Hareide oppgitt over Høilands oppførsel

Slik feiret Tommy Høiland mot Staal-fansen etter at fredagens opprykk var sikret.
Slik feiret Tommy Høiland mot Staal-fansen etter at fredagens opprykk var sikret. Foto: Tor Inge Jøssang

Viking 2–Staal 2-2 (5-4 sml): - Det kommer til å få konsekvenser, sier Hareide etter at Tommy Høiland feiret opprykket med å gestikulere foran Staal-supporterne.

Publisert: 05.11.2010 kl. 21:44 , endret: 06.11.2010 kl. 12:34

Av: Joar Time

Viking-rekruttene klarte uavgjort hjemme mot Staal, og er dermed klar for 2. divisjon etter at laget vant den første kampen på Jørpeland 3-2.

- Begge disse lagene er egentlig for gode for det nivået, men bare ett lag kunne ta steget opp. Slik er reglene, men jeg innrømmer at det blir noen tunge uker for oss i tiden som kommer, sier en skuffet Staal-trener Hallgeir Hinna til Aftenbladet.no.

Les også: Viking 2 kunne juble for opprykk

Reagerer på gestikulering

Men seieren fikk imidlertid en kraftig bismak. Etter at opprykket var sikret løp Tommy Høiland over banen til Staal-supporterne og gestikulerte voldsomt foran de tilreisende fra Ryfylke.

Staal-trener Hallgeir Hinna var oppgitt etter kampen.

- Viking ser det vel de også. Hvis de vil ha en slik apekatt i klubben..., sier han ifølge Rogalands Avis.

- De supporterne som var her i dag er de samme som reiser fra Jørpeland til Stavanger for å støtte Tommy Høiland og viking når de spiller kamper i eliteserien. Og så får de en slik behandling her i dag. Jeg synes det er veldig dårlig, sier Hinna til avisen.

Den store delegasjonen fra Strandalandet sørget for at hele 1600 tilskuere var til stede på kampen på Viking Stadion.

Får konsekvenser

Selv forklarer hovedpersonen seg slik:

- Jeg viste meg kanskje ikke fra min beste side, men det er slik det er. Jeg tror ikke det var så mange av Staal-supporterne som tok det personlig. Jeg følte at de var ute etter meg, og de må tåle å få igjen, sier Høiland til Rogalands Avis.

Høiland mener det ble unødvendig mye piping rettet mot de mørkeblå.

Åge Hareide varsler reaksjoner etter oppførselen.

- Det er uakseptabelt å oppføre seg slik i blå drakt. Det kommer vi til å ta opp med Tommy over helgen, og det kommer til å få konsekvenser, sier Hareide til Rogalands Avis.

Skriv et nytt innlegg

Skriv ditt innlegg her - maks 2000 tegn. Innlegget må undertegnes med fullt navn. Innlegg med usaklig innhold eller upassende språkbruk blir ikke publisert.

