו, כאמור, ממקימי המושב, ונטלו במשך שנים חלק בהקמת יישובים ומושבים חקלאיים נוספים ברחבי ישראל.