Ga direct naar de content

Nederland
17 november 2010
novum

PVV-stemmers houden vertrouwen in Wilders

(Novum) - PVV-stemmers blijven vertrouwen houden in Geert Wilders, ondanks de in opspraak geraakte fractieleden. Dat blijkt uit onderzoek van het EénVandaag Opiniepanel onder 2500 mensen die tijdens de verkiezingen op de PVV hebben gestemd.

Van de ondervraagden zegt 94 procent vertrouwen te hebben in Wilders. Een maand na de verkiezingen was dit 97 procent. Bij zeventig procent van de ondervraagden is het vertrouwen in de PVV gelijk gebleven; elf procent is juist meer gaan vertrouwen op de partij.

Verder vindt 38 procent dat Eric Lucassen zijn Kamerzetel had moeten opgeven, nadat vorige week bekend was geworden dat hij is veroordeeld voor ontucht. Van de ondervraagden vindt 32 procent dat James Sharpe moet opstappen. Van hem werd dinsdag bekend dat hij een Hongaars bedrijf runde dat een boete had gekregen voor het misleiden van consumenten. Ook zou hij als atleet een clubgenoot hebben aangevallen.

Een grote meerderheid van 83 procent vindt dat er minder kritisch naar andere politieke partijen wordt gekeken dan naar de PVV. Kamerlid Hero Brinkman sprak woensdag van een 'hetze' tegen zijn partij.

Reacties (31)

Nederland staat achter Wilders, gewoon die linkse tv en radio bijlopers niet geloven, Nederland is dat moslimisme zat, teruggoiien achter de middelaandse zee waar ze thuis horen, Europa voor Europeanen !!!

Jogi, utrecht op 19-11-2010, 17:44

Laatst reden twee auto's gelijktijdig het Binnenhof terrein op. De inzittenden waren Pegtold en Cohen en inderdaad zij botsten elkaar in de flank. Wie was nu de schuldigen want zij kwamen beiden van rechts?.....................inderdaad Wilders

c.visser, krimpen aan den ijssel op 19-11-2010, 15:30

De PVV meet met 2 maten en ook de PVV-stemmer meet met 2 maten. Bij een misstap van een Marokkaan of iemand van een "linkse" partij schreeuwt de PVVer moord en brand en moet de persoon gelijk opstappen (links) of het land uitgezet worden (Marokkaan). Maar als iemand van het eigen volk straatterreur pleegt dan mogen we daar niet over zeiken. PVVers blijken daarmee nog hypocrieter te zijn dan CDAers.

Marjan, Nijmegen op 18-11-2010, 21:08

pvv is tegen een rots aangevaren en het dreig nu langzaam den onder tot je het niet meer ziet

mo, gaat niemand aan op 18-11-2010, 11:19

Ik vind het nog steeds buitengewoon laagbijdegronds dat de verhouding van de 23 jarige Eric Lucassen met zijn 18 jarige Ester door linkse scherpslijpers ontucht wordt genoemd.
Door hen moet ik nu mijn ouders en de helft van mijn familie en kennissen van ontucht betichten.
Hou op met die rode lastercampagne en laat de regering eindelijk hun werk doen.

Wompus, Nunspeet op 18-11-2010, 10:10

zo,de eerste is weg wie volgt er nog meer als het effe kan allemaal.

piro, horst op 18-11-2010, 09:40

@max 22.55u

Het onderzoek van Een Vandaag klopt wel: Er is onderzocht hoeveel mensen (verstandige) die in het verleden PVV hadden gestemd nu over de PVV denken. Er zijn selectief 2600 PVV stemmers benaderd. In het hele panel zitten 40000 leden. RTL heeft niet specifiek PVV stemmers geïntervieuwd maar ook PVV-haters. Vandaar het verschil!

