Om Bromma Blocks

Bromma Blocks - en ny shoppingdestination
Bromma Blocks med H3 är en ny plats i Stockholm för shopping. Vi har drygt 70 butiker och ett flertal restauranger och caféer. Här kan du äta lunch och middag, ta en fika eller köpa take away. I vår Deli äter du gott, handlar delikatesser över disk samt får hjälp med catering.

Bromma Blocks utgörs av 60 000 kvadratmeter handelsyta, präglad av öppenhet, föränderlighet och lättillgänglighet. En plats där historiska byggnader integreras med nytänkande arkitektur.
I en spännande, annorlunda och inspirerande miljö där shoppingen berör alla sinnen, har nu Bromma Blocks invigts.
Välkommen till en ny shoppingdestination!

Namnet Bromma Blocks
Platsens identitet är starkt förknippad med dess historia. Paul Hedqvist som ritade ett flertal hangarer på området var en tongivande förespråkare av funktionalismen och typiskt för honom som arkitekt var räta vinklar och kvadratiska proportioner.
Namnet Bromma Blocks knyter alltså an till den blockliknande form som byggnader på området har, men även att handelsplatsen består av olika ”kvarter” (blocks). De kvadratiska elementen återfinns dessutom i interiörerna i H3:an. Resultatet är intressant shopping i klassiska K-märkta lokaler men med ny spännande arkitektur.

Shopping och arkitektur
Vi lät oss inspireras av det klassiska ”varuhuset” när vi påbörjade ombyggnaden en fd flyghangar till att bli en ny shoppingdestination. Den kulturminnesmärkta byggnaden kännetecknas av en modern design med tydliga historiska inslag, samt en unik rymd som för tankarna till en öppen flygplatsterminal. Konstnärlig gestaltning har haft en central roll i skapandet av nya moderna butiksytor. Vi har velat uppnå en miljö där människor förflyttar sig enkelt mellan exceptionella butiksmiljöer i olika nivåer. Mellan de olika butiksenheterna råder en öppen kommunikation där butikerna placeras efter hur kunderna rör sig och hur aktörerna samverkar. Kunderna har därigenom möjligheten att skapa sina egna kundvarv.

Butiksmixen består av varumärken som är såväl etablerade, som okända, nationella som internationella. Här finns ett brett urval restauranger och caféer samt fräscha delikatessdiskar med härligheter att avnjuta på plats eller en färdig middag att ta med hem.

Stockholms bästa läge
Bromma Blocks ligger i ett mycket köpstarkt och befolkningstätt område. Här finns idag en köpkraft på ca 18,4 miljarder kronor, en siffra som år 2015 uppskattas uppgå till totalt ca 25,7 miljarder kronor. Upptagningsområdets nuvarande befolkning på ca 340 000 människor väntas öka till ca 383 000 invånare år 2015.

Navet i en ny stadsdel
Stockholms Stad har en vision för hela Ulvsundaområdet ett område med stora framtida utvecklingsmöjligheter där Bromma Blocks blir en del av ett nytt stadsdelscentrum. En ny stadsdel ska utvecklas med nya bostäder längs hela Bällstaån och Bällstaviken. Det handlar om flera tusen lägenheter inom en
10-15-års period. Det område som berörs av visionen är i huvudsak Ulvsunda industriområde, Mariehäll, Centrala Sundbyberg, Solna Business Park, Solna Strand och Bromma Flygplatsområde med Bromma Blocks. Redan idag byggs lägenheter i Mariedal och Mariehäll.

I takt med att Ulvsundaområdet utvecklas, planeras utbyggnaden av tvärbanan med bl.a. en tvärbanestation i "hjärtat" av Bromma Blocks.  Den första sträckningen från Alvik till Solna ska enligt SL vara klar 2013, sträckningen Alvik-Kista planeras att påbörjas 2012.

Fakta

Butiksyta: 60 000 kvm, varav 25 000 kvm i H3
Antal butiker: 77
Antal caféer och restauranger: 13
Besökare: Ca 5 miljoner
Parkeringsplatser: drygt 2 000 inkl. varmgarage med direktaccess till butikerna
Ägare: KF Fastigheter AB

Bromma Blocks är KF Fastigheters största satsning någonsin och den totala investeringen till september 2010 landar runt 2 miljarder.

Aktuellt

Anders & Elisabet har flyttat in!

I 570 rum och kök har dina nya grannar Anders & Elisabet flyttat in i Bromma Blocks. Läs deras blogg och se om de finner allt de behöver www.57......

Läs mer ›

Våra butiker

Varumärken