Da de tuppet han utenfor stadionmurene for godt i 2008. Og viking i kjent stil tok i mot han med åpne armer for å kunne slå seg på brystet og si at Bryne er en farmerklubb for Viking. Denne iveren etter å sikre seg Bryne-spillere hele tiden er en av grunnene til av Viking ligger og kaver i sumpa og ikke kommer seg videre.
Synest at det er litt storm i et vannglass her! Men ledelsen i møkkaklubben må ta et ansvar hvis dem vet at jørpeland er er gave for Vikingkassen. Da burde dem informer spillerene om at uansett resultat skulle dem vise fair play! Jeg mener at Tommy kun vise etusiasme! Dette er en kamparena, og da må en tåle slikt! Feil å snakke om barn ikke må se slik når nesten alle barn som er på kamp spiller selv og har enten en far/mor eller en trener som opptrer som apekatt på sidelinjen. Dette er fotball og lidenskap. dette viser Tommy. Tommy er rød . Heia Bryne!
Hva med å fokusere på ting som kan gjøre at Viking faktisk vinner kamper? Dette er ikke noe å bruke energi på. La det ligge og gå videre.
Nyansatt i markedsavdelingen i Viking Kjartan Salvesen kalte Staalpublikumet motbydelige og meine de burde symma hjem på Viking TV... Høres ud så ein kjempesalgstriks før sesongkortsalget starte på onsdag. At ein pipe på ein spelar så ligge nere skjer på kver forbanna bane i Norge... E det bare greit at hjemmefansen gjer lyd? Landu trengte josje akkuratt behandling og va oppe ijen rett itte dommaren blåste av så det kansje ha vert så veldig alvorlig.
Hadde isje strandbuane møtt opp hadde der isje vert folk i det heila tatt på Viking Stadion igår. Med billettpris på 100 kroner og 1000 bortesupportarar bør det ver goe penger for Viking men istedet så ber ein de å holda seg hjemma å dride seg ud nok ein gang...
Vedkommende som refererte kampen på Viking-TV beklaget gjentatte ganger Stålsupporternes ufine opptreden i løpet av kampen.Vedkommende gikk så langt at han mente det gikk ut over foreldre og barn og mente at dette var et lavmål og at slike publikmere burde ha holdt seg hjemme! - Da blir det feil å straffe Tommy som svarte etter å ha blitt utfordret og før blodet hadde kjølnet!
Staal supporterene pipte mot landu landu som låg nede med hodeskade. Syns ikke dette er noe å lage noe sak av!!!!
Hareide må heller tenke på å få viking laget bedre. Tommy har min fulle støtte !!!!
Synes nok at taperen i dette viktige oppgjøret kunne blitt spart for slik provoserende oppførsel. At Hareide reagerer slik er på sin plass. Skal Tommy bli den topp spilleren jeg er sikker på at han kan bli må han utføre en langt bedre disiplin enn vi har sett flere ganger fra det holdet. Forøvrig er jeg overbesvist om at 2011 sesongen vil bli året hvor Tommy slår ut i full blomst. Tenk dere Tommy og Valeron sammen med Nevi og Ingelsten. Fremtiden for dette laget er fantastisk. Skuffelsen over årets sesong er jeg ferdig med. Gleder meg enormt til neste år. Fugl fønix a,la Vålerenga på gang. Full støtte til hele Viking. Staal ! Dere fikser det neste år. Spennende lag med fin fotball på menyen. Lykke til.
ska ikje fotballspillere visa følelser og ha hjerta ute på draktå, stå på høylan har tro på dg
eg skjønne på ein måde Tommy og, han må jo vær supergla for å få lov å spela i 2. div istedet for 3. neste år, han e jo iche gode nok for eliteserien. Koffor e det ingen som kommenterte Ødegaard sin triade mot dommerene gjennom hele kampen? Tjena to mill i året å spela opprykkskamp i 3.div e vel iche ett tegn på ei store framtid.........någe me alt
e vel normalt å pipa når maen ramle i straffefeltet,dommaren blåse isje,å då bler d filiming,sjøl om jerna va feil av dommeren,men for ein supportar bler d då filming,derfor peip dei på tommy,som e heilt normalt i fotball
Denne lokale lille episoden ville fortsatt bare vært i Rogalands Avis (som fulgte kampen forbilledlig). Men Hareides behov for å mene og synes og uttale seg hele tida bragte det på forsidene rundt omkring. Tabloidene er kun interressert i konfliktstoff som alle vet. Hareide skaffer dem det. Da fyren var landslagstrener måtte de til slutt ansette egen medierådgiver til en million til ham.
Kan fyren slutte å trampe i salaten. SAS Carlsson sa: Når en har trampat i salaten skal en stå helt stille!
Trur heller att Hareide skulle tenka på andre ting en Tommy,blir jo bare tull av sånne ting.Trur heller att de er andre i klubben som er med og få moralen i Viking.. Godt att me har sånne som Tommy i klubben.... DEI frå strandalandet må bare tåla såååånnt,vær deg sjøl Tommy du er kjempe. BRUK VEDE NÅ VIKING,er der ikkje nok problem sjå dokke........