Joop Kersten, Wijchen op 18-11-2010, 09:13

Volgens ene Max hierboven is bij de laatste peiling van "Hart van Nederland" maar 41% van de ondervraagden positief voor de PVV.
Weet meneer Max wel dat dat de volgende keer een kleine 70 zetels zijn.
Een paar erbij van de VVD of het SGP en een echt stevige regering is een voldongen feit.

Wompus, Nunspeet op 18-11-2010, 09:06

Mijn reactie,
Allen die nu nog vertrouwen hebben in de PVV zijn allemaal van hetzelfde caliber die mensen blijven bedriegen en beschadigen.
U zie nu toch zo blijven zitten op onze kosten en kijk naar Wilders zelf met zijn mensen om zich heen en dat door zijn uitspraken die nergens op slaan en wij maar betalen voor hem.

ik zeg weg met deze partij (in ieder geval met die rotte appels die er inzitten) hebben we niet geleerd met de LPF !!

lecoq, brabant op 18-11-2010, 09:04

Het is mij toch wel duidelijk, deze hetse tegen de PVV word aan alle kanten gevoed !!!! wie en wat zit hierachter??? echt bizar, ik word er misselijk van al die tel. programma's die gesponserd worden om Wilders uit te schakelen.

Net als Hart van Nederland die bijv. gesponserd word om het koningshuis
te promoten.

We gaan de verkeerde kant op met ons kleine landje, gewoon eng.!!!
de media is onze leider geworden.


rob, Bruinisse op 18-11-2010, 09:03

En wat dacht U van de hetze van de PVV's tegen de moslims.

Pieper, Eindhoven op 17-11-2010, 22:57

Des te meer de linkse hypocriete hyena's proberen Wilders zijn PVV de poten onder de stoel weg te zagen, des te meer sympathie krijg ik voor Geert. Want de zaken worden verschrikkelijk overdreven,opgeblazen en herhaald en herhaald. Laat die linksen maar eens de hand in eigen boezem steken........Duyvendak, Pronk, Ter Horst, van Bommel, Depla enz. enz.. Die deden het tijdens functie en niet 10 en 20 jaar gelden,Ik word ziek van P&W en DWDD en kijk er niet meer naar. Iedere avond hetzelfde voorspelbare gedemagoog en geleuter.

Joop Kersten, Wijchen op 17-11-2010, 22:55

Bij hart van Nederland
Ik heb geen vertrouwen meer in de PVV 52%
Ik heb wel vertrouwen in Wilders,maar hij moet zijn fractieleden beter screenen 41%
Het gaat erom dat hij een goede politicus is 7%

Ik denk dat die poll veel dichter bij de waarheid komt

Max, Amsterdam op 17-11-2010, 22:55

Het blijft grappig hoe PVV stemmers 'links' opnieuw de schuld geven als er louche figuren worden ontdekt in de PVV zelf.

Jek noemt het hierboven een "lastercampagne". Sorrie Jek, feiten zijn feiten en de waarheid spreekt voor zich, maar kennelijk wil je dit niet serieus nemen en enkel je favoriete partij blindelings volgen.

Henk, Groningen op 17-11-2010, 22:55

Natuurlijk, Geert Wilders is een doorzetter en momenteel de enige in Nederland die het durft te zeggen wat wij alleen durven te fluisteren.

Dijk, Sneek op 17-11-2010, 22:55

Dan te bedenken dat die éénvandaag peiling zo lek als een mandje is....als veel mensen van één club zich aanmelden en allemaal fakegegevens van zichzelf doorgeven weet je genoeg

ga niet af op peilingen want ze zeggen niets

Max, Amsterdam op 17-11-2010, 22:55

Ik geloof zo langzamerhand niets meer van de peilingen van Zionist en opportunist (Internet hype gesjoemel) Maurice de Hond die zijn mede-Zionist Wilders steeds ondersteunt met overdreven optimistische geluiden. Want als het aan Wilders ligt moeten alle Palestijnen afnokken naar Jordanie.

