Umesto uvoda

 

Svako od nas poznaje bar jednu osobu koja ima dijabetes ili ima problema sa povišenim šećerom u krvi. Time što ova bolest ubija lagano (spada u grupu "tihih ubica") mnogi si skloni uverenju da dijabetes i nije toliko "ozbiljna" bolest i da ne treba obraćati preveliku pažnju. Sve dok ne nastanu komplikacije...

HBO Medical Centar uviđajući značaj obrazovanja pacijenata obolelih od dijabetesa kao i onih koji spadaju u "rizičnu" grupu otvara Savetovalište za Dijabetes sa ciljem da se što veći broj ljudi edukuje i osposobi da uprkos bolesti živi ispunjenim životom bez straha od budućnosti. Uloga ovih stranica je i da motivišu i pokažu da se dijabetes može uz pomoć savremenih saznanja uspešno kontrolisati svodeći  moguće komplikacije na minimum.

Na ovim stranicama naći ćete i odgovore na pitanja vezana za ishranu dijabetičara sa, naravno, neizbežnim zdravim i ukusnim receptima. Posebno će biti naglašena i važnost redovnog upražnjavanja fizičkih aktivnosti i beneficije koje donosi.

Savetovalište za Dijabetes će donositi i najaktuelniji vesti iz oblasti lečenja dijabetesa, ali će biti otvoreno i za druge pristupe lečenju ove bolesti (zašto da ne - povešćemo i raspravu o mogućnostima lečenja ove bolesti nekim tzv. "alternativnim" metodama), trudeći se pre svega da damo što objektivnu ocenu ponuđenog.

 

 

  

HOME   |   HBO Medical Center   |  Savetovališta   |  Ronjenje  |  Pitajte stručnjaka  
 Mapa sajta   |  Kontakt