Synes det er helt unødvendig at folk skal kalle han apekatt! dere er jo like barnslige selv, og om Tommy jubler foran stål supporterene har vell ikke noe å si, må få lovt til å feire! Stå på Tommy :D
Poenget med feiring er at de enkelte lagene feirer med SINE supportere, og taperne trøstes av SINE supportere. Tydelig at Tommy Høyland trenger oppdragelse, og at vi strandbuer ikke er like begeistret for Viking med sånne APEKATTER som representanter bør være forståelig. Staal/MIL og resten av Ryfylke har egen "talentskole" i samarbeid med Viking. Bare det gjør denne episoden pinlig for Viking. At Egil Østenstad er mer opptatt av "apekatt"-uttalelsen viser egentlig bare at han er mest interresert i og flytte fokus bort fra apekatten og over på Hallgeir Hinna.
Flaut, det er det dette er, og listen er etterhvert lang med utenomsportslige ting og tang som dukker opp i Viking-leiren.
Kanskje dere i Viking bør bruke energien PÅ banen under kampene og ikke ETTER eller før kampstart??? Da hadde kanskje tabellsituasjonen også sett annerledes ut................???
Etter å ha lest denne tråden, hvor flere påstår at de har fulgt Viking i flere år, blir et mørkeblått hjerte trist. Viking er vårt lag, Stavangers lag, en bauta i norsk fotball historie. Tom Nordlie snudde seg mot tribunen (opp mot fiffen på langsida) og brølte : "Støtt laget da, for f#¤%!!". Mannen hadde virkelig et poeng.
Hvis du er en av dem som kommer på vikingkamp for å; kjenne på stemningen (den som andre lager), liker å klappe i takt, blir hjemme når det regner, blir hjemme når det går trått, så bli hjemme. Stavanger er en by hvor folk med sesongkort tar seg råd til å bli hjemme, i en slags misforstått tanke om at Viking blir bedre av det. Stavanger er en slik by der "supportere" går før kampen er slutt for å slippe køen. Stavanger er en slik by der "supportere" tror at klubben skylder dem noe, en by der publikum slutter å støtte laget, en bortskjemt og barnslig fotballby uten ryggrad.
Til alle dere som ikke lenger vil støtte viking pga denne kjempeskandalen; Bli hjemme, viking trenger dere ikke, stadion trenger dere ikke og fotballen trenger dere ikke. LA oss som elsker viking nyte kampene uten å måtte se de eventsøkende, surmulende fjesene deres igjen. Støtt heller laget.
Et kjempepoeng her!! Hvorfor i alle dager skal deler av publikum gå 10 min før kampen er over, selv om Viking leder og spiller en god kamp. Dette gjentar seg gang på gang og jeg er drittlei av holdningen til disse "supporterene". Jeg har mer enn en gang slengt ufine kommentarer til disse som går tidlig, men de svarer bare at de ikke bryr seg og går bare fordi de ikke gidder stå i kø. Hold dere heller hjemme og la de som virkelig vil støtte laget sitt få plassene deres.
Jeg beklager at jeg ikke klarer å forstå hvordan Viking skal overleve dersom alle som ikke synger "Ja, for faen!" etter at en mann har skreket seg halvhes på "Skal du være, vil du være vikinggutt?" ikke kommer på kampene. Til din informasjon har Viking kjøpt seg et nytt stadion for ikke amnge år siden, med plass til i overkant av 16000 stykker. La oss være snille mot Hordene og si de er 1000 stykker. Så har vi kanskje 500 bortesupportere i de beste kampene. Da gjenstår det 14500 sitteplasser på Viking Stadion. Hvem skal fylle dem???
Ikke jeg, skjønner heller ikke hvorfor dette skulle provosere frem innlegget ditt i det hele tatt. Dette handler ikke om dem. Til din informasjon(!) støtter jo de allerede laget! Dette innlegget handler om de som går før det slutter osv. Kanskje det er deg, kanskje ikke. Det er dessuten uviktig.
Mener du at vi som går på vikingkamp først og fremst går der for å finansiere stadion? Mener du at spillerne blir bedre av at vi kommer for å surmule?
Å slutte å gå på vikingkamper pga Tommy Høyland er som å slutte å gå på Old Trafford pga Gary Neville. Han er iallefall ikke hatet av egne supportere.
Litt morsomt forresten at du tror jeg er med i hordene, sitter nemlig på motsatt side:) Jeg mener ennå at Viking ikke trenger de som går før det slutter, de trenger supportere i tykt og tynt. Kanskje noen av de som går kan sitte litt til?
Dette er det beste Vikinginnlegget jeg noen gang har lest. Takk! Støtter deg 100%
folk må slutte og fokusere på alt det negative'! viss dokker e så sinnsykt negative ang høiland å dritt så hold dokker hjemma å aldri kom på kamp! dokker kan ikje kalla dokker viking supportere jaffal for di støtte di på godt å vondt ikje sitte her å e sinnsykt USAKLIGE å kalle han drittunge/ apekatt, altså? ka fanken ! desverre så e dokker liga barnslige !