Daarom moet deze aso-partij leider vooral gesteund worden. Het is nu wel onderhand wel duidelijk dat de echte aso nergens van en voor terugschrikt. Maar er zijn ook nette ontevredene die op Geert hebben gestemd en die zullen hun steun snel intrekken, wat de Hond ook moge beweren. Dat hebben we bij de LPF ook gezien.

Marga Laan, Naarden op 17-11-2010, 22:55

Ik blijf in de PVV geloven, dit alles zijn nog de kinderziektes !
komt goed.
Hr.Wilders ga er voor , laat U niet sarren !

Ikke, Breda op 17-11-2010, 22:51

weg met het hele zooitje wat pvv is .

reter, limburg op 17-11-2010, 22:51

Juist nu deze hetze tegen de PVV het niveau van de linkse kerk blootlegt. Juist nu ga ik voor het eerst op de PVV stemmen.
Lof aan Wilders om in zo'n korte tijd een beweging uit de grond te stampen, waar bijna heel Den Haag wakker van ligt.
Buiten Wilders is er maar een alternatief en dat is blijven pappen en nathouden...

Antoon, Tiel op 17-11-2010, 22:51

PVVers zijn de nuchterste mensen die door hebben hoe de andere partijen Wilders weg willen hebben omdat hij doet wat dit land nodig heeft! Minder gooien met geld (vindt de kamer verschrikkelijk) meer gevangenisstraf en zwaardere straffen, (nu is iedereen in de kamer zenuwachtig) Één paspoort, (Nou loopt half Nederland + kamer leeg)Financiële contrôles, (Alle bedrijven + kamerop tilt) Bonussen weg (weer een paar miljoen huizen in het buitenland minder = ook minder vakantie voor kamer) Steekpenningen moeten ophouden (Laat ik hier maar niets op zeggen dat weet iedereen)
enz.enz.enz.

Kate, Amsterdam op 17-11-2010, 22:45

Het ongenuanceerde gedrag van links heeft me definitief doen besluiten om de volgende keer PVV te stemen en geen D66 meer.
Eerlijk zat ik al 'n tijdje in twijfel maar was nog niet tot een beslissing gekomen. Nu wel!

Marcel, Amsterdam op 17-11-2010, 22:45

Cichy, Eindhoven op 17-11-2010, 21:09
Er komt nog een dubbeltje van Rutte bij i.p.v het kwartje van Kok eraf.

sanssouci, sneek op 17-11-2010, 22:45

Linkse partijen mogen de hand in eigen boezem steken wat betreft fatsoen, want daar ontbreekt ook het e.e.a. aan, en dat zullen zij heus het beste weten!Ook ik blijf vierkant achter de PVV staan.Links of rechts,;Politici zijn "nèt mensen".

Edith , Rotterdam op 17-11-2010, 22:45

Natuurlijk praen de Wilders-aanhangers hun PVV-leden helemaal schoon. Ze zijn laag opgeleid, dat is onderzocht, ze zijn dom en kunnen geen waarheid onder ogen zien en verlies incasseren. Wat ze daar in plaats van doen is de PVV-ers schoonpraten met schandalige omdraaiingen: "Die meiden van Lucassen zullen het er zelf wel naar gemaakt hebben, ik bedreig mijn buren ook wel eens, wat is daar fout aan", etc. etc. Echt schandalige reakties, terwijl het rechts-extreme blad Elsevier zelf notabene de berichten over de foute PVV-ers het eerst naar buiten heeft gebracht, geven ze "links"de schuld.
Een ziek zooitje daar, bah.

Sjonnie, Haarlem op 17-11-2010, 22:45

Natuurlijk doen ze van alles zoeken binnen deze partij, want die partij willen ze niet.
Maar dan nog iets gaan ze dat kwartje bij minister Kok ook nog terug halen nu ze toch bezig zijn!
Waarom gaan ze eerst bij de pvv kijken en niet eerst bij de andere partijen god weet wat ze daar nog allemaal vinden, en doe dan ook meteen het kon.huis er ook maar bij, misschien heeft daar ook nog wel iemand iets op z'n kerfstok. Wat een smerigheid allemaal dat ze maar onderhand gaan werken.

