2004-12-06 /Pressrum/Pressmeddelande

McDonald’s i Rosengård når muslimska gäster

Mohammed Kazaz på McDonald’s i Rosengård experimenterade i köket för att få fram ett attraktivt alternativ till restaurangens muslimska gäster. Den nya hamburgaren Big Fish, som innehåller fiskfilé, ruccola, isbergssallad, bröd med sesamfrön, tomat, emmentalerost och dressing, föll väl ut i lokala smaktester. Testförsäljningen av Big Fish på McDonald’s i Rosengård, som inleddes den 21 oktober, har fått stort gensvar bland gästerna. Restaurangen har under denna period sålt 150 procent fler fiskburgare än övriga landet.

För McDonald's i Rosengård är de muslimska invånarna en viktig målgrupp. Då många muslimer endast äter så kallat halalkött är McDonald's vanliga kött inget alternativ. För att ge restaurangens muslimska gäster fler och attraktiva alternativ experimenterade Mohammed Kazaz fram Big Fish.

- Vi har många gäster som inte kunnat välja våra vanliga hamburgare eftersom vi inte serverar halalkött. Jag gillar att experimentera och testade mig fram till en fiskburgare med en smak som jag tror tilltalar alla våra muslimska gäster, säger Mohammed Kazaz, restaurangchefstrainee på McDonald's i Rosengård.

- Mohammed har utvecklat en produkt som verkligen är anpassad för den lokala marknaden i Rosengård. Den bygger på hans förståelse för våra gästers olika behov, säger Susanne Rydjer, menyutvecklare på McDonald's.

Bakgrundsfakta om Big Fish
Big Fish är en stor fiskburgare som innehåller friterad fiskfilé, ruccola, isbergssallad, tomat, emmentalerost och dressing, allt serverat i ett rostat bröd med sesamfrön. Den kommer att kosta 30 kr och 46 kr i meny, inklusive tillval som minimorötter eller grönsallad med körsbärstomater eller pommes frites samt valfri dryck.

För mer information
Mohammed Kazaz, restaurangchefstrainee,
McDonald's Rosengård, mobil 073-510 61 20

Christian Holm, restaurangchef, McDonald's Rosengård, mobil 070-393 47 04

Susanne Rydjer, menyutvecklare, Svenska McDonald's,
tel 08- 740 85 06

Ladda ned högupplösta bilder
För att spara ned följande bilder gör du så här:
Ställ musmarkören på önskad länk och högerklicka. Välj "spara mål som". Nu kan du spara ner filen som du önskar.R32565_BigFish.jpg
Mohammed BigFish.jpg
 

© 2010 McDonald's Corporation.