Innlegg 1 til 50 av 85:

KAN VENTE SEG REAKSJONER: Tommy Høiland løp rett over til Staal-fansen og gestikulerte etter kampslutt.
KAN VENTE SEG REAKSJONER: Tommy Høiland løp rett over til Staal-fansen og gestikulerte etter kampslutt. Foto: Anders Minge

Relaterte spillere

Siste 20

Tabeller

# Lag K S U T P
1 Rosenborg 29 19 10 0 67
2 Vålerenga 29 18 4 7 58
3 Tromsø 29 14 8 7 50
4 Aalesund 29 14 4 11 46
5 Odd Grenland 29 12 9 8 45
6 Haugesund 29 12 8 9 44
7 Start 29 11 8 10 41
8 Lillestrøm 29 9 13 7 40
9 Strømsgodset 29 12 4 13 40
10 Stabæk 29 11 6 12 39
11 Viking 29 9 11 9 38
12 Molde 29 9 10 10 37
13 Brann 29 8 9 12 33
14 Hønefoss 29 7 6 16 27
15 Kongsvinger 29 4 8 17 20
16 Sandefjord 29 1 6 22 9
# Lag K S U T P
1 Chelsea 10 8 1 1 25
2 Manchester U 11 6 5 0 23
3 Arsenal 10 6 2 2 20
4 Manchester C 10 5 2 3 17
5 Bolton 11 3 6 2 15
6 Tottenham 11 4 3 4 15
7 Sunderland 11 3 6 2 15
8 West Bromwich 10 4 3 3 15
9 Newcastle 10 4 2 4 14
10 Everton 11 3 5 3 14
11 Blackpool 11 4 2 5 14
12 Fulham 11 2 7 2 13
13 Aston Villa 11 3 4 4 13
14 Birmingham 11 2 6 3 12
15 Blackburn 11 3 3 5 12
16 Liverpool 10 3 3 4 12
17 Stoke City 11 3 1 7 10
18 Wigan 11 2 4 5 10
19 Wolverhampton 11 2 3 6 9
20 West Ham 11 1 4 6 7
# Lag K S U T P
1 Sogndal 27 17 4 6 55
2 Sarpsborg 08 27 15 6 6 51
3 Fredrikstad 27 14 7 6 49
4 Ranheim IL 27 12 6 9 42
5 Løv-Ham 27 12 4 11 40
6 Strømmen IF 27 12 4 11 40
7 Bodø/Glimt 27 11 6 10 39
8 Alta IF 27 10 6 11 36
9 Nybergsund IL 27 9 8 10 35
10 Bryne 27 10 4 13 34
11 Mjøndalen IF 27 9 5 13 32
12 Sandnes Ulf 28 8 7 13 31
13 Follo 27 7 8 12 29
14 Tromsdalen UIL 27 8 4 15 28
15 Moss 27 7 5 15 26
16 Lyn 0 0 0 0 0
# Lag K S U T P
1 Real Madrid 9 7 2 0 23
2 Barcelona 9 7 1 1 22
3 Villarreal 9 6 2 1 20
4 Espanyol 10 6 0 4 18
5 Valencia 9 5 2 2 17
6 Real Sociedad 10 5 1 4 16
7 Atlético Madrid 9 4 2 3 14
8 Mallorca 9 4 2 3 14
9 Sevilla 9 4 2 3 14
10 Athletic Bilbao 9 4 1 4 13
11 Getafe 9 4 1 4 13
12 Racing Santander 10 3 1 6 10
13 Osasuna 9 2 3 4 9
14 Hércules 9 2 3 4 9
15 Sporting Gijón 9 2 3 4 9
16 Almería 9 1 5 3 8
17 Levante 9 2 2 5 8
18 Málaga 10 2 1 7 7
19 Deportivo La Coruna 9 1 4 4 7
20 Real Zaragoza 9 0 4 5 4
100% Fotball on Facebook

Tips oss: Tipstelefon: 0 22 86- Tips på e-post: 2286@aftenposten.no - sms/mms: 2286

Kontakt oss: Sentralbord: +47 22 86 30 00- Biskop Gunnerus' gate 14A - 0185 OSLO

Aftenposten.no Digitalredaktør: Skjalg Engebø - Direktør digitale medier: Stig A. Waagbø -
Webmaster

Redaktør: Ansvarlig redaktør: Hilde Haugsgjerd - Nyhetsredaktør: Ole Erik Almlid

 Biskop Gunnerus' gate 14A - 0185 OSLO - Telefon 22 86 30 00

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten.
Aftenposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.
Aftenposten har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.