Cichy, Eindhoven op 17-11-2010, 21:09

PVV ID Duidelijk

VVD-ers heb ik slechte ervaring mee.
WWW.DEDOORZETTER.NL

lolke, niawier op 17-11-2010, 21:09

Hetze of geen hetze, het is allemaal alles behalve fris. Punt. Een volk dat zich wil laten vertegenwoordigen door agressieve randdebielen, notoire oplichters, verstokte alcoholisten en islamofobe minimannetjes, tja, dat zegt natuurlijk wel flink wat over dat volk zelf. Ben bang dat het vooral een kwestie is van verwaarloosd onderwijs, een provinciale en beperkte kijk op de gang van zaken en opvoeders die de zaak bij voorkeur uitbesteden. Henk en Ingrid moeten maar eens stevig in de spiegel kijken. Als ze al bereid zijn om uit de SBS6-tv-stoel te komen.... Misschien moeten we eens fundamenteel nadenken over het algemeen kiesrecht. Toch?

Paul, Groningen op 17-11-2010, 21:09

Wij houden het vertrouwen in Geert Wilders stevig vast. Ik hoop dat deze lastercampagne Geert Wilders nog meer steun zal geven, en dat er de volgende keer nog meer op hem zullen stemmen !!!

Jek, Groningen op 17-11-2010, 21:02


"Een grote meerderheid van 83 procent vindt dat er minder kritisch naar andere politieke partijen wordt gekeken dan naar de PVV. Kamerlid Hero Brinkman sprak woensdag van een 'hetze' tegen zijn partij."

PVV stemmers hebben eigenlijk dan ook geen alternatief, behalve de SP.
Maar deze partij is menig PVV stemmer nu juist te migratie vriendelijk. Voor de rest is het natuurlijk lood om oud ijzer.

Marius van Huygen, Rotterdam op 17-11-2010, 21:02

Ik heb ook nog steeds vertrouwen in Wilders en het programma van de PVV. Veruit de meeste PVV 'ers hebben hierop op gestemd, en niet op de mensen die er na de verkiezingen bij zijn gekomen. Rob Oudkerk is door PvdA politici uitgekotst, maar is voor mij een zeer gewaardeerd lid van de PvdA. Kiezers kiezen nu eenmaal voor een programma (een politiek verlanglijstje). Linkse moraalridders mogen hun gelijk hebben t.a.v. de personele PVV bezetting, maar hebben nog steeds ongelijk t.a.v. Wilders en het PVV programma. Daarom staan kiezers nog vierkant achter Wilders en de PVV.

Fan Ferre, Yogyakarta op 17-11-2010, 21:02

Plaats een reactie

U hebt geen naam ingevoerd.

U hebt geen woonplaats ingevoerd.

U hebt geen (geldig) e-mailadres ingevoerd.

U hebt geen reactie ingevoerd.

Uw reactie is te lang.

Gebruik maximaal 650 tekens. U heeft nog 650 tekens. Lees ons reglement

Stuur artikel door

Verstuur dit artikel naar

U hebt de naam van de ontvanger niet ingevoerd.

U hebt geen (geldig) e-mailadres ingevoerd.

Uw gegevens

U hebt de naam van de zender niet ingevoerd.

U hebt geen (geldig) e-mailadres ingevoerd.

counter
Sport

Alle filmhuizen op de kaart

Klik op titel hierboven voor meer informatie en volledige kaart

Achtergrond

Dossiers op trouw.nl

Lees en bekijk de dossiers van trouw.nl voor een chronologisch nieuwsoverzicht van actuele onderwerpen en meer achtergrond bij langlopende thema's.

> Mensenhandel

> Farmaceutische industrie

> Zorg & gezondheid

> Adoptie

> Midden-Oosten

Video

meer video's
Conflict rond tekst Jezus redt uit de wereld