Dirigerar Nallekonserten den 9/2

Daniel Hansson

Daniel Hansson (f 1973) är dirigent och konstnärlig ledare för omkring 40 sångare i Malmö akademiska kör vid Malmö högskola. Han leder också Malmö akademiska orkester vid samma skola, vilket naturligtvis innebär en hel del samarbeten och gemensamma framträdanden. Daniel Hansson har tidigare arbetat som ensembleledare och musiker vid bl a försvarsmusiken och Musik i Västernorrland. Han har också hållit kurser i dirigering och ensemblespel.

Daniel Hansson har examen från Musikhögskolan i Piteå där han utbildade sig på instrumental- och ensemblelärarlinjen med fördjupning inom dirigering. Han har också studerat körledning för bl a Erik Westberg, Eric Ericson och orkesterdirigering för Siegfried Naumann och Hans Bergqvist. 2003 fick Daniel Hansson Eric Ericson-stipendiet.

Arbetet med både kören och orkestern vid Malmö högskola omfattar många konserter varje år. Som officiella representanter för skolan, reser han och kören land och rike runt för att framför sin repertoar. Ett mycket populärt och återkommande inslag på hemmaplan är naturligtvis sommar- och julkonserterna, som drar fulla hus varje år. Men kören tar sig också gärna an ny musik eller verk som sällan eller aldrig framförs. Ibland överraskar de också med att dyka upp på de mest oväntade ställen; sedan starten 2000 har de både framträtt i cirkustält och i badhus.

Säsongens dirigenter


Produced by KAN