Google Translate
English Dutch French German Italian Portuguese Russian Spanish
We hebben 2 gasten online
Share on facebook

Scott, reu geboren op 11-5-2010 zwat/wit van kleur en halflang haar.
 
Scott is op de leeftijd van 4 maanden herplaatst middels een noodplaatsing.
Door traumatisch gedrag in het verkeer, wat niet lijkt te verbeteren, wordt er opnieuw een nieuw thuis voor hem gezocht.
Hij woont momenteel aan een randweg die overgestoken moet worden om bij de uitlaatplaats te komen en dat is verre van ideaal voor Scott. De huidige eigenaren nemen de honden overal mee naar toe en ook dit blijkt niks te zijn voor Scott door zijn trauma in het verkeer.
Daarbij was Scott tijdens de herplaatsing erg onzeker naar andere honden. Dit is met training wel wat verbeterd.
Daar dit de 2e keer is dat Scott herplaatst moet worden zoekt de huidige eigenaar een goed blijvend thuis voor Scott en heeft daarom een lijstje met minimale eisen opgesteld waar de nieuwe eigenaar en zijn nieuwe thuis aan moet voldoen.
 
Het moet gaan om:

  • Een rustig persoon die duidelijk en consequent is en het fijn vindt een hond om zich heen te hebben
  • Een niet te drukke woonomgeving en een levenstijl waarin Scott en zijn problematiek past
  • Ervaring in het trainen en/of werken met honden (liefst BC) en daarnaast ook tijd steekt in de dagelijkse opvoeding en socialisatie van deze jonge hond
  • Iemand die ervaring heeft in het schapendrijven en hem rustig kan trainen om later regelmatig te laten werken bij de schapen. Hij lijkt de drive echt in zich te hebben

 
Scott is:

  • Een jonge hond uit de werklijn
  • Rustig en doordacht van aard echter wel gevoelig en ietwat onzeker
  • Vriendelijk en zacht in karakter en graag bij mensen (mits niet te direct en druk)
  • Snel in het leggen van associaties (dus ook verkeerde!!!) en het overzien dan een situatie
  • Zover bekend gezond en goed van bouw. Stevig, groot maar niet grof. Zwart/wit, middellang haar, rechtopstaande oren en bijzondere ogen.

 
De eigenaar heeft er bewust voor gekozen er geen foto bij te doen. Deze hond "verkoopt" zich zelf nl en ze wil juist dat de mensen interesse hebben vanwegen de omschrijving.
Ze heeft er ook bewust voor gekozen redelijk wat "eisen" te stellen. Dit om te voorkomen dat Scott mogelijk wederom op een verkeerde plek komt, hoe goed bedoeld ook.

 
Heeft u vragen of wilt u meer weten dan kunt u bellen met Marijs Hox 055-3559